reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Kasia tak w szpitalu raczej tylko. zreszta po kilku dniach to ja na pewno zmienie te pieluchy na normalne podpaski i czarne bawelniane majtki, albo jakies ciemne i tyle.tak jak ostatnio bo w szpitalu sie czepiaja czasami, w niektorzych wogole zabraniaja majtki nawet te siatkowe nosic i trzeba chodzic jak pingwin z ta pielucha i nogi zaciskac.,.u mnie zabraniali miec te jednorazowe z flizeliny bo one sztuczne i tez do niczego wg nich bo nie oddychaja, powiedzieli ze te wielorazowe z siatki sa ok, sa bawelniane, ja mialam 3 pary z hartmanna i pralam je normalnie, schly bardzo szybko bo to siatka.

Kamila heheh no nie strasz dziewczyn tymi skrzepami :Dnie kazdy tak ma na szczescie, na poczatku wiadomo bardziej leci, zreszta na poczatku okresu tez, potem juz normalniej. damy rade. to to naprawde jest najmniejszy problem z tego wszystkiego. no i te moje majtki nie byly pod zebra na szczescie. przykrywaly blizne po cc razem z opatrunkiem, to tak do pepka, no chyba ze taka wielka dooope mialam to juz inna bajka :D

Ostatnia edycja:
reklama
Kamila z tego co piszesz to ten worek po ziemniakach to wcale nie taki zły pomysł ;-)
blond czyli po wyjściu ze szpitala można już spokojnie przejść na zwykłe podpaski jeśli dobrze rozumiem :sorry2: jak tak to może nie będzie tak źle

właśnie przez te podkłady, seksowne jednorazowe gacie i nie mniej seksowne koszule do karmienia nie chce, żeby mnie ktoś w szpitalu odwiedzał :-D

Kasia ja to tym razem kupie naaaajwieksze podpaski belli te grube, nie bede juz kupowac wogole podkladow. te wielkie belli maja ten pasek klejacy i skrzydelka a tamte lataja:/ i i tak od szpitala sie dostanie na poczatek te podklady. a jak wroce do domu to juz te ciensze podpaski. naprawde to nie jest tak ze sie leje jak z kranu, moze pierwszy dzien u mnie wszystko bylo upaprane bo ja po cc nie moglam sie ruszyc i obslugiwaly mnie panie polozne ;/to znaczy nogi do gory i zmienialy...a wszystko upierdzielone wokol. ale juz tak normalnie jak mozna samemu sie obsluzyc to wystarczy czesciej zmieniac . nie jedziemy sie tam wykrwawiac na smierc hihi:D

hmmm blond no to ja znów się zgubiłam - myślałam że "podkłady" to są właśnie podpaski tylko takie "większe" :baffled: czyli te bella mama które są polecane to podkłady?

Kasia ja to tym razem kupie naaaajwieksze podpaski belli te grube, nie bede juz kupowac wogole podkladow. te wielkie belli maja ten pasek klejacy i skrzydelka a tamte lataja:/ i i tak od szpitala sie dostanie na poczatek te podklady. a jak wroce do domu to juz te ciensze podpaski. naprawde to nie jest tak ze sie leje jak z kranu, moze pierwszy dzien u mnie wszystko bylo upaprane bo ja po cc nie moglam sie ruszyc i obslugiwaly mnie panie polozne ;/to znaczy nogi do gory i zmienialy...a wszystko upierdzielone wokol. ale juz tak normalnie jak mozna samemu sie obsluzyc to wystarczy czesciej zmieniac . nie jedziemy sie tam wykrwawiac na smierc hihi:D

to mi nikt po cc nie pomagal . Pierwsze 8 godzin po cc nie moglam wstac bo mialam znieczulenie w kregolup ale przez ten czas nic ze mnie nie lecialo dopiero jak pierwszy raz wstalam to jak chlusnelooo .... :p
kazda z nas inaczej to przejdzie tak czy siak :)

W szpitalu najwygodniej ale i w domu też można - może jest to mało sexowna bielizna w połączeniu ze stanikiem do karmienia:D Ale naprawde wygodniej jest zadbać o higienę podczas tego nieszczęsnego oczyszczania się.
Brr pamiętam jakie to było okropne jak ciągle ciekło i ciekło .. te skrzepy wielgachne i długachne potrafiły wychodząc zwijać się jak ślimak na podpasce hehe szczególnie po nocy gdy się rzadziej zmieniało . mmm... jakie to było cudne .. i jeszcze po cc jak nie mogłam się schylić żeby się pożądnie tam wymyć :/ uh.
Rozumiem, że przez ten barwny opis chcesz nas dobrze przygotować na to, co nas czeka, żebyśmy szoku nie przeżyły? ;-)

Kasia ja to tym razem kupie naaaajwieksze podpaski belli te grube, nie bede juz kupowac wogole podkladow. te wielkie belli maja ten pasek klejacy i skrzydelka a tamte lataja:/
Kurde a ja mam w sumie 2 paczki podkładów (1 kupiłam, a drugą dostałam od koleżanki) i 1 paczkę tych belli. To chyba ich nie wykorzystam... A tampony od kiedy można, bo ja podpasek nienawidze!!! ;-)

Kurde a ja mam w sumie 2 paczki podkładów (1 kupiłam, a drugą dostałam od koleżanki) i 1 paczkę tych belli. To chyba ich nie wykorzystam... A tampony od kiedy można, bo ja podpasek nienawidze!!! ;-)
wytłumaczcie mi proszę co to są te podkłady bo ja byłam przekonana że bella mama to właśnie to :baffled:

reklama
wytłumaczcie mi proszę co to są te podkłady bo ja byłam przekonana że bella mama to właśnie to :baffled:
No tak - podkłady to wielgachne podpaski. Ja mam kupione takie zwykłe, w białym opakowaniu i z tego co piszą dziewczyny to one nie mają kleju (nie wiem, nie otwierałam). A te belli klej mają.

Do góry