reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
kurczak no masz racje nie ma czarnego :no:
a szlafrok dobry pomysl :tak:

verita- a ten system zakladek- nei rozlazily Ci sie? bo ja sie boje, ze przy moim biuscie bedzie mi sie na boki rozlazic

na allegro jest jeszcze taki inny model "dyskretny" ale kolorki...koszmar

Ostatnia edycja:
Dokładnie ja tylko zasugerowałam tym, które mogą jeszcze nie wiedzieć, że taki problem (z opuchlizną) może się pojawić.

A klapki (japonki) - pod prysznic, w szpitalu to kto w czym chce niech sobie chodzi.

ale ja nie powiedziałam, ze zle zrobiłas;-)

sicil - znalazłam brązową, tez Cie interesuje?;-)

401 KOSZULA PIES BRĄZOWY STARY MUZZY PIESEK BRĄZOWY | KOSZULE NOCNE | KOSZUKI BAWEŁNIANE | bielizna damska figi stringi biustonosze piżamy koszule koszulki

dopiero teraz zauwazyłam, ze ona nie ma guziczkow ;//
no ale tym tropem bynajmniej wiadomo, ze są ciemne kolory ;D ;D :D

ja mam 1 koszulke do karmienia na guziczki i tera jak bede jupowała to osobiscie wole na ramiączka.. to bedzie czerwiec a do tego w szpit zawsze jest duchota...

Ostatnia edycja:
sicilpol, ja miałam dwie koszule. Jedna z rozciągliwego, cieńkiego materiału i tu trochę się rozchodziła, druga z grubszej bawełny, która super mocno trzymała cycki, nawet bez biustonosza.

Na zdjeciach na allegro widać który materiał jest mocniejszy ...polecam ten grubszy :tak: ale uwierz mi, jak urodzisz będzie ci obojętne... jeżeli będziesz karmić cyckiem, to większość czasu będzie on na wierzchu :-D

sicilpol, ja miałam dwie koszule. Jedna z rozciągliwego, cieńkiego materiału i tu trochę się rozchodziła, druga z grubszej bawełny, która super mocno trzymała cycki, nawet bez biustonosza.

Na zdjeciach na allegro widać który materiał jest mocniejszy ...polecam ten grubszy :tak: ale uwierz mi, jak urodzisz będzie ci obojętne... jeżeli będziesz karmić cyckiem, to większość czasu będzie on na wierzchu :-D

:eek::baffled::eek:
ja zwariuje w tym szpitalu
to jakby ktos mnie wyslal na plaze naturystow...i okazalo sie ze tylko ja tam na golasa...
Juz sobie wyobrazam jak jakis malolat przychodzacy w wizyte do kogos, uczy sie na mojej fizjonomii pierwszych doznan seksulanych :eek:

sicilpol - Nie powiem bo widziałam jak niektóre dziewczyny wietrzyły sobie cycki to faktycznie biegały z cycochami na wierzchu, ale jesli ktos nie chce to nie bedzie wystawiał gdzie i jak popadnie.. :eek:
Poszłam do kumpeli zobaczyc bobo i ona w domu przy mnie wyjęła obydwa cycki i wietrzyła:eek: Ja nigdy nie wyjmowałam jak nie było potrzeba. Jak musiałam sciągnąc pokarm a u mojej lokatorki ktos był to odkrecałam sie plecami i nikomu nie pokazywałam. W domu nikt mnie nie zmusi zebym wyjeła przy kims cycki (moze przy mamie, siostrze czy babci ale to tez sie odkrece a nie tak ostentacyjnie).
W szpitalu jak ma sie problem to przychodzi połozna albo pani z poradni laktacyjnej, ale wierz mi ze jesli człowiekowi zalezy zeby opanowac sztuke karmienia to te kobiety traktuje sie jako pomoc. Ja swojej babki od laktacji sie absolutnie nie wstydziłam mimo,iz jestem dosyc dzika w tej materii - taka fajna babcina ciepła kobitka która nawet stopy mi masowała:eek:
Zreszta w szpitalu ma sie poczucie ze za dwa trzy dni do domku i odzyskamy spokoj i intymnosc, i ze majtek tez juz nie bedziemy sciagac przy kazdym obchodzie;-)
Nie stresuj sie niepotrzebnie, bo jak sama cyckow nie wyjmiesz to nikt Ci ich nie wystawi ;-):tak:

Macku- podlotkowi to i dwa kartofle wystarcza... ;-)

Buziak- mam nadzieje, ja juz raz bylam w szpitalu, gdzie bede rodzic, na tym samym oddziale i tam jak np dziewczyna podnosila sie z lozka, a nie miala szlafroka, to faceci sami od razu wychodzili, mam nadzieje, ze to samo jest po porodzie :eek:

Zreszta smieje sie troche, wiem, ze jak boli i ma sie swoje problemy to naprawde gleboko w poszanowaniu ma sie, ze ktos patrzy ;-)

sicil - masz racje z tym bólem, ze człowiek troche obojętnieje, ale zawsze mozna sie odkręcic. Bynajmniej kiedy ma wybor, bo jak lekarz prosi to co innego, ale naprawde nie ma dramatu:tak:
Ja np jak lekarz prosił sasiadke o pokazanie blizny to sama sie odkrecałam.

reklama
tutaj na ginekologicznym, czy polozniczym, widzialam ze na badanie, jak lekarz sobie chcial cos sprawdzic, to sie tupalo do osobnego gabinetu

uff moze nie bedzie tak zle, ja po prostu bylam raz w sytuacji, gdzie mnie przyprowadzono do dziewczyny, ktorej nie znalam, by pogratulowac jej dziecka, a ona jeszcze w skurczach byla :eek: i troche mnie to przerazilo i zle ustosunkowalo...
do mnie nikt nie przychodzil, bo i tez specjalnej okazji nie bylo do odwiedzin... ale teraz... brrrr

Do góry