reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

reklama
mnie też się Oskar bardzo podoba, ale M nawet pod uwagę nie wziął tego imienia :nerd:

a mnie wkurza, jak ktoś się dowie, że wybraliśmy takie i takie imię i nosem kręci, a czemu tak, a bo mnie się takie podoba, itp. Ale to w końcu moje dziecko, mama i teściowa miały już swoją szansę na wybieranie, więc proszę się odstosunkować

mnie też się Oskar bardzo podoba, ale M nawet pod uwagę nie wziął tego imienia :nerd:

a mnie wkurza, jak ktoś się dowie, że wybraliśmy takie i takie imię i nosem kręci, a czemu tak, a bo mnie się takie podoba, itp. Ale to w końcu moje dziecko, mama i teściowa miały już swoją szansę na wybieranie, więc proszę się odstosunkować

Mojej mamie STRASZNIE nie podoba się imię Zuzia... Ale ma pecha :) to nasze dziecko (wyśnione dosłownie - imię i płeć poznałam we śnie ihihihih )
Mama zaczyna się przyzwyczajać, zaczyna już mówić 'osobowo' do mojego brzusia !! i dobrze :D

tweenie-zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktos komu wasze imie dla dziecka nie bedzie sie podobalo.Nie nalezy sobie tego brac do serca.kazdy ma inny gust i trudno byloby zeby kazdemu odpowiadalo to co wybraliscie.No ale roznica jest taka ze to wasze dziecko i to wy powinniscie decydowac o tym jakie bedzie imie nosilo.

butterfly-zucia to bardzo ladne imie,moim zdaniem.oryginalne ale nie "za oryginalen",nie znam wielu dziewczynek o takim imieniu a to wielki plus.

czasem panuje jakas moda na dane imie i potem w danym roczniku jest 5 tys.oliwii,wiktorii itd.

iwusia-to nie rodzinie ale wam musi sie podobac.maksymiliam to ladne imie(julian zreszta tez).w skrocie zawsze mozesz nazywac go maks.
ja tez mialam orgomny problem z wymysleniem imienia dla chlopczyka.koszmar przezywalam ale w koncu kiedy wymyslilam,nawet dwa,okazalo sie zenie jest potrzebne i moge uzyc imie dla dziewczynki ktore mialam juz zanim bylam w ciazy:)

kama-walka?tzn ty maszinny typ niz twoj partner?

Ostatnia edycja:
No a my mamy od wczoraj zagwostkę, bo Martusi urósł siusiak :-D, żarcik ofkoz, mnie nadal baaardzo podoba się Szymonek i chyba oleję to, że popularne, M. w sumie też już przekonany, ale może jeszcze dziś powymyślamy inne.

eijf tak tak u nas kazdy ma swoje typy i nikt popuscic nie chce:/do lipca jeszcze troche czasu wiec moze go udobrucham:)

geperty Szymon bardzo ladne imie,niestety w mojej najblizszej rodzinie juz jest.co z tego ze popularne,ja tam na to akurat nie zwracam uwagi:)

Geperty Szymon super-mój M ma na imię Szymon :))
Ja też nie zwracam, uwagi czy popularne czy nie-wazne ,ze ma się podobać

Po małej debacie i przeanalizowaniu 149 imion z rankingu, M. zdecydowanie woli Szymon, więc niech tak zostanie :-).

reklama
Szymon-b.ladne imie...u mnie w rodzinie..i kumpele psolki powariowaly na tym ptk..i nie patrzac na to, ze kazda tak daje..mowia, a dupa, jak mi sie podoba i pewnie!A
U NAS NIEZMIENNIE OD SAMEGO POCZATKU Gracjan...choc mi sie tez podoba bardzo Wiktor...ale moj M mowi, ze to tak jakby teraz zmienic imie naszej pierwszej coreczce, badz mi..cvzy komus, kto juz tak ma na imie...kazdy przyzwyczail sie, bo nawet jak nie znalismy plci do brzuszka mowilismy Gracjan...no i nasza coreczka mowi,z e jej sie podoba bardzo imie Wiktor, ale - "przeciez mamusiu w brzuszku jest Gracjan.." i chyba by nie rozumiala,, albo zastanawiala sie- jakbysmy zmienili imie..-gdzie jest Gracjan>?...i chyba juz tak zostanie..choc ten Wiktor mnie meeeczy:D

Do góry