reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

kochane a ja mam takie pytanko, ile pakujecie pieluch i chusteczek do szpitala, bo opakowania są różne... pieluchy podobno liczy się średnio 8 na dobę...a chusteczki? tak samo?
i jeszcze jedno czy maść "typu linomag" to np. sudocrem czy bepanthen?

reklama
Kasia ja spakuje około 15 pieluch a chusteczki wezmę po prostu całą paczkę (nie wiem po ile są te Bambino pakowane)

jesli chodzi o krem na odparzenia to ja mam Sudocrem

Ja mam sudocrem i linomag i wezmę chyba dwa, bo wydaje mi sie, ze linomag lepiej natłuszcza, a co do chusteczek to paczke HIPP 64szt i z 20pampersow, a przecież codziennie ktoś będzie dochodził to mi doniesie.

u nas nie trzeba brac pieluszek do szpitala.
Na SR (chodze do dzialającej przy szpitalu w którym bede rodzić) połozna mówiła zeby w ogóle torby dla dzieciaczka nie brać. Bo wszystko jest - a rzeczy dla dziecka ma przynieść tatus w dniu wypisu.

A ja mam pytanie inne - w czym bedziecie rodzic??? Bo określenie koszula do porodu niewiele mi mówi...

Ja nie biore duzo, bo tutaj juz po paru godzinach po porodzie mozna wyjsc. Jakby co to ktos mi doniesie. A krem zdecydowanie bephanten, do dupci sie przyda, a podobno rewelacyjny na sutki. Sama stosowalam na tatuaz i bylam bardziej niz zadowolona.

Co do rodzenia to zamierzam zalozyc rozpinana gore od pizamy (taka dlugasna), bo wiem, ze u mnie w szpitalu klada malucha po porodzie na brzuchu mamy (skora do skory), wiec nie wyobrazam sobie podwijania koszuli czy podkoszulka pod szyje :-p

Ostatnia edycja:
czyli jak wezmę paczkę pieluszek 27 sztuk i paczkę chusteczek 64 sztuki to powinno być ok? bo nie wiem czy tych chusteczek to nie szukać jakichś mniejszych :baffled: a co do maści to znaczy że linomag=sudocrem=bepanthen :confused: to wszystko jedno i to samo...

kasia.natka - nie to samo, sudocrem jest taki wysuszający (jakby z cynkiem), a Bepanthen jest konsystencji kremu i bardziej natłuszczająco - nawilżający, a Linomag jest tłusty jak maść. Musisz wypróbować na swoim maluszku, który Wam najlepiej podpasuje.
U mnie sprawdził się Bepanthen, bo Alinka miała sucha skórkę i niestety Sudocrem ja jeszcze bardziej wysuszał, a Linomagu tuj nie ma.

kasia wydaje mi sie ze starczy tyle pieluszek i chusteczki przeciez zawsze mozesz zabrac spowrotem :) Ja wezme cala paczke pampersow tych huggies newborn z wycieciem na pepek i chusteczki tez cala paczke sudocrem taki maly mam i dostalam tez probke z nivea tez krem na odparzenia wiec starczy, znajoma napisala mi co wziasc dla dzidzi do szpitala napisala tak " 6 par spiochow,kaftanikow,pajacykow,2 pary skarpetek,niedrapki i 2 czapeczki. No najwazniejsze pampersy,cala pake. Aha i z 5 pieluch tetrowych. Kocyki 2 polarowe.i jak lubisz rozek. do tego oliwke bambino,krem sudocrem,gruszke do noska,puderek do pupci." wrazie jakbym czegos zapomniala to moze ktos mi doniesc wiec co najwazniejsze wiem co przygotowac :) Teraz tylko musze wziac sie za sporzadzenie listy czego mi brakuje do szpitala :)

ja mam do szpitala mała paczke pamperów i paczke chusteczek,a i tak chłopaki będą codziennie to najwyżej doniosą.
koszulę do porodu dostanę szpitalną i na dzień po porodzie też dostaję szpitalną(taki niby fartuszek rozpinany na całej długości)+ na obydwa dni ich wkładki i majtki jednorazowe
Ja dostałam od gina już 4 paki dla mamy i dzidzi i prócz sudocremu i bephantenu są tam próbki (kremy,oliwki,szampony)nivea,hipp,babydream,w każdej po 6 pamperów(1 i 2),buteli z nuka,smoczki...więc w sumie jakbym się uparła to mogę po przyjściu wypróbować co nam podpasuje...
a ostatnio na wizycie dostałam całą reklamówkę kosmetyków dla mamy po porodzie...
fajnie tak,nie pamiętam żeby w PL mi takie coś dawali

Ostatnia edycja:
reklama
Ruda ja w srode dostalam tylko i wylacznie mala probke szamponu i plynu do kapieli 2w1 i taka mini tez z nieva kremu na odparzenia i nic wiecej takze w porownaniu do tego co ty dostalas to raj na kolkach:-D

Do góry