reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o porodzie

Jest napewno, ja w zeszlym roku lezalam tam na ginekologi i wszedzie wlasnie byly takie tablice powywieszane ze dostal szpital miano przyjaznego dziecku widzialam na wlasne oczy :-psalki jak z PRLu hehe ale ogolnie jak na pobyt w szpitalu to bylo ok gdyby jeszcze wyremontowali lazienki to by bylo super :D

Fajny taki porod w wodzie jak bedziesz miala mozliwosc to super:-), ale nawazniejsze zeby miec wsparcie od swojego ginka gdzie by to nie bylo jak jest lekarz ktorego sie zna to jakos tak czlowiekowi razniej i sie nie boi az tak bardzo

Niestety ja nie wiem na kogo trafie polozna tez juz mi sie zmienila 3 razy, ogolnie to nie wiem jak to wszytsko bedzie tutaj wygladac ale co ma byc to bedzie do wrzesnia jeszcze duzo czasu wiec napewno wszytskiego sie jeszcze dowiem ... oby heh

reklama
Za tydzień czeka mnie wizyta u neurologa, badania i pewnie w ciągu jakiegoś miesiąca dowiem się jakie czeka mnie rozwiązanie. Chciałam rodzic w Bielańskim, ale gin ze względu na epilepsje poleca mi szpital na Solcu. Myślę tez nad Madalińskiego. Zobaczymy.;-)

W moim mieście jest tylko jeden szpital, więc nie mam za wielkiego wyboru ;-) I przy nim zostaję, bo nie chcę dojeżdżać do innego miasta. Zresztą moja gin jest tu ordynatorem, więc chyba bez sensu szukać czegoś innego. Chociaż ostatnim razem i tak jej nie było przy porodzie, bo sobie gdzieś poszła. Ale nie narzekam - inni też dobrze się mną zajęli :sorry: Największa wada to, że nie ma znieczulenia - nawet za opłatą. Ostatnio musiał wystarczyć mi dolargan, więc chyba i tym razem jakoś to będzie

Alex 91 jesteś pewna, ze na Inflanckiej znieczulenie jest za darmo? Ja 3 lata temu płaciłam 500 zł. Myślę, że tam właśnie pojadę. Wiem czego się już spodziewać. Poza tym słyszałam, że szpital jest podobnież odnowiony. A co do rodzaju porodu wolę siłami naturalnymi. To prawda, że rana jest strasznie upierdliwa ale przy cesarce nie zawsze jest słodko. Mojej koleżance długo goiła się rana na brzuchu i ciężej było jej schudnąć.

To prawda, że rana jest strasznie upierdliwa ale przy cesarce nie zawsze jest słodko. Mojej koleżance długo goiła się rana na brzuchu i ciężej było jej schudnąć.
Masz rację, moja rana zagoiła się po 4 miesiącach i męczarniach ... A co do zrzucenia wagi po ciąży to wolę nie wspominać :wściekła/y:

Ja będę wybierać pomiędzy dwoma szpitalami w Krakowie: Ujastek albo Narutowicz. Ten pierwszy mnie skusił,bo znieczulenie jest bezpłatne i poród rodzinny również,a poza tym warunki są dobre, to jest szpital prywatny refundowany, ładnie wszystko wygląda, parę zajomych tam rodziło i polecają. Ale z drugiej strony w Narutowiczu mam pewność co do najlepszych fachowców, chyba nie słyszałam negatywnych opinii o tej placówce pod względem wiedzy i doświadczenia personelu, jakby się coś działo, to znają się na rzeczy,ale z kolei traktowanie kobiety nie zawsze jest tam takie jakie być powinno,nie są chętni do znieczulenia, no i sam szpital pozostawia wiele do życzenia,chociaż podobno dużo się poprawiło po remoncie porodówki. :sorry: Sama nie wiem, jest jeszcze czas, ale ja taka jestem,że wolę sobie coś ustalić wcześniej. :-D:-D

Alex 91 jesteś pewna, ze na Inflanckiej znieczulenie jest za darmo? Ja 3 lata temu płaciłam 500 zł. Myślę, że tam właśnie pojadę. Wiem czego się już spodziewać. Poza tym słyszałam, że szpital jest podobnież odnowiony. A co do rodzaju porodu wolę siłami naturalnymi. To prawda, że rana jest strasznie upierdliwa ale przy cesarce nie zawsze jest słodko. Mojej koleżance długo goiła się rana na brzuchu i ciężej było jej schudnąć.
Teraz rzeczywiście znieczulenie jest darmowe na Inflanckiej. I mówią że nie odsyłają. ;-) Wręcz promują się teraz tymi dwoma luksusami.
Jeśli chodzi o cesarce to a nadal przy niej stoję. Wiem że oba rodzaje rozwiązania mają swoje plusy i minusy. Z reszta za tydzień mam wizytę u neurologa i eeg. Wtedy wszystko się okaże, bo jak nie będę mieć rzeczywistych wskazań(choć licze że ta padaczka wystarczy) do cc to trzeba będzie o nie "prosić/starać się".:sorry:

Ja najprawdopodobniej o ile zdązymy dojechać to wybiore mikołów, szpital powiatowy, byłam tam teraz w marcu na ginekologii, poza tym mój lekarz tam też pracuję, więc na 99 % będę tam rodzic. Zlego słowa nie mogę powiedzieć na temat opieki na ginekologii, mam nadzieje ze przełoży się to tez na połoznictwo. Szpital ten jest na 18 m-cu w polsce więc za coś to miejsce mu przyznano. no a jak nie zdążymy to w Świętochłowicach; o nim tez słyszłam duzo dobrego. Jedank trzeba powiedzieć, że nie ma idealnego szpitala więc którykolwiek by się nie wybrało to zawsze beda opinie pozytywne i negatywne.
ufff alez sie rozpisałam... :-)

reklama
ja (o ile szpital wyrobi się z remontem oddziału ;-)) będę rodzić w starogardzie gd. - moja lekarka ma tam dyzury, jak co to ją poprosze by przy mnie była i tyle, ponadto moja przyjaciółka długo pracowała tam na noworodkach więc bez problemu bedzie mogla "rodzić ze mna" wiecie co - nie wiem jak wyglada sytuacja ze znieczuleniem w szpitalu - ale ostatnie ptaszki doniosły ze koleżanka z pracy teraz:szok: rodzi więc za kilka dni będę miałą szczegółowe rozeznanie
trzymajcie kciuki za Karolcie!!

Do góry