reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Kasia, Waris do porodu to wezcie jakas koszulke meza ciemna najlepiej, bo ona na 99 procent wyladuje w koszu .chociaz jak mi zaproponuja szpitalna to ja wezme, niech sobie piora gotuja itd. mnie w szpitalna dopiero przebrali jak na cc wiezli a do tamtej pory mialam swoja wlasnie taka najgorsza , zolta w czerwone kwiatki zeby nic widac nie bylo w razie czego. ale ta szpitalna byla tez w miare bo do kolan byla, zawiazywana pod szyja zeby cycki nie wypadly:p niewazne ze przezyla swoje i miala z 20 lat:D ale ja na wszelki wypadek wezme jakas czarna koszulke mojego jak znajde, albo w lumpku dorwe cos wielkiego na sam porod:) a potem to juz te do karmienia jak juz bedziemy czyste i po wszystkim to nasza wlasna koszula na pewno nam humor poprawi troszke :) nawet taka z bociankami hihi

reklama
Sab Simplex sie nazywaja te cudowne niemieckie kropelki. w czechach tez sa dostepne. kosztuja kolo 25 zl na nasze. u nas pomagaly. ale sklad to one maja podobny do naszych polskich typu bobotic, esputicon, espumisan itd. tylko ze sa inaczej stezone. bo ten esputicon to chyba 2 krople sie daje a tego sab simplex 12-15 do kazdej butelki czy przy kazdym karmieniu. wiec szybciej idzie.

znajome mi właśnie te kropelki poleciły, m właśnie ma się w nie zaopatrzyć przed powrotem do PL

blond a jaki rozmiar tej koszuli po porodzie, do karmienia? bo ja nie wiem jak szybko ten brzuch się zmniejsza i czy to też ma być taka "workowata" koszula czy już może mieć jakiś kształt (oczywiście nie chodzi mi o obcisłą z wciętą talią :-D)

ja mam w ksiązeczce ciazowej - rozmiar po porodze - ten w który wchodziłaś w 27 tyg ciąży.
Więc biorę jak zalecili :) O ile zdąze kupic

Nie pamiętam która (chyba Mamina) kiedyś pisała ze po porodzie brzuszek wygląda jak w ok.26 tc. Może któraś doświadczona to potwierdzić?

Oooo, a może to ty Aylinn?

Młodak piżamka super tylko chciałam dopytać jaki rozmiar normalnie nosisz? Bo ta piżamka co chcesz kupić ma rozmiar XL a może i ja bym ją kupiła tylko nie wiem jaki rozmiar ( czy jedne rozmiar wyżej niż normalnie czy może dwa?)

Normalnie to pewnie M bym wzięła, ale z racji brzucha to decyzja pada na L, sądzę, że wystarczy. W końcu choć trochę brzuch po porodzie zmaleje, a na pewno nie będzie juz taki twardy bo w końcu "bez wypełnienia" :-)
A w domu to i tak w niej spała nie będę bo nie znoszę spać w koszulkach, tylko pidżamy toleruję, a tego to mam w cholerę.
Nawet nie zauważyłam, że link to XL wrzuciłam, ale na szczęście zamówiłam w dobrym rozmiarze.

Kasia ja nosze normalnie 38 a po porodzie mialam 40 koszule kupiona. i mimo ze 30 kg przytylam az to ise zmiescilam bez problemu, brzuch po porodzie bedzie taki jak 5 miesiac, moze poczatek 6. tzn ja mialam taki wiec w sumie to sie wtedy miescilam we wszystko jeszcze w miare

Nie ma reguły ale czesciej brzuch jest spory i wolno wraca do siebie - to trwa tyle co połóg wiec macica obkurcza sie ok 4 czy 6tyg.
No ale jak napisałyscie brzuch jest miekki
Ja do porodu dostałam szpitalna i bardzo dobrze ;))
A potem wchodziłam w swoje ciazow, ktore i tak miałamw normalnym rozmiarze..
Koszule to poł biedy bo to uciagliwe jest, gorzejjak człowiek chciał sie wpakwac w jeansy ;////

Moj M jak przyszed do szpitala pierwszy raz po porodzie i mnie zobaczyl to wywalil oczy po czym powiedzial .......to ty jeszcze nie urodzilas, ale ja mialem tel ze juz jestes po...... :-D:-D:-D
To bylo 15lat temu kiedy panowie nie mogli byc przy porodach przynajmniej tam gdzie ja rodzilam.
Przez jakies 1 miesiac po ciagle wygladalam jakbym nie rodzila a po tem to juz brzusio zaczol znikac i tak po 3 mies wygladalam juz tak sam jak przed ciaza:tak:.

reklama
Do góry