reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Kacper od samego początku oscylował w okolicy 97 centyla, a teraz jest w okolicy 75 centyla, troszkę mnie to martwi, ale we wtorek się dopytam lekarki

reklama
KasiaBS Kuba waży 13 kilo, ważył prawie 14, ale teraz ma więcej ruchu i trochę spadł, no i mniej je przez te zęby, ale lekarka powiedziała, że jak trochę spadnie to nic strasznego ;-) mam nadzieję :-p

Agnesiaa na pewno nic strasznego, i tak super waga:tak:Moja prawie 4 letnia córka waży 13 i pół :szok:(fakt niejadek straszny z niej). A synek Marleny to już w ogóle mnie zszolkował:tak:
oli.p - dopóki dziecko mieści się w jednym kanale centylowym to na pewno nie ma powodu do zmartwienia. A przedział 75-97 to jeden kanał:tak:
Hania teoretycznie powinna też więcej ważyć - aby potroić wagę na roczek powinna dobić do 10 i pół. A to jej się nie uda bo na dzień dzisiejszy waży ok 9 i pół, no może 9 700. Ale ja widzę że te zatrzymania przyrostów przypadały wyłącznie na czas choroby czy ząbkowania. Więc myślę że nie ma się czym martwić:-D

Ada raczej nie potroi, nie ma szans, musiałaby mieć ok 11.5 kg :szok: A mi plecy to by chyba wysiadły, coś mnie i tak ostatnio strasznie bolą :-(

A ja zapomniałam się pochwalić, że mamy 8 ząbka, lewą górną czwórkę, i mam dość tego ząbkowania. Zośka przez dwa dni prawie nic nie jadła, marudziła, ręce ciągle w buzi,noce masakra, chyba te czwórki są bolesne jak wychodzą??

Hania też niby nie je nic nadzwyczajnego ale jeśli dziecko jest jadkiem to po prostu ma ładne przyrosty:-) Mamy "jadków" nie wiedzą i życzę żeby się nigdy nie dowiedziały jaki to problem mieć niejadka. Ja mam porównanie i teraz z Hanią to jest raj. Ze starszą w tym wieku (zresztą później też) spędzałam czas głównie na karmieniu, a i tak kiepsko przybierała. Teraz się nie przejmuję i czas spędzamy na zabawie a Hanka i tak rośnie całkiem fajnie:-)

reklama
Do góry