reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

reklama
Rozalka psiknij se cycucha octeniseptem przed karmieniem...
u nas jezyk rózowy juz

a pupa odpukac ok..moze ze 2-3 razy posmaruje bephantenem po kupce

BlackOpal - u mnie tez mala ma krostki na policzkach. Takie biale kaszaczki jakby i tez nie wiem czy to tradzik czy potowki - bo nic nie jest czerwone...Potowka byla na brodzie i szybko zeszla...a to cholerstwo siedzi juz kilka dni i powolutku jedna obok drugiej wyskakuja.
Rozalka - ja robie tak jak Bombusia...myje buzke gazikiem w srodku - przynajmniej raz dziennie.Bo po jedzeniu to nie, ale po ulewaniu to zawsze cos tam zostanie...Ciekawe czy male zlapia takiego cyca spsikanego Octaniseptem?

Grrr zaczerwienienie przy odbycie potraktowalam ladnie Linomagiem a tu po 2 dniach znowu rzadsza kupa i powtorka z rozrywki :/

navijka ja póki co wygrałam z zaczerwieniami na pupci. Po pierwsze podmywam ją ciepłą wodą i miękką pieluszką tetrową. Osuszam też pieluszką. Potem smaruję mąką ziemniaczaną. I dwa razy dziennie staram się wietrzyć (Mały lezy bez pieluszki po 15 min i majta nóżkami. Oczywiście już dwa razy malowniczo siknął na ścianę, mamusię, prześcieradło i siebie). Po 2 dniach takiego traktowania kolor skórki wrócił do normy.

Dziewczyny, a jak sobie radzicie z paznokietkami? Karol ma je jak małe noże, zasadzam się raz z cążkami, raz ze specjalnymi nożyczkami, ale efekty marne - potrzebuje chyba zegarmistrzowskiej lupy, żeby trafić w paznokcia... W końcu kończy w łapkach-niedrapkach.

Dziewczyny, a jak sobie radzicie z paznokietkami? Karol ma je jak małe noże, zasadzam się raz z cążkami, raz ze specjalnymi nożyczkami, ale efekty marne - potrzebuje chyba zegarmistrzowskiej lupy, żeby trafić w paznokcia... W końcu kończy w łapkach-niedrapkach.

Obcinam nozyczkami.

reklama

ja obcinam nozyczkami jak mala spi. jakos daje rade

Do góry