reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
Jakby ktoś był zainteresowany to kupiłam Monitor oddechu Angelcare (chyba najtaniej i jeszcze możliwy odbiór osobisty w Warszawie, więc gratis) za 509zł. Nowy, 2 płytki sensoryczne, gwarancja, świetny kontakt ze sprzedającym. Ja już kupiłam:

MONITOR ODDECHU ANGELCARE AC401 2 PŁYTKI (2285979999) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jakby ktoś wolał jeszcze taniej, ale używany zestaw (też ma 2 płytki bo pytałam mailowo), jest za 420zł w opcji kup teraz. Raczej taniej się nie wylicytuje:

angelcare - niania, monitor oddechu! super stan! (2291456753) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Odnośnie wyprawki muszę dokupić jeszcze tylko:
*wlasnie te filtry do fridy
*oliwkę
*skarpetki
*kaftanki no chyba że mam ale to się okaże w weekend bo wtedy będę prać i prasować ciuszki dla synka ;)

Jak ten czas szybko leci,
a odnośnie tych czopków to w jakim tempie one działają?

co do czopków :baffled: to ja słyszałam że organizm sam się oczyszcza i dlatego przed porodem często występuje biegunka i/lub wymioty :tak: przyznaję że liczę na naturę

a ja mam pytanko co do tych herbatek z lisci malin, wiesiolka itp od kiedy zamierzacie to wprowadzic w zycie?:-):-)

Na SR mówili...liście od 35 tygodnia a wiesioł (nie łykać tylko wtykać tam ;D) od 37...na samą porodówkę pod język jakieś inne cudo...nie pamiętam teraz nazwy...

reklama
Wyprawka kompletna ;D no dobra prawie ;P muszę jeszcze sobie kupić koszule, szlafrok i stanik.
W weekend P będzie składał łóżeczko :-)

Dziewczyny mam pytanie, wyprałam już niektóre ciuszki młodego i rożek od strony zewnętrznej jest taki nie miły w dotyku nie mam zielonego pojęcia czemu. Wyprać go raz jeszcze czy tylko np. wypłukać w płynie?

Do góry