reklama
Madziuja
Ludki Cudki :o)
a moze to tylko klesy Ciamajdko/ a podajesz jej jakis probiotyk?
u nas kupek jest od 1 do 5 roznie..jak jedna to wielka jak 5 to mniejsze zwykle jednak 3
przed kapiela je bo po kapieli szybko usypia choc czasem na spiocha ciagnie dosc mocno..niech je na zdrowie
spi na pleckach..budzi sie po ok 304 godzinach potem co 1,5 -2..czaaaaad...cyce na okraglo..wiec po pierwszej pobudce wychodze z nia do drugiego pokoju by starsza mogla spac spokojniej.. a ja podlaczam cycocha i se spimy ;-) czasem ja odwroce na brzuszek
co do alkoholu ponoc wietrzeje 4 godzinki lampka wina...
co do strzelania nie słyszalam by cos jej strzelało
u nas kupek jest od 1 do 5 roznie..jak jedna to wielka jak 5 to mniejsze zwykle jednak 3
przed kapiela je bo po kapieli szybko usypia choc czasem na spiocha ciagnie dosc mocno..niech je na zdrowie
spi na pleckach..budzi sie po ok 304 godzinach potem co 1,5 -2..czaaaaad...cyce na okraglo..wiec po pierwszej pobudce wychodze z nia do drugiego pokoju by starsza mogla spac spokojniej.. a ja podlaczam cycocha i se spimy ;-) czasem ja odwroce na brzuszek
co do alkoholu ponoc wietrzeje 4 godzinki lampka wina...
co do strzelania nie słyszalam by cos jej strzelało
weroneczka
Fanka BB :)
Ciamajdko mój szkrab tez koniecznie chciał jeszcze po kapieli ale spróbowałam dobrze nakarmić przed i po kapieli juz nie dawac, bo wydaje mi się że oni porostu muszą przed snem pociumkać i wcale nie są głodne. Wstręciuchy małe! Więc ja od kilku dni usypiam Małego bez cycusia po kąpieli.
A kupa jest oznaką przyjmowania wystarczającej ilości kalorii więc pewnie mała sporo zjadła.
EDIT: a te kupy to po karmieniu czy tak samoistnie?
Dziewczyny używała któraś już woreczków do mrożenia pokarmu? Bo ja zamówiłam na allegro i się zastanawiam jak to funkcjonuje?
A kupa jest oznaką przyjmowania wystarczającej ilości kalorii więc pewnie mała sporo zjadła.
EDIT: a te kupy to po karmieniu czy tak samoistnie?
Dziewczyny używała któraś już woreczków do mrożenia pokarmu? Bo ja zamówiłam na allegro i się zastanawiam jak to funkcjonuje?
Ciamajdka
Edusia'2010
Piszę na szybciocha bo mam 1,5 godz a w tym czasie musze umyć włosy, wyprostować, wstawić ziemniaki (obrane w międzyczasie), zrobić mięso i wstawic do piekarnika, parę razy uspokajać małą bo jak nie trzymam na rękach to masakra.
Więc tak:
-to nie kleksy, nie idą z bączkiem tylko wielkie "soczyste" kupska po karmieniu lub w trakcie... czyli tak jak zwykle tylko kilka więcej, co mnie dziwi.
-mała znowu na cycku cały dzień, dziś rano ściągnęłam nocny pokarm z jednej piersi i teraz zajrzałam do lodówki a tam sama "ustana' woda... super:/
-teraz skończyło się na butelce bo taki płacz co godzinę z głodu że szok... nie da sie słuchać.
no nic, dzień do bani, na dodatek opisany nie na tym wątku..
lecę, do jutra...
Więc tak:
-to nie kleksy, nie idą z bączkiem tylko wielkie "soczyste" kupska po karmieniu lub w trakcie... czyli tak jak zwykle tylko kilka więcej, co mnie dziwi.
-mała znowu na cycku cały dzień, dziś rano ściągnęłam nocny pokarm z jednej piersi i teraz zajrzałam do lodówki a tam sama "ustana' woda... super:/
-teraz skończyło się na butelce bo taki płacz co godzinę z głodu że szok... nie da sie słuchać.
no nic, dzień do bani, na dodatek opisany nie na tym wątku..
lecę, do jutra...
andzia1987
Ciamajdko. Wielkie soczyste kupska będące efektem mokrych bąków mogą być oznaką kolonizacji jelitek przez bakterie, czyli samo dobro. A co do tego mleka to pijesz jakieś herbatki na laktacje?
Black_Opal
U nas była ciemieniucha. Była i się szybciutko zmyła takim o to sposobem ;-)
Na pół godziny przed kąpielą smarowanko główki Oilatum i potem kąpiel w Oilatum (to akurat u nas standardowo od urodzenia).
Główka czyściutka aż miło Pewnie wróci to dziadostwo, bo to podobno takie nawracające jest, ale jeśli ta metoda będzie skutkować tak jak teraz to dwa dni i po kłopocie
Z nowości to jeszcze zakupiłam Marimer do noska i jest straszny Taki ma rozbryzg, że nawet mi nieprzyjemnie, a co dopiero maluszkowi. Sól z Nose Frida jednak jest o niebo lepsza! Przy niej to Radek się śmiał jak mu wstrzykiwałam...
Na pół godziny przed kąpielą smarowanko główki Oilatum i potem kąpiel w Oilatum (to akurat u nas standardowo od urodzenia).
Główka czyściutka aż miło Pewnie wróci to dziadostwo, bo to podobno takie nawracające jest, ale jeśli ta metoda będzie skutkować tak jak teraz to dwa dni i po kłopocie
Z nowości to jeszcze zakupiłam Marimer do noska i jest straszny Taki ma rozbryzg, że nawet mi nieprzyjemnie, a co dopiero maluszkowi. Sól z Nose Frida jednak jest o niebo lepsza! Przy niej to Radek się śmiał jak mu wstrzykiwałam...
Ostatnia edycja:
Ciamajdka
Edusia'2010
weroneczka ja mroże w kubeczkach na mocz))))))) tam w jednym sie mieści idealnie 120 ml ten pomysł mi nasunęła Polianna (która pisała kiedys że w nich będzie mrozić).
Andzia wstyd przynać ale nie kupiłam jeszcze takiej herbatki, bo myslałam że jest ok. dzisiaj na razie tylko jedna kupka więc jest dobrze najlepszy był wczoraj T., bierze małą na ręce, bo płakała (wieczór jak co wieczór, marudny), i nagle wchodzi z nia do kuchni i mówi do mnie "wiesz co, ona chyba kupy nie może zrobić" a ja w smiech) i mówie do niego "no co Ty. dzisiaj zrobiła już 9", a on w szoku.. "aha, to coś pomyliłem chyba jej sygnały"..))))
u nas nadal taka zgrubiała skórka na brwiach, jak to zetrzeć? czy zostawić, samo zejdzie?
Andzia wstyd przynać ale nie kupiłam jeszcze takiej herbatki, bo myslałam że jest ok. dzisiaj na razie tylko jedna kupka więc jest dobrze najlepszy był wczoraj T., bierze małą na ręce, bo płakała (wieczór jak co wieczór, marudny), i nagle wchodzi z nia do kuchni i mówi do mnie "wiesz co, ona chyba kupy nie może zrobić" a ja w smiech) i mówie do niego "no co Ty. dzisiaj zrobiła już 9", a on w szoku.. "aha, to coś pomyliłem chyba jej sygnały"..))))
u nas nadal taka zgrubiała skórka na brwiach, jak to zetrzeć? czy zostawić, samo zejdzie?
weroneczka
Ciamajdko u nas też ta skórka była na brwiach i ja oliwkowałam przed kąpielą i wyczesywałam szczotką lub pielucha tetrową ścierałam.
po kilku dniach zeszło i nie wróciło!
po kilku dniach zeszło i nie wróciło!
reklama
panienka
A u nas chyba ciemieniucha? Dr pediatra zaleciła smarowanie np 2 h przed kąpielą parafiną (jest tłuściejsza niż oliwka) noi wyczesywanie...
A mój mimo, że kapie go w oilatum, później smaruje oliwką to ma suchą skórę
Mamusie mające chłopców, jak dbanie o ich narządy płciowe, robicie coś z napletkiem?
A mój mimo, że kapie go w oilatum, później smaruje oliwką to ma suchą skórę
Mamusie mające chłopców, jak dbanie o ich narządy płciowe, robicie coś z napletkiem?