reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

reklama
Laura super, mam w rodzinie :) fajna dziewczyna.

Ja osobiście lubię też imię Monika, bo wszystkie które znam to fajne dziewczyny. Jakbym miała córkę to bym tak nazwała, ale że będzie synek to będzie Andrzej :)

My już od dawien dawna, jeszcze przed narodzinami Dominika ustaliliśmy że będzie Emilia - a teraz zaczyna prze okrutnie podobać mi się Elena.. Chyba dam tak na drugie...

Wogóle dziewczyny - dajecie dwa imiona swoim maluszkom ??

edit@

jeeej, teraz czytam topik od końca i widzę że emih też wybrała Elenę ..
nie zgapiłam, broń Boże :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
tetina Liliana to piękne imię , brałam pod uwagę przy pierwszej córci a ponieważ stanęło na Emilii teraz Liliana odpadła tylko dlatego że byłoby zbyt podobne;-) Monika też fajowe bo to super dziewczyny są he he he, np. ja:-D:-D:-D

mystigue
ja na drugie albo dam od imienia chrzestnej albo babci lub dziadka tylko dziewczęcą wersje:-) nie muszę chyba dodawać że Emilia bardzo mi się podoba:-)

ewelad
mój M chciałby właśnie bardziej Nine niż Nadie;-)

mystique my będziemy dawać klasycznie dwa imiona, tylko jeszcze nie mamy typów, jeśli chodzi o to drugie;-)ale chodzi nam po głowie Piotr, Antoni.. więc byłby Marcel Piotr albo Marcel Antoni.. wg. mnie pierwsza wersja lepsza;-)

reklama
mystique my będziemy dawać klasycznie dwa imiona, tylko jeszcze nie mamy typów, jeśli chodzi o to drugie;-)ale chodzi nam po głowie Piotr, Antoni.. więc byłby Marcel Piotr albo Marcel Antoni.. wg. mnie pierwsza wersja lepsza;-)

ehh gdybym miała syna też by miał na drugie Piotr, z moim ustaliliśmy że drugie imiona dajemy po sobie, tzn pierwsza córa ma drugie imie takie jak ja, a syn miał mieć męża, ale że bedzie druga córcia to uruchamiamy moje drugie i tak nam wyszła Weronika Anna:) osobiście to MArcel Piotr bardziej mi sie podoba (jeśli moge wyrazić opinie).
ja sie dzis zastanawiałam nad imieniem dla chłopca gdyby sie jednak okazało że naszej Niki coś urosło heh i wymyśliłam imie Daniel, jakoś rzadko teraz je słyszę a z tego co sie orientuje to w Norge też funkcjonuje wiec nie będzie ewentualnie problemu z wymową mam nadzieję heh cięzko znaleźć imiona które są używane i w Polsce i w Norwegii..

Do góry