reklama
a mojemu małemu idzie nawet to dmuchanie, ale jak mu się zachce, a nie na zawołanie, robi tak 'bwww' i wtedy dmucha albo właśnie pierdziocha robi, mamy jeszcze sporo czasu bo imprezę będziemy robić dwa tygodnie po urodzinach, więc może zdąży się nauczyć
marlena021
Fanka BB :)
KasiaBS mój młody jak sie urodził miał 4.020
marlena021
Fanka BB :)
mój ma całe dziasła popuchniete wydaje mi sie ze na 4 własnie, ale zaden jeszcze nie wyszedł
I
ivaz
Gość
a na którym centylu są Wasze maleństwa z obwodem główki?
moja Zosia główka na 25c a wzrost i waga na 50
Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja nawet nie wiem jaki obwod glowki ma SZymon
Pod koniec stycznia bylismy u pilegniarki i mu mierzyla a ja nie spytalam jaki ma obwod....powiedziala tylko ze jest ok,ale moj Szym ma mala glowke bo ogolnie jest szczuplaczek - takie chucherko z niego;-)
Pod koniec stycznia bylismy u pilegniarki i mu mierzyla a ja nie spytalam jaki ma obwod....powiedziala tylko ze jest ok,ale moj Szym ma mala glowke bo ogolnie jest szczuplaczek - takie chucherko z niego;-)
S
Sara27
Gość
Ja tez nie wiem
Ale w ksiazeczce mam wpis ze 50 centyl,tyle ze troche dawny ten wpis
Wiem tylko ze jak jej zaloze same rajstopki od dolu to ma spora glowke w stosunku do nozek,wiec zeby to jakos wyrownac wizualnie,zakladam jej szersze spodenki bo duze glowy dziwnie wygladaja,wole maleAle ona ma taka akurat banie
A waga i wzrost wg siatek okolice 75 centyla
Ale w ksiazeczce mam wpis ze 50 centyl,tyle ze troche dawny ten wpis
Wiem tylko ze jak jej zaloze same rajstopki od dolu to ma spora glowke w stosunku do nozek,wiec zeby to jakos wyrownac wizualnie,zakladam jej szersze spodenki bo duze glowy dziwnie wygladaja,wole maleAle ona ma taka akurat banie
A waga i wzrost wg siatek okolice 75 centyla
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Szym urodzil sie dwa tygodnie i jeden dzien przed terminem,ale do wczesniaka mi go nie zaliczyliewelcia86 a Twój synek to wcześniak był? faktycznie ładnie nadrobił wagę ;-)
reklama
S
Sara27
Gość
Julita urodzila sie w 37tc i 1 dzien i szpital tez jej nie zaliczyl do wczesniakow (bo tam licza ciaze donoszone od skonczonego 37 tc,gdybym urodzila np. 2 dni wczesniej to bym musiala rodzic gdzie indziej) ale przychodnia zaliczyla bo tu licza od skonczonego 38 tc.Ale powiedzialno nam ze po ukonczeniu 1 roku zycia juz nie liczy sie wiek plodowy (czyli w przypadku Juli minus 3 tyg) tylko urodzeniowy
A wazyla 2800 a teraz wazy ponad 10 kg
A wazyla 2800 a teraz wazy ponad 10 kg