reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o porodzie

Mnie czasami tak atakuje głową że aż boli-do tego piąstkami po jajnikach-na szczęście woli ćwiczyć nóżki bo bym zwariowała od takich wierceń na dole.A jak szyjka kłuje to znaczy że się skraca.
Z tą pępowiną to się nie stresuj -mojej znajomej córka 3 razy była owinięta -trudniej się rodziła ale wszystko ok-nawet nacinana nie była-małe otarcia.A na usg w 30 tyg .pytałam o te owinięcia lekarza to pow.że nie trzeba sie martwić na zapas.Wszystko będzie ok .zobaczysz!

reklama
dzieki za slowa otuchy. naczytalam sie w interneie o tych pepowinach i ledwo zyje z przejecia. laze z kartka i zapisuje kazdy ruch. dzis juz mialam do szpitala leciec, bo stwierdzilam, ze za bardzo sie rusza;) juz mnie nie boli. mialas racje, moze glowe pchala. ale sie najadlam strachu;)
Olgha, jak mozesz to podaj mi nr na priva to napisze Ci, jak urodze, zameldujesz;)

Dziewczyny, a jak to jest z tym terminem porodu wg usg. Na ile się te terminy "sprawdzają" :confused:?
Bo ja wg OM. miałam 12.09, wg. pierwszych trzech usg były to daty 8.09 lub 9.09, a na ostatnim usg w 38 tyg wyskoczył mi termin 24.09 i teraz juz nie wiem co o tym mysleć. Czyżby mała pod koniec wolniej rosła i stąd to przesunięcie w dacie. A może nie ma co się tym przejmować :-(?

Rudka-z info.u każdego lekarza u którego byłam:najbardziej miarodajne jest pierwsze USG-to pomiędzy 11-13 tyg.Im pózniejsze tym większe różnice moga być -błąd wagowy pod koniec ciąży może nawet do 500g na +/-,tak samo data porodu ...Słyszalam nawet o przypadkach że na Usg w dniu porodu wychodziła waga 3 kg.a dziecko miało 4...W drugą stronę też..Więc nie kierowałabym się tymi wynikami.Jeśli miałaś dłuższe cykle niż 28 dni to automatycznie data przesówa się na pózniej.

Rudka termin porodu USG jest uzależniony od wielkości dziecka a termin wg OM od długości cykli. Ja mam termin wg USG na 12 września a wg OM na 22 września - az 10 dni róznicy ale lekarz powiedział że to dlatego że dziecko jest duże i mam patrzeć na termin wg OM:tak:
IDę zaraz spać czuję się fatalnie, Rozłozyło mnie na maxa:-(

Mnie czasami tak atakuje głową że aż boli-do tego piąstkami po jajnikach-na szczęście woli ćwiczyć nóżki bo bym zwariowała od takich wierceń na dole.A jak szyjka kłuje to znaczy że się skraca.
...!
no Olgha- powiem że nie wiedziałam że jak kłuje to się skraca :-)
mnie co dzień tak kłuje jak by ktoś mi szpilki wbijał.

Dziewczyny,
Mam do Was pytanie co do czopa sluzowego. Czy on zawsze jest podbarwiony krwią? Bo ze mnie wyłażą od 2 dni jakieś glutki ale białe. Wygląda to troche jak mocno ścięte białko kurze - czy to może być strzepiący się czop?:confused: Przepraszam, że tak w porze śniadaniowej......:sorry2:

Dziewczyny,
Mam do Was pytanie co do czopa sluzowego. Czy on zawsze jest podbarwiony krwią? Bo ze mnie wyłażą od 2 dni jakieś glutki ale białe. Wygląda to troche jak mocno ścięte białko kurze - czy to może być strzepiący się czop?:confused: Przepraszam, że tak w porze śniadaniowej......:sorry2:

hihihi mialam o to samo spytac. nawet dzis rano TO mialam, ale juz wczesniej tez. z tego co wiem czop nie musi zawsze byc podbarwiony krwia, ale czy te "glutki" to on to tez sie zastanawiam wlasnie... a sniadanie wlasnie jadlam przy kompie teraz haha

reklama
Do góry