reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

tak wlasnie, moga to byc pieniazki wyrzucone w bloto, jak bedzie problem z pokarmem... ja tez kupie jak wyjde ze szpitala taka dojareczke, w szpitalu u siebie daja w razie czego jak sie robia jakies zastoje:)

reklama
a mnie mój mężuś obiecał dojareczkę już do szpitala,więc się cieszę.A w razie gdyby się nie przydała,to mam bratanicę,siostrzenicę i żonę siostrzeńca w wieku do rozmnażania to się przyda.

gkpiv - wczoraj pytałaś o te nasączane jakby plasterki, do pielęgnacji pępuszka - to sie nazywa Mediswabs, można to kupić w aptece,

ja buteleczki kupiłam 2 za 1 a teraz przy zakupach w smyku dostałam jedną gratis :tak: takie małe na wypadek jakby był jakiś problem z przystawieniem Niuni ale zakładam że będzie ok
jeśli chodzi o "dojarkę" to właśnie przy małej ilości pokarmu może się przydać bo pobudza laktację, przy zastojach pomaga odblokować no a przy nawale to chyba wiadomo ;-) ale na pewno można zakupić po porodzie bo może wystarczy ręczna

Co do koszul to ja w swojej byłam do momentu az zapadla decyzja o cc:tak:Położna sie mnie spytała czy chce zostac w swojej ale doradzała zmiane na ich bo mojej szkoda:-) wiec zmienilam i nie zaluje bo moja rozowiutka do dzisiaj jest w szafie a pewnie bylaby juz w koszu :)

Wiecie - ja miałam nadzieję, że moją koszulkę od porodu również blisko zapoznam z koszem, ale miała tylko ze dwie plamki, które w praniu zeszły, więc wykorzystam ją i tym razem, a potem może się pożegnamy.

buziak do tego triku z termometrem o którym pisałaś można kupić teraz takie specjalne rureczki w aptece, koleżanka próbowała już wszystkiego w końcu kupiła taką rureczkę i szok jak to działa, jak mała ma twardy brzuszek i marudzi to ją rozbiera, rureczka do dzieła, zafurczy tylko i już brzuszek miękki a dzidzia uśmiechnięta i to bez żadnej farmakologi :tak:

Wiecie - ja miałam nadzieję, że moją koszulkę od porodu również blisko zapoznam z koszem, ale miała tylko ze dwie plamki, które w praniu zeszły, więc wykorzystam ją i tym razem, a potem może się pożegnamy.

Moja uchowała sie bez żadnej plamki :-) i też zastanawiam się czy i tym razem jej nie użyć, ale jak znajdę czarną to kupię :-D:-D

no to już nie wiem czy zabierać koszulkę mężowi czy lepiej kupić sobie skoro jest szansa że wcale jej nie wyrzucę :baffled:
a co do tej metody z termometrem/rurką to mnie się to nie podoba :dry: nie gniewajcie się ale wydaję mi się to takie niehumanitarne...być może zmienię zdanie jak już Niunia będzie na świecie i pojawi się taki problem ale póki co mam nadzieję że nic takiego nie będzie się działo bo chciałbym karmić piersią a jeśli już będzie taki problem to chyba najpierw wypróbuję wszystkie inne metody

reklama
jeśli chodzi o "dojarkę" to właśnie przy małej ilości pokarmu może się przydać bo pobudza laktację, przy zastojach pomaga odblokować no a przy nawale to chyba wiadomo ;-) ale na pewno można zakupić po porodzie bo może wystarczy ręczna

to Wy taka mechaniczna chcecie? Koleżanka na studiach taka miała i wygladała jakby z wielka torbą podróżna chodziła ;) zamykała sie w toalecie i jaaazda :-D komicznie to wyglądało :tak:

Do góry