reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

U mnie też najpierw odeszły wody o północy, nie było żadnej akcji porodowej, całą noc przeleżałam pod ktg, rano kroplówka, skurcze i dopiero o 20.10 urodziłam, bo rozwarcie nie szło, mój gin tez już myslał o cc ale daliśmy radę, tak wiec czasem jak cc nieuniknione, to ok, ale czasem da sie radę, wiec można ryzykować i próbować.

reklama
Wiecie...ja mimo swojego wielkiego brzuchola nie mam na nim zadnej kreski...
Ale ta moja ciąża chyba nie była książkowa od samego poczatku...mam nadzieje, ze bez kreski tez urodze he he he:-D:-D:-D:-D

U mnie kreski jakie mam na brzuchu to jedynie rozstępy:-(a myślałam że nie bende ich miała wogle hehe.A tu 3 tygodnie temu smaruje sobie brzuszek a moje Kochanie do mnie że rozstępy mam-oczywiście ich nie widziałam bo były na dole brzucha a tamtych rejonów nie widziałam już od dłuższego czasu:-D:-D:-D

Taaaak Medale macierzyństwa te nasze rozstepy. Chociaz ja akurat mam szczęście i mój brzuszek sie od nich ustrzegł. Mam jedynie kilka kresek na biodrach...ale cóż takie uroki naszego blogosławionego stanu :)

Taaaak Medale macierzyństwa te nasze rozstepy. Chociaz ja akurat mam szczęście i mój brzuszek sie od nich ustrzegł. Mam jedynie kilka kresek na biodrach...ale cóż takie uroki naszego blogosławionego stanu :)
Ja to mam nadzieję że szybko się ich pozbende:cool2:A z moimi zdolnościami napewno się ich szybko pozbede hehe:-DA medale to powinnyśmy dostawać za te9 miesięcy za porody itd.

Wiem o tym:-(Ale już raz ich się pozbyłam:cool2:Wcześniej byłam otyłą osobą i przez to że zgubiłam sporo zostały mi potworne rozstepy na brzuchu i piersiach i powiem że kremiki z AVON robią cuda hehe.2 miesiące i miałam je z głowy:cool2:

:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D

Witam!

Ja zaraz wizyta u Midwife...

A pozniej eldorado i zabawowy dzien dla mojej Nati, ktora ma dzis urodzinki!!! 3 latka :happy::happy::happy:

reklama
mi wody odeszły o szóstej rano dokładnie w dzien terminu z OM... poniewaz nic sie nie działo wiecej a wody były przezroczyste - przesiedziałam jeszcze 2 h w domu i dopiero wtedy zdecydowałam sie na szpital... w drodze do szpitala dostałam skurczy co 5 min a gdy byłam juz na miejscu okazało sie ze mam rozwarcie tylko na 2 cm/ z takim chodziłam od 30 tygodnia ciazy modlac sie o kazdy dzień mikusia w brzuchu/.. poniewaz nic nie chciało sie ruszyc dostałam oksy dozylnie i walzyłam cały dzień do godz 16:50...

mam nadzieje ze tez mi teraz wody odejda tylko ze akcja szybciej sie potoczy...

Do góry