reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

reklama
Dziewczyny sorry że znowu poruszam ten sam temat.

Chce kupić w jednym miejscu:
- kocyk otulacz bambus
- prześcieradło
- ręcznik
- chyba pieluszki muślinowe ? (te miękkie [emoji4])

No wiecie, dobre jakościowo i na lato.
Kojarzycie takie sklepy?

I co tam miało być w składzie materiału ? @arica Ty chyba coś ostatnio pisałaś?

- kocyk otulacz bambus
- prześcieradło
- ręcznik

Kojarzycie takie sklepy?

To chyba @ZUZA.80 pisała o skladzie- ja szukalam takich pieluszek, żeby było 100% wiskozy bambusowej. Bambus z tego co czytalam ma najlepsze własciwości tzn. jest antyalergiczny, ma termotegulację, czyli w lecie chlodzi, a jak jest chłodniej to "grzeje". Oczywiscie chodzi tu o 2-3stopnie w jedna lub druga stronę. I chroni przed promieniami UV, czego np. nie można powiedzieć o tetrze.
Ja kupiłam otulacz i pieluszki Motherhood na allegro, bo na stronie sklepu nie mieli wszystkich modeli. Chyba też robią prześcieradla i ręczniki, wiec może h nich uda Ci sie zrobić wszystkie zakupy? :)
Ja prześcieradło do łóżeczka kupię w Ikei, a do gondoli i kosza na allegro.

Dziewczyny, pomóżcie, bo trochę ciężko mi się myśli... :)
Zaczęłam sobie klikać zamówienie w Gemini. Wybrałam: bepanthen, patyczki do uszu, platki kosmetyczne dla niemowlat, katarek, majtki siateczkowe poporodowe, podklady poporodowe, wzielam tez 1 paczke pampersów 1 - i zastanawiam się, czy coś powinnam dopisać? Dopisałam też podklady poporodowe Bella i zastanawiam się, czy to są te duże podpaski, czy podkłady na łóżko? Bo te duże podpaski też bym chciała...
Termometr mam, Octanisept też.
O czym zapomniałam? :)
Musisz przejrzeć co mają i zdecydować co się przyda, bo tak to ciężko mi powiedzieć.
A wkładki laktacyjne masz?

- kocyk otulacz bambus
- prześcieradło
- ręcznik

Kojarzycie takie sklepy?

jak ma być wszystko w jednym sklepie to Smyk się sprawdzi :) mają duży wybór pieluszek i otulaczy bambusowych, muślinowych, itp. a ceny dobre:
Link do: Strona 1 | Pieluchy tetrowe | wyprawka dla noworodka na smyk.com

- kocyk otulacz bambus
- prześcieradło
- ręcznik

Kojarzycie takie sklepy?

Trochę wyższa półka to Colorstories, naprawdę fajne rzeczy mają

Ja to w życiu tego nie kupię. Muszę mieć wszystko dopasowane, bo inaczej się denerwuję [emoji19] A żeby było dopasowane, to musi kosztować. Z kolei jak coś kupię na siłę, to później cały czas chodzę i psioczę.

Mój mąż tego nie wytrzyma. Albo przepłacę albo będę jęczeć [emoji23]

No i jeszcze bym chciała, żeby ta tkanina miała certyfikat dopuszczenia do kontaktu ze skórą niemowląt. Także Good luck for me. Może do porodu coś kupię.

Ale w Gemini zakupy skończone. Także jestem z siebie dumna hahaha aaa [emoji28] Z ubrankami nadal jestem w czarnej d....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja to w życiu tego nie kupię. Muszę mieć wszystko dopasowane, bo inaczej się denerwuję [emoji19] A żeby było dopasowane, to musi kosztować. Z kolei jak coś kupię na siłę, to później cały czas chodzę i psioczę.

Mój mąż tego nie wytrzyma. Albo przepłacę albo będę jęczeć [emoji23]

No i jeszcze bym chciała, żeby ta tkanina miała certyfikat dopuszczenia do kontaktu ze skórą niemowląt. Także Good luck for me. Może do porodu coś kupię.

Ale w Gemini zakupy skończone. Także jestem z siebie dumna hahaha aaa [emoji28] Z ubrankami nadal jestem w czarnej d....
Jeszcze chyba lullalove robi podobne serie - jest stronka babyboutik gdzie sprzedają ich rzeczy trochę taniej. Może tam Ci się poszczesci :)

Do góry