reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka czerwcowej mamy

tak, tak te otulacze bambusowe czy jakieś mieszkanki materiałów zwane bambusowymi to po prostu kawałek materiału w różnych wymiarach, coś jak pielucha lub kocyk. mnie bardziej interesuje skład tego czegoś - czym się kierować przy zakupie?

taki co linkowała wyżej KikaRika właśnie mam, a teraz chciałam kupić 100% bambus kawałek obszytego materiału, który może być bardziej wielofunkcyjny

reklama
tak, tak te otulacze bambusowe czy jakieś mieszkanki materiałów zwane bambusowymi to po prostu kawałek materiału w różnych wymiarach, coś jak pielucha lub kocyk. mnie bardziej interesuje skład tego czegoś - czym się kierować przy zakupie?

taki co linkowała wyżej KikaRika właśnie mam, a teraz chciałam kupić 100% bambus kawałek obszytego materiału, który może być bardziej wielofunkcyjny
No to ja też chętnie bym się dowiedziała jak patrzeć na skład i co wybrać [emoji4]

Napisałam to pytanie na tej grupie z FB. Tam jest duuzo dziewczyn, to może znajdzie się jakaś która ogarnia temat [emoji6]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Tu jest np. otulacz, w którego opisie podano, że jest to bambus 100% Link do: Otulacz bambusowy 100x100 cm
Ale podane jest też, że "może się pilingować w pierwszych praniach. " i żeby najlepiej prać w woreczkach do prania bielizny, żeby uniknąć uszkodzeń i zaciągnięć w pralce...

Link do: Tkanina bambusowa dla dzieci to sprzedażowy hit czy marketingowy kit? - CZAS RODZICA

Taki znalazłam artykuł. Więc w skrócie wychodzi na to, że trzeba spr czy tkanina ma certyfikat „OEKO-TEX Standard 100”, lub polski „Bezpieczny dla dziecka” oraz „Bezpieczny dla niemowląt”

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
dzięki @Effa84! czyli to nie jest jednak takie cudo jakby się wydawało na pierwszy rzut oka. marketing czyni cuda, eh...

fajne :) ja właśnie o ile się zdecyduję to jednak chyba kupię jakąś mieszankę bambusa i bawełny, z przewagą bambusa. odpuszczę raczej 100% bambus, który wydaje się mniej trwały, bardziej podatny na zniszczenia no i jest droższy...

Też jestem na etapie kompletowania wyprawki. Jeżeli chodzi o ubranka, dostałam ich całe mnóstwo od znajomych. W zeszły weekend kupiliśmy łóżeczko i materacyk. Planuje też dokupić komodę, by niezbędne rzeczy dziecka były w jednym miejscu. Resztę będziemy sukcesywnie kompletować pewnie przez kwiecień, by w maju i czerwcu mieć spokojniejszą głowę i czekać tylko na szczęśliwe rozwiazanie. ;)

reklama
Do góry