reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
blond nie nie prasowałam :-D właśnie chce się zabrac za prasowanie ale cos nie moge pozatym jak mam stac przy prasowaniu to az mi sie nie chce bo te plecy bolą :szok:

Lena ja deske ustawiam na najnizszy poziom i na siedzaco prasuje. a rozki moje po praniu tez byly takie szorstkie jakby ale po prasowaniu juz ok:)a wlasciwie po przeprasowaniu bo wiadomo ze tego sie tak super nie wyprasuje

ja zamawiałam :) a co?

bo tak patrzę na zdjęcie i się zastanawiam czy te ramiączka nie są jakoś blisko szyi:-) albo tak jakoś ułożyli i dlatego :-) zastanawiałam się czy wygodny i to są moje tylko urojenia :-D

Ostatnio na wizycie ginka mi dała listę rzeczy potrzebnych do szpitala (rodzę tam gdzie pracuje) i się okazało że dla dziecka to mam mieć tylko pampersy, mokre chusteczki i jak chce ubranka ale nie musze bo oni i tak dają :-) w zasadzie to nie musze za wiele brać więc za pranie też sie nie biore... tym bardziej za prasowanie...:-) i tak mi sie nie chce :-p

Ostatnia edycja:
bo tak patrzę na zdjęcie i się zastanawiam czy te ramiączka nie są jakoś blisko szyi:-) albo tak jakoś ułożyli i dlatego :-) zastanawiałam się czy wygodny i to są moje tylko urojenia :-D

jeszcze go nie przymierzałam:-D w sumie to kupiłam taki na wyrost z nadzieją że jednak mi te cycki urosną:-D

Dziewczyny ratunku!
Mama zaproponowała, że kupi Małej kosmetyki i wszystko do kapieli. Super:)
I jutro jest ten dzień, gdy mamy pojechac do ikejowa i chyba rossmanna.

A JA NIE WIEM CO KUPIĆ!!!

Napisze te rzeczy, które uważam za niezbędne ale PROSZĘ o podpowiedzi co jeszcze...

-szczotka + grzebyk do włosów
-mokre chusteczki
-podkłady do przewijania
-patyczki bezpieczne do uszu
-mydło w kostce
-oliwka

i dalej:
-czy płyn do kąpieli?
-czy mydło w płynie do mycia?
-czy mleczko nawilżające?
-czy szampon?
-czy krem po kąpieli i jaki? Myślałam nad babydream lub bambino na pachwiny i dupcię.

Tych produktów jest tyle, że można zwariować. Ja wolę mniej niż więcej bo raczej potrzebę uważam za kreowaną przez marketing. Rozmawiałam ostatnio z panią w aptece na temat emolientów czy konieczne jest używanie gdy ze skórą niemowlaka jest wszystko ok. Ona twierdzi, że nie. Żeby używać, gdy będzie konieczność dopiero, czyli np sucha skóra.

Więc na razie sobie daruję zobaczymy co się okaże.

W ikejowie chcę na razie kupić tylko wanienkę i może jakiś ręczniczek ale to tyle na razie. Rossman mnie przeraża;(

Proszę skomentujcie.

Ostatnia edycja:
reklama
MsMickey powiem Ci co ja mam fakt może coś ominełam nie wiem więc mam:
*grzebien i szczotka
*nozyczki do paznokci
*patyczki bezpieczne
*krem na odparzenia Sudocrem
*puder do dupci
*kupilam tez mydelko w kostce
*chusteczki, pampresy no ale to wiadomo :)

dO kąpieli :
*mam plyn Oillatum Soft to duże opakowanie 500ml i tu nawet Pani w aptece mowila ze dodaje sie to do kapieli i nie trzeba ani mydelka ani nic a i po kapieli nike trzeba dzidzi smarowac oliwka
mimo iz nie trzeba oliwke kupilam ale w zelu

nie wiem czy wymienilam wszystko tak na szybko jak mi sie cos przypomni to dopiszę :tak:

Do góry