reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Lena ja sama w szoku byłam,a jeszcze mi położna powiedziała,że w szpitalu dostanę dwie kolejne paki,potem z ubezpieczalni(bo u nas się samemu wybiera ubezpieczalnię) jak pytałam o warunki to też mi powiedzieli,że dają paczkę dla dzidzi no i od pediatry,jak przychodzi na domową wizytę to też się dostaje - akurat u tego co my wybraliśmy to są zestawy z hipp + jakieś tam patyczki,gaziki,coś do pępka-tak mi przynajmniej mówiła pielęgniarka,jak rejestrowałam dziecko..Jak tak teraz patrzę to w sumie na początek nie musiałaby kupować kosmetyków wcale

reklama
szok ;P u nas tylko jak się wychodzi ze szpitala to się dostaje jakąś mini wyprawke ale co zawiera i w jakich ilościach to nie mam pojęcia.

kasia.natka ja biorę jedną paczkę pieluszek 27 szt i jedna chusteczek a w domu mam kolejne więc w razie czego wystarczy wyjąć z szuflady i mi przywieźć a kosmetyków dla dzidzi nie zabieram bo szpital zapewnia, a raczej producenci się reklamują ;-)

Aylin ja mam i koszulę nocną i zwykła wielgachna koszulkę z Kubusiem Puchatkiem ale do porodu chyba tą koszulkę założę, chyba że dają mi szpitalną to pewnie z niej skorzystam

Ja do szpitala tez biore tylko jedna paczkę pampersow i jedna paczkę chusteczek:tak: Wystarczy a z tego co pamietam jak rodzilam Kube dostalam w szpitalu maly sudocrem, paczkę chusteczek i chyba jakies pampersy ale tego dokladnie nie pamiętam, troche rzeczy dostaliśmy:tak:
Najwyzej mąż dowiezie ale mysle ze nie bedzie takiej potrzeby

Ja na liście szpitalnej w necie mam napisane, że muszę wziąć jedną paczkę małych pampersów i jedną paczkę chusteczek nawilżanych i tak pakuję, ale ponieważ po cesarce jednak trochę dłużej zabawię w szpitalu to paczkę 43 sztuk pieluch zabieram.

U nas trzeba zabrać chusteczki nawilżone, zabieram 1 opakowanie w razie gdyby zabrakło to zawsze ktoś dowiezie.

witam, jestem mamą z listopada 2011 :)
Piszę na waszym forum, ponieważ zostało mi kilka gażetów, których zdecydowanie nie użyję już więcej, a którejś z mam mogą się przydać :)
Nie chcę za to pieniążków, co najwyżej zwrot za wysyłkę.
Posiadam nienapoczętą herbatkę laktacyjną HIPP granulowaną, koszulę nocną rozmiar S z kieszonkami ułatwiającymi karmienie ( raz założona w szpitalu, 2x prana, stan idealny), laktator Avent ręczny razem z butelką 125ml i pojemnikiem na pokarm, beżowy rożek z kapturkiem, frotte.
Jeśli któraś mama byłaby zainteresowana, proszę o kontakt na pw :)

reklama
he Kasiulka oni chyba wszedzie gdzie tylko moga wciskaja tone ulotek, to sie szarpneli z tymi pampersami i wgl:-D

Do góry