reklama
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Nivea tez ma taki od słońca 24 zł kosztuje
Nivea tez ma taki od słońca 24 zł kosztuje
Tyle, że nivea ma filtr 30 i można go stosować od 3 miesiąca życia, a mleczko od 6 miesiąca (filtr 50).
JUŻ JEST DOSTĘPNY KREM HIPP 50SPF (CO PRAWDA NIE WSZĘDZIE, ALE JEDNAK):
http://allegro.pl/hipp-krem-ochronny-na-slonce-spf-50-tanio-i2306714222.html
Ostatnia edycja:
Dziewczyny odnośnie tych płynów do kąpieli a dokładniej Oillatum Soft mi babka w apetec nic nie powiedziała, że kąpać wtedy dzidzie jak skóra będzie sucha, ogolnie zapytałam czy jeżeli dziecko nie będzie miał suchej skórki itp to czy można stosować przy każdej kąpieli no i babka stwierdziła ze tak ale czytajac Wasze odpowiedzi dochodzę do wniosku, że babka chyba chciała tylko abym to kupiła, więc co wg Was najlepiej dla maleństwa do kąpieli? Zwykłe mydełko dla dzieci może być? Jak tak to wtedy czym główkę maleństwa umyć.
Lena, według mnie używanie takich kosmetyków jak Oillatum Soft u dziecka, które nie ma stwierdzonej nadwrażliwości czy nadmiernej suchości skóry jest jak chodzenie w okularach korekcyjnych po to aby wzrok nam się nie popsuł. Ale to moje zdanie i pewnie wiele osób się z tym nie zgodzi.
Ja zamierzam stosować żel do mycia ciała i włosków i potem oliwka.
Ja zamierzam stosować żel do mycia ciała i włosków i potem oliwka.
kasia.natka
Fanka BB :)
Lena mi położna powiedziała że Oilatum i inne emolienty są jak najbardziej wskazane w pierwszym miesiącu życia dziecka ze względu na to że noworodek ma zupełnie inną skórę niż starsze dziecko a przede wszystkim jest ona dużo bardziej przepuszczalna dlatego nie warto testować w tym czasie żadnych kosmetyków bo gdy dziecko skończy 4 tygodnie jego skóra również się zmieni a emolienty mają bardzo mało składników i raczej naturalnych dlatego ryzyko podrażnienia jest najmniejsze
MsMickey
Lena ją kupiłam mydło bambino w kostce i tym mam zamiar myć głowę też. Zależy, jakiej ilości włosów oczekujesz ;-) Polozna w sr mówiła, że jakiś czas temu szampony można było stosować od 1 miesiąca a teraz producenci twierdzą, że od 1 dnia. No i żebyśmy sami zdecydowali czy to dobre dla dziecka czy kreowanie potrzeb konsumentów.
Ją zacznę od mydelka i zobaczymy co dalej.
Ją zacznę od mydelka i zobaczymy co dalej.
reklama
december
mam dokładnie to samo mydełko - Bambino. I zamiar myć nim całego robala, jak coś się wydarzy to zmienię.