reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ewelcia może sporo ale Filip jest szczuplutki, zero brzucha, żadnych fałdek :) jest bardzo silny za to, a mięśnie ważą :)
szym tez nie ma brzucha.,...spodnie nosi na 92cm,..ma dres na 86cm w ktoryn na styk sie miesci..
blzuki to na 86b czasami na 92cm mu zakladam..
on dosc wysoki a szczuply:dry:

mio tez zaproszenie przyszlo zemam sie zglosivc z dzieckiemna bilans...

jak zmienilam adres to przyszlo mi ze nastepny bilans szym bedzie mial jak skonczy 2,5roku,wievc jak teraz mi przyszlo ze mam sie zglosic na 2lata to mnie zatkalo:nerd::nerd::nerd:imalo tego nie do oeilegniarki :osiedlowej"ze tak to nazwe tylkodo szpitala:dry::crazy:

Ostatnia edycja:
reklama
u nas tez nagle spodnie 86 staly sie za krotkie i 92 sa w sam raz pod warunkiem,ze maja regulację w pasie. Bluzeczki juz tez powoli na 92.

My mamy super przychodnie bo w roznych miejscach miasta jest przychodnia dzieci chorych i przychodnia dzieci zdrowych ( w tym punkt szczepien) ale tez trzeba czekac 2-3 tyg. Szczęściem udalo sie mi załatwic na ta środę bilans, a dzwonilam w czwartek.

Juli swoje wazy,ma cielsko tzn tulow dosc pokazny,brzuszek duzy itp.ale jest jednoczesnei wysoka wiec nie rzuca sie to az tak w oczy.Dzis w piaskownicy miedzy dziewczynkami pomiedzy 2,2 lata (Juli) a 2,5 i 3,1 lat nie bylo roznicy we wzroscie.

dziewczyny, czy któras z Was diagnozowało dzieci ze "skazą białkową" czy innąalergią? Bo ja zrobilam badania Tadkowi i zgłupiałam całkowicie. Najpierw zrobilam badania w panelu i wyszło, ze jest alergikiem, ale panel był bardzo szeroki (wyszło mu uczulenie na grupę, w której razem było mleko, gluten, jajka, rózne białka mleka itp.) Potem zrobilam badania na pojedyncze alergeny i wyszło, ze mleko krowie i wolowina nie alergizują go. I teraz nie wiem, czy mogę mu ten nabiał dawac, czy nie... Muszę chyba znalezc jakiegos dobrego lekarza, bo dobija mnie to. Póki co tadek nabiał w niewielkich ilosciach je. Niestety Jasia tez wysypało (identycznie jak Tadzia jak był malutki) no i chcialabym to zdiagnozowac, czy to w koncu alergia, czy nie...

reklama
moonik ja robiłam testy skórne i wyszło czekolada i mleko, ale nigdy w 100% testy niepowiedzą Ci na co dziecko jest uczulone to jest tylko w przybliżeniu. Przykład jak Nati zje 4 kostki czekolady to mu nic nie jest po mleku tez nie, ale jak zje kilka mandarynek to go wysypie, a testy tego niewykazały.

reklama
Do góry