reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

reklama
A u mnie byla "walka"miedzy Dominikiem ,a Dawidem :)
Ja chcialam Dominika ,a M Dawida .
No i ustapilam bo ja wybieralam dla pierwszego synka :)
tylko M mial szczescie bo akurat Dawid mi sie podoba wiec chetnie mu ustapilam :)

Oleg - widzę, że nadal rosyjskie imiona w modzie. W Rosji zdrabnialiby w ten sposób: Oljeguszka, Oljeżka, Oljusja :-D
Podobają mi się takie zawiłości językowe, bo wydawałoby się, że moja Nina to Ninka Ninoczek, ale Rosjanie to chyba mają ze sto zdrobnień tego imienia :-) A takie mocniejsze jak coś przeskrobie to Ninucha !!! :-D

Emih wiesz co jak przeczytalam u iebie Lucynka to odrazu mi sie z knajpka skojarzylo. Mojej mamy kolezanka ma tak na imie i bar prowadzila i jak sie zapytalas kogos gdzie idzie wieczorem to odpowiedz brzmiala: do lucynki;-), ale to takie skojarzenie moje tylko. No i moga wolac ciagle Lucyna;/ A Justynka fajne imie;-)

Mi się chyba tez bardziej Justynka podoba, a z tą Lucyną- wszystkie które znam mają zdobnienie :Lusi- które mi się podoba...
Ale nadal jeszcze nie możemy się zdecydować...

Vanilka fajne imionka: mój D to właśnie Dominik, a jakby u nas był chłopaczek, to właśnie Dawid:-)

ja bylam prawie pewna ze bedziemy miec druga coreczke i chcialam zeby nazywala sie Izabela, ale kiedy lekarz stwierdzil ze to na 100% chlopiec, to zwatpilam.....tak ciezko wybrac imie dla chlopczyka i kazdemu w rodzinie cos innego sie podoba. Maz powiedzial-Maksymilian, corka-Lukasz a ja tak cos wspominalam o Julianie....oj ciezka to decyzja, ale wydaje mi sie ze pozostaniemy przy pierwszym :-)

Teraz już wiemy że to na 100% dziewczynka siedzi w brzuchu :-), więc można zacząć zastanawiać się nad imieniem. Na razie Alicja na pierwszym miejscu niezmiennie, ale coś ostatnio M zaczął marudzić że może jednak coś innego i że to jeszcze za wcześnie na takie ostateczne postanowienie a w ogóle to mu się spodobało Weronika.

reklama
a u nas dalej walka o imiona:
-dla dziewczynki niezmiennie:Maja,Emilka albo Kaja
-dla chlopczyka co rusz nowe pomysly:Dominik,Olivier,Filip
jak mnie ktos pyta czy zastanawialismy sie juz nad imieniem to az mnie w srodku telepie!!

Do góry