reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Ja tez stawiam na BAMBINO i ewentualnie mam NIVE BABY płyn do kąpieli, a jak będzie się coś działo to wtedy kupie jakieś emolienty z apteki itp.

reklama
No to ja idę na łatwiznę i kupuje Balneum baby basic :) wlewam do wody i nie musze sie martwic jak namydlic Mała :) to moje pierwsze dziecko więc wszelkie ułatwienia jak najbardziej zastosuje :D:-D:-D:-D:-D jak zużyje to i nabiore wprawy w kąpaniu to jak najbardziej przerzuce sie na mydełko:-)

Ja zamierzalam uzywac mydelka bambino, ale ostatnio podkradlam jedno maluchowi, bo w domu sie skonczylo i nie bylam zadowolona. Zostawilo straszny osad na skorze/wannie :/ Poza tym skora (przynajmniej moja) wcale nie byla przyjemna w dotyku. Tak czy inaczej stawiam na bambino (oliwka, krem)i nivejke(plyn do mycia, balsam).

A slyszalyscie o kapaniu w krochmalu/mace ziemniaczanej? Podobno rewelacyjnie dziala na delikatna skore noworodka (podobnie jak emolienty), a jest bez chemii. No i znacznie tansze.

A ja spróbuję białego jelenia w płynie. Sama używam takiego mydła i b.dobrze się sprawdza a to w płynie jest delikatne...jak cos będzie nie tak to zmienię, ale jak maly będzie choć trochę podobny do starszego brata to nie powinnam mieć żadnych problemów :-)

krochmal czyni cuda potwierdzam to, moje dziecko bardzo rzadko miało problemy ze skórą a jeśli już to właśnie jedna albo 2 kąpiele z dodatkiem takiego kisielku rozwiązywało problem, żadnych emolientów nigdy nie używaliśmy

ja sie zastanawiam nad Ziajką lub właśnie Hipp bo też twierdze że po co narazie wcierać emolienty jak się okaże że wcale nie są potrzebne

Ja właśnie pomiędzy tymi dwoma firmami wybierałam i jednak padło na Hipp - opakowania większe i lepsza dostępność. Plyn do kąpieli Ziajki w moich okolicach trudno dostać, w sumie aalegro tylko zostaje, a wtedy się nie opłaca. No i jak dla mnie HiPP ładniej pachnie.

Ja właśnie pomiędzy tymi dwoma firmami wybierałam i jednak padło na Hipp - opakowania większe i lepsza dostępność. Plyn do kąpieli Ziajki w moich okolicach trudno dostać, w sumie aalegro tylko zostaje, a wtedy się nie opłaca. No i jak dla mnie HiPP ładniej pachnie.
a u mnie na odwrót, Hippa nie ma, a jest Ziajka, dlatego kupiłam Ziajkę

reklama
Hehe coś w tym jest . Ja też nastawiłam się na ziajkę,ale niestety nie mogłam dostać wszystkiego,więc mam część z ziajki i część z hippa,a mydełko bambino:)

Do góry