reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

reklama
mnie też się Oskar bardzo podoba, ale M nawet pod uwagę nie wziął tego imienia :nerd:

a mnie wkurza, jak ktoś się dowie, że wybraliśmy takie i takie imię i nosem kręci, a czemu tak, a bo mnie się takie podoba, itp. Ale to w końcu moje dziecko, mama i teściowa miały już swoją szansę na wybieranie, więc proszę się odstosunkować

mnie też się Oskar bardzo podoba, ale M nawet pod uwagę nie wziął tego imienia :nerd:

a mnie wkurza, jak ktoś się dowie, że wybraliśmy takie i takie imię i nosem kręci, a czemu tak, a bo mnie się takie podoba, itp. Ale to w końcu moje dziecko, mama i teściowa miały już swoją szansę na wybieranie, więc proszę się odstosunkować

Mojej mamie STRASZNIE nie podoba się imię Zuzia... Ale ma pecha :) to nasze dziecko (wyśnione dosłownie - imię i płeć poznałam we śnie ihihihih )
Mama zaczyna się przyzwyczajać, zaczyna już mówić 'osobowo' do mojego brzusia !! i dobrze :D

tweenie-zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktos komu wasze imie dla dziecka nie bedzie sie podobalo.Nie nalezy sobie tego brac do serca.kazdy ma inny gust i trudno byloby zeby kazdemu odpowiadalo to co wybraliscie.No ale roznica jest taka ze to wasze dziecko i to wy powinniscie decydowac o tym jakie bedzie imie nosilo.

butterfly-zucia to bardzo ladne imie,moim zdaniem.oryginalne ale nie "za oryginalen",nie znam wielu dziewczynek o takim imieniu a to wielki plus.

czasem panuje jakas moda na dane imie i potem w danym roczniku jest 5 tys.oliwii,wiktorii itd.

iwusia-to nie rodzinie ale wam musi sie podobac.maksymiliam to ladne imie(julian zreszta tez).w skrocie zawsze mozesz nazywac go maks.
ja tez mialam orgomny problem z wymysleniem imienia dla chlopczyka.koszmar przezywalam ale w koncu kiedy wymyslilam,nawet dwa,okazalo sie zenie jest potrzebne i moge uzyc imie dla dziewczynki ktore mialam juz zanim bylam w ciazy:)

kama-walka?tzn ty maszinny typ niz twoj partner?

Ostatnia edycja:
No a my mamy od wczoraj zagwostkę, bo Martusi urósł siusiak :-D, żarcik ofkoz, mnie nadal baaardzo podoba się Szymonek i chyba oleję to, że popularne, M. w sumie też już przekonany, ale może jeszcze dziś powymyślamy inne.

eijf tak tak u nas kazdy ma swoje typy i nikt popuscic nie chce:/do lipca jeszcze troche czasu wiec moze go udobrucham:)

geperty Szymon bardzo ladne imie,niestety w mojej najblizszej rodzinie juz jest.co z tego ze popularne,ja tam na to akurat nie zwracam uwagi:)

Geperty Szymon super-mój M ma na imię Szymon :))
Ja też nie zwracam, uwagi czy popularne czy nie-wazne ,ze ma się podobać

Po małej debacie i przeanalizowaniu 149 imion z rankingu, M. zdecydowanie woli Szymon, więc niech tak zostanie :-).

reklama
Szymon-b.ladne imie...u mnie w rodzinie..i kumpele psolki powariowaly na tym ptk..i nie patrzac na to, ze kazda tak daje..mowia, a dupa, jak mi sie podoba i pewnie!A
U NAS NIEZMIENNIE OD SAMEGO POCZATKU Gracjan...choc mi sie tez podoba bardzo Wiktor...ale moj M mowi, ze to tak jakby teraz zmienic imie naszej pierwszej coreczce, badz mi..cvzy komus, kto juz tak ma na imie...kazdy przyzwyczail sie, bo nawet jak nie znalismy plci do brzuszka mowilismy Gracjan...no i nasza coreczka mowi,z e jej sie podoba bardzo imie Wiktor, ale - "przeciez mamusiu w brzuszku jest Gracjan.." i chyba by nie rozumiala,, albo zastanawiala sie- jakbysmy zmienili imie..-gdzie jest Gracjan>?...i chyba juz tak zostanie..choc ten Wiktor mnie meeeczy:D

Do góry