reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o porodzie

reklama
Ja swojego namawiałam od miesiąca i dopiero teraz kiedy termin porodu na dniach się zmobilizował. Tak samo ze wspólnym rodzeniem... nie namawiałam tylko co jakiś czas zapytałam a on nie i nie... teraz się zdecydował sam tylko prosił żebym mu pępowiny nie kazała przecinać bo tego już chyba nie przeżyje;-);-)

Oj dziewczynki z moim jest tak samo całą ciąże musiałam go prosic .. raz w miesiącu dał się skusic :sorry:teraz to już mowy nie ma:-) ale powiedział że jak już bedzie można to mnie przez tydzien z łóżnka nie wypuści hehe:-D ciekawe co zrobi z dzieckiem :-D:-D:-D ale na porodówkę idzie... chciał iśc odrazu.... w tej kwesti to ja na początku za bardzo nie chciałam ale kłócic się przeciez nie będe:rofl2: nawet do gabinetu ze mną wchodzi i jest obok jak mam badanie ginekologiczne.... on musi wszystko wiedziec:eek:

Moj tez chodzil ze mna na badania, ale tylko jak usg bylo :-D:-D:-D Inaczej to nie ma sensu, na porod idzie ze mna, chodz nie jest przekonany... ale nie ma wyboru ! :-D:-D
A jesli chodzi o serduszkowanie, to raz chce raz nie, wiecej nie.. ale ma takie odchyly,ze chodzi za mna... bo w tej ciazy to ja chodze za nim... a on sie smieje,ze chce szybciej urodzic :eek::-D Jak mu to przyszlo do glowy ?? :confused::confused::confused: hyhy

hahah - mój też M boi się, chce ale się boi no cóż nadrobimy po połogu heheh.
A co do jego obecności przy porodzie to będzie i to bez zbytniego namawiania, oczywiście jak będzie miał dość to po prostu wyjdzie z sali. Napewno nie będzie oglądął całego teatru a jedynie stał przy mnie i wysłuchiwał moich *&&^%$$^&^^$@@ :-)

moj bardzo chce byc przy porodzie, przy pierwszym tez byl i mowi, ze to najwazniejszy moment i musi byc ze mna i koniec. sprawdzil sie w stu procentach. co do "przytulania" to nie przestalismy ani na moment, w pierwszej ciazy rowniez. i bylo na godzine przed porodem. wywolal cwaniaczek;) teraz mowi, ze juz sie nie moze doczekac dzidzi i znow chce wywolac on!faceci

Mój też nie bardzo kwapi się na serduszkowanie. Dzisiaj znowu położna przypomniała że to dobry moment.:-D:-D A nasienie zawiera zwiazki które bardzo dobrze wpływają na szyjkę a co zatym idzie ułatwia poród. To mojego trochę przekonało. Mam nadzieję , że dzisiaj ( i tak aż do porodu) będzie serduszkowanie.:-D:-D:-D:-D Przydzie bardzo chce uczestniczyć. Nie miał okazji przy pierwszym bo była cesarka. Ma nadzieję, ze tym razem będzie mógł być. Alllleeeeeeeeeee ja juz czekam.

reklama
Widzę że to raczej nasi M mają obawy przed seksikiem a my wprost przeciwnie, bardzo chętnie :-)
Muszę mojemu ginowi powiedzieć by też obwieścił iż ten sposób przywoływania porodu jest bezpieczny i jak najbardziej potrzebny, może M też się przekona :tak:

Do góry