reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

poza tym ziajkowy zapach jest przyjemny, taki dzidziusiowy :) ciekawe czy przypadną do gustu małemu Gabryszardowi :p Już nie mogę się doczekać aż go wymiziam i wysmyram :)

reklama
Wuzelku -czytałam też, ze mają taki krem ochronny do pupy "maść pośladkowa przeciw odparzeniom"- stosowałaś może? też wydaje się być fajny... ojjj, coś czuję, że przy zakupie płynu do kąpieli puszczą mi nerwy i zakupię całą serię hihihi

Ostatnia edycja:
Krzynko mam tę maść pośladkową, używam na codzień, sprawdza się, sudocrem był w użyciu tylko z okazji tamtej reakcji alergicznej na aloes w pieluchach, przez dwa dni. Mam też ten krem pielęgnacyjny, płyn do kąpieli i oliwkę (ale jej używałam tylko przez moment, zaraz po szpitalu, teraz sobie stoi). Na nic nie narzekam:)

Dziewczyny mieliśmy straszny problem z tym noskiem, na widok gruszki oboje dostawaliśmy już histerii... aż do dziś-jednak frida. Genialne. Polecam!!! Nosek oczyszczony w kilkanaście sekund, bez płaczu i pisku:) Jaka jestem szczęśliwa:)))

Wuzelek oj widzę, ze sobie cudnie radzisz z Synusiem, jak mój się urodzi to się zgłoszę do Ciebie bo ja zielona! Pozdrófffki

Weroneczko ja też debiutuję:) Ale zobaczysz, instynkt Ci się włączy i będziesz cudownie dbała o synka, jak każda mama:) A doczytać coś zawsze warto:) W każdym razie polecam się:)

To i Ja się wypowiem :-)

Pępuszek psikam Octeniseptem i bardzo ładnie się sprawdza, dodatkowo używam go na szwy. Z kosmetyków do kapieli używamy Hippa od pierwszego dnia życia (płyn do kąpieli i oliwka)-bardzo polecam, mam też mydełko bambino którego jeszcze nie używałam, puder i krem przeciw odparzeniom z Nivea, sudocrem też mam ale będę go używać jak coś wyjdzie.
Pieluszki Huggisy i pampersy- zero uczulenia :-)
Chusteczki Pamper sensitiv i huggies- zero uczulenia :-)
Do noska i oczek sól fizjologiczna.
Paznokcie obciełam jak tylko wrócicłam ze szpitala, bo mała miała tipsy :-D
Czeszemy się codziennie miękką szczoteczką:-)

nam wlasnie na szkole rodzenia polecali Octanisept bo tak nie wysusza jak spiryt i nie podraznia :tak: i pewnie zastosujemy :-)
dzieki !

reklama
Mi wczoraj Mek kupił Octanisept. Moja siostra stosowała najpierw spirytus, ale nie bylo za dobrze i jej zwrócili uwagę, że nie dokładnie ten pępuszek jest czyszczony i się coś zaczyna paprać... no i wtedy polecili jej Octanisept (w szpitalu go stosowały położne). Ponoć świetnie wyciąga wszystkie brudy i super się goi. No i tak jak Bogusia pisze można go stosować również na inne rany, więc warto go mieć w apteczce :-)

Do góry