reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Tu w szpitalu jest tak, że każda ma swoja kotarę i jak jest wizyta np. położnej, czy np. chce sie zdrzemnąć, to może sobie zasłonić i ma taka "swoją przestrzeń" choć tytle intymności.

reklama
W Glasgow gdzie ja bede rodzic to dostaje sie swoj pokoj w ktorym sie rodzi i jest po porodzie Nie ma zadnych wedrowek do sal porodowych, pozniej poporodowych itp. Jedem pokoj od poczatku do konca ten sam i nie ma problemu z prywatnoscia - tylko rodzaca + dwie osoby z rodziny lub jak kto sobie zyczy, ktore moga byc przy porodzie:tak:

katrina, gkvip- fajnie macie, tak to mozna rodzic, po ludzku :tak: no ale nie ma co, szpitale na wyspach i opieka medyczna jest na bardzo dobrym poziomie. tu, we wloszech np nie wiedza co to jest skin to skin, a przeciez to ponoc bardzo wazna sprawa

sicilpol - Nie powiem bo widziałam jak niektóre dziewczyny wietrzyły sobie cycki to faktycznie biegały z cycochami na wierzchu, ale jesli ktos nie chce to nie bedzie wystawiał gdzie i jak popadnie.. :eek:
Poszłam do kumpeli zobaczyc bobo i ona w domu przy mnie wyjęła obydwa cycki i wietrzyła:eek: Ja nigdy nie wyjmowałam jak nie było potrzeba. Jak musiałam sciągnąc pokarm a u mojej lokatorki ktos był to odkrecałam sie plecami i nikomu nie pokazywałam. W domu nikt mnie nie zmusi zebym wyjeła przy kims cycki (moze przy mamie, siostrze czy babci ale to tez sie odkrece a nie tak ostentacyjnie).
W szpitalu jak ma sie problem to przychodzi połozna albo pani z poradni laktacyjnej, ale wierz mi ze jesli człowiekowi zalezy zeby opanowac sztuke karmienia to te kobiety traktuje sie jako pomoc. Ja swojej babki od laktacji sie absolutnie nie wstydziłam mimo,iz jestem dosyc dzika w tej materii - taka fajna babcina ciepła kobitka która nawet stopy mi masowała:eek:
Zreszta w szpitalu ma sie poczucie ze za dwa trzy dni do domku i odzyskamy spokoj i intymnosc, i ze majtek tez juz nie bedziemy sciagac przy kazdym obchodzie;-)
Nie stresuj sie niepotrzebnie, bo jak sama cyckow nie wyjmiesz to nikt Ci ich nie wystawi ;-):tak:

ja pamiętam jak ja lezalam w szpitalu z cycami na wierzchu. Nie mialam wyjscia bo strasznie mi leciala krew z sutków przez peirwsze dni i strasznie piekły polożne kazały smarować maścią i nie przykrywać niczym by miały duży dostęp powietrza i szybciej się goiły... na pcozątku bylo mi strasznie wstyd szczegolnie jak do innych dziewczyn przychodzili mężowie... mlodzi często niewiele starsi ode mnie albo w moim wieku :/ ale po pierwszych 2 dniach już mi było obojętne.. pomyslalam ze i tak juz nigdy tych ludzi nie zobacze to nie bede musiala sie wstydzic. chociaż do dzisiaj z jedną parą utrzymujemy kontakt i dziewczyna3 lata mlodsza ode mnie chlopak w moim wieku naogladali si emoich cyców:D jak sobie przypominam to straszni emi glupio.. ale w tamtej chwili juz mialam to gdzies:p

ja pamiętam jak ja lezalam w szpitalu z cycami na wierzchu. Nie mialam wyjscia bo strasznie mi leciala krew z sutków przez peirwsze dni i strasznie piekły polożne kazały smarować maścią i nie przykrywać niczym by miały duży dostęp powietrza i szybciej się goiły... na pcozątku bylo mi strasznie wstyd szczegolnie jak do innych dziewczyn przychodzili mężowie... mlodzi często niewiele starsi ode mnie albo w moim wieku :/ ale po pierwszych 2 dniach już mi było obojętne.. pomyslalam ze i tak juz nigdy tych ludzi nie zobacze to nie bede musiala sie wstydzic. chociaż do dzisiaj z jedną parą utrzymujemy kontakt i dziewczyna3 lata mlodsza ode mnie chlopak w moim wieku naogladali si emoich cyców:D jak sobie przypominam to straszni emi glupio.. ale w tamtej chwili juz mialam to gdzies:p

No nie...podziwiam...

kazde zapalenie płuc czy oskrzeli jak sie nie ma inhalatora to szpital. My nawet inhalowalismy zeby zmniejszyc 3migdał. O gilu nie mowa:tak: My czasem używamy dla siebie! Cud natury:tak:

reklama
Do góry