reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Kacper od samego początku oscylował w okolicy 97 centyla, a teraz jest w okolicy 75 centyla, troszkę mnie to martwi, ale we wtorek się dopytam lekarki

reklama
KasiaBS Kuba waży 13 kilo, ważył prawie 14, ale teraz ma więcej ruchu i trochę spadł, no i mniej je przez te zęby, ale lekarka powiedziała, że jak trochę spadnie to nic strasznego ;-) mam nadzieję :-p

Agnesiaa na pewno nic strasznego, i tak super waga:tak:Moja prawie 4 letnia córka waży 13 i pół :szok:(fakt niejadek straszny z niej). A synek Marleny to już w ogóle mnie zszolkował:tak:
oli.p - dopóki dziecko mieści się w jednym kanale centylowym to na pewno nie ma powodu do zmartwienia. A przedział 75-97 to jeden kanał:tak:
Hania teoretycznie powinna też więcej ważyć - aby potroić wagę na roczek powinna dobić do 10 i pół. A to jej się nie uda bo na dzień dzisiejszy waży ok 9 i pół, no może 9 700. Ale ja widzę że te zatrzymania przyrostów przypadały wyłącznie na czas choroby czy ząbkowania. Więc myślę że nie ma się czym martwić:-D

Ada raczej nie potroi, nie ma szans, musiałaby mieć ok 11.5 kg :szok: A mi plecy to by chyba wysiadły, coś mnie i tak ostatnio strasznie bolą :-(

A ja zapomniałam się pochwalić, że mamy 8 ząbka, lewą górną czwórkę, i mam dość tego ząbkowania. Zośka przez dwa dni prawie nic nie jadła, marudziła, ręce ciągle w buzi,noce masakra, chyba te czwórki są bolesne jak wychodzą??

Hania też niby nie je nic nadzwyczajnego ale jeśli dziecko jest jadkiem to po prostu ma ładne przyrosty:-) Mamy "jadków" nie wiedzą i życzę żeby się nigdy nie dowiedziały jaki to problem mieć niejadka. Ja mam porównanie i teraz z Hanią to jest raj. Ze starszą w tym wieku (zresztą później też) spędzałam czas głównie na karmieniu, a i tak kiepsko przybierała. Teraz się nie przejmuję i czas spędzamy na zabawie a Hanka i tak rośnie całkiem fajnie:-)

reklama
Do góry