reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

reklama
ja znam historie mojej kolezanki KAsi, ktora cala ciaze miala sie nazywac Asia (Joanna) cala rodzina byla zachwycona, babcie ze Joanna to slicznie i w ogole, rodzice tez zdecydowani, do brzuszka Asia mowili, ale jak corka sie na swiecie pojawila to mama mowi: "nie ma mowy: to jest Kaska, jaka tam Joanna - nie pasuje do niej!" i choc bali sie rodzinie informacje przekazac to Kasia poszlo w papierach i tak zostalo! :)
Ja miałam sąsiadkę, która całą ciążę mówiła że Ola będzie, a w szpitalu po awanturze, że to nie jej dziecko- dała mu na imie OSkar bo okazało się ze to nie dziewczynka była ( choć wcześniejsze USG mówiły o dziewuszce ;))

My z mężem jesteśmy zakochani w córeczce :-) i w jej imieniu też- ZUZIA ;-) Ale ostatnio mamy jakies dziwne zachwiania że Zuzia zrobi nam Psikusa i Okaze sie Wojtusiem:p co najlepsze 2/3 gotowej wyprawki ubranek jest typowo dziewczęce:p Hehe. Mielismy to decydujące usg o płci w 18 tc. Robił je genetyk... No chyba się zna,co? Ale ostatnio przeczytalam w książce tekst- w 21tyg ciąży Kończy się różnicowanie płci:-p no to Najwyżej Wojtuś wyleży 3 pierwsze miesiące na różowo :-D Hehehe

Nad Zuzia tez z mezusiem myslelismy, ale stanelo na Poli. I tez obawiam sie, ze nagle chlopaczyk sie urodzi. Oczywiscie bede i z niego cieszyc sie ogromnie, ale jednak ubranek mam duzo kobiecych :)

Ja z moim przyszłym M wybraliśmy imię dla malutkiej Nikola^^ USG jest niby potwierdzone ale w razie "W" zostaje nam dla chłopczyka Seweryn;p
Chociaż sama bardzo chciałabym mieć dziewczynkę, po prostu jakoś tak mam;)

My w końcu przez święta podjęliśmy "męską" decyzję co do imienia i ostało się: ELENKA :) (rezerwowo Lilka)

Dziękuję za pamięć :)
Przez weekend spróbuję was nadrobic i wrócic na dobre od nowego tyg :)
Ps. Imie ELENA, nie Lena- Lena juz mi się tak nie podoba, Helena tez nie, a ELENA- jakos wygrało- może dlatego ze córa zaczęła powtarzać że może byc Elenka albo Lilka...

Dla poszukujących znaczeń polecam stronkę:
Ukryte Znaczenie | Naukowe Znaczenie Imion
Wszędzie na podobnych stronkach- są takie same znaczenia, nigdy nie znalazłam odzwierciedlenia mojego imienia, a tam wszystkich co prawda nie ma, ale kogo znalazłam to dosłownie "wypisz- wymaluj" :)

reklama
Do góry