reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

U nas dla chłopca Jan albo Antek (jeszcze Szymon i Konrad się pojawiło).
A jeżeli chodzi o dziewczynkę...masakra jak dla mnie, nic mi się na 100% nie podoba, M się podoba Maja...ale jak dla mnie za bardzo popularne imię obecnie...przeglądam kalendarze, czytam znaczenie imion i nic mi się nie podoba...

reklama
u nas po burzliwej dyskusji zakończonej rzucaniem monetą stanęło że córka będzie mieć na imie WERONIKA ANNA, stanęło na moim bo mój chciał żeby była MIA. nie pasowało mi bo mamy juz Maję i moim zdaniem zbyt podobne. jeśli jednak na kolejnym usg okaże się że naszej córce urósł siusiak to znowu będzie wojna hehe. dla chłopca podoba mi się DANIEL PIOTR a mojemu TYLER (oby moneta była znowu dla mnie łaskawa hehehe)

Niezła próba dla związku wybieranie imienia ha ha:-D

Przewinęło się ostatnio kilka imion które były moimi typami:Marcel, Miłosz, Ignacy (Emilia wiadomo:-)), i Michalina . Podobaja mi się też Mateusz,Filip - mimo że bardzo popularne, zwłaszcza od kiedy przeczytałam zdrobnienie Filips dzameny:-D, i Zuzia.
patipaula ja chciałam mieć na imię Kinga i mam na trzecie z bierzmowania;-)

olyv he he dobre z tym Guciem:-)

Aha kusska jak przeczytałam to pomyślałam jakie to ładne imię Ania i chyba na chwilę obecną bardzo rzadkie:confused:A Weronisie ma moja koleżanka, super dziewczynka;-)

U mnie jak pisałam narazie typy: Amelka, Anielka, Justynka, nieco dalej Liliana, Daria i Nina.

Amelka ładne- jak pisałyście na ogólnym, ale jakieś takie moim zdaniem zbyt... popularne... Dużo znam małych Amelek. A Ania tez mi sie podoba tylko niestety znam jedną taką że włs na głowie się jeży i nie mogłabym się przekonać. Jeszcze Elena lub Helenka chodzi mi po głowie...

Ps. z najnowszych (ale mam kociołek w głowie)... Znalazłam jeszcze...
Maja, Lucynka i Ilonka

Ostatnia edycja:
IMIENNIK - imieniny, urodziny, horoskop chiński, aforyzmy, sny, sennik, mistyka

Fajna stronka można sprawdzić charakterystykę imion, dzień imienin, i kto np. urodził się w danym dniu.
Właśnie się dowiedziałam, że 7 lipca urodził się Pierre Cardin i Skiba a 2 lipca Wisława Szymborska :-):-)

Przepraszam, że post jeden pod drugim, ale dzięki Mysza za stronke. Siedzę i czyttaaaammm... Ae mam mętlik w głowie. Usmiałam się też czytając znaczenie własnego imienia... "TYP: Wystarczy spojrzeć w oczy dziewczynki o tym imieniu, by zrozumieć czym było spojrzenie naszej matki Ewy. Jest w niej namiętność pierwszych poran­ków świata. Niemożliwie bezczelna, prawdziwe chło­paczysko, obserwuje i osądza jak jej totem ryś. Dorosła, sprawia wrażenie, jakby posiadała tajemną wiedzę, trzymała w dłoni księgę życia" Nieżle ;) .

Emih wiesz co jak przeczytalam u iebie Lucynka to odrazu mi sie z knajpka skojarzylo. Mojej mamy kolezanka ma tak na imie i bar prowadzila i jak sie zapytalas kogos gdzie idzie wieczorem to odpowiedz brzmiala: do lucynki;-), ale to takie skojarzenie moje tylko. No i moga wolac ciagle Lucyna;/ A Justynka fajne imie;-)

mój M ciągle upiera się przy Filipie- ale ja nie chcę, bo miałam sąsiada o tym imieniu i był taki wiecznie rozkojarzony, flegmatyczny itd

reklama
Jak zdrabniać Oleg?
a róznie, Olus olguś :) może mało meskie zdrobnienia ale dzieciaczkowi to nie bedzie chyba rpzeszkadzać:p
Jakbym miala dziewczynke nazwałabym Bianka albo Blanka .... ale licze na to ze jeszcze siusiak mojemu sie schowa i wyjdzie mała księzniczka :p:cool2:

Do góry