reklama
I
ivaz
Gość
a trójki to podobno wychodzą jak dziecko ma ok. 1,5 roku tak??
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak mniej więcej - książkowo:-) Ząbkowanie - Pierwsze ząbki - NetMama.pl
Moj m tez uczyl malego dmuchac ale jak przyszlo co do czego to wywinal tylko usta do przudu i tyle,powietrza nie mogl z siebie wydobycmy uczymy się dmuchać świeczkę, ale jak pokazuję Kubie jak to się robi to się śmieje tylko :-) zdmuchnął by świeczkę, ale noskiem bo umie tak fajnie robić z taką śmieszną miną, ale jak by mu coś na tort wypadło z noska.. wolę nie ryzykować, bo goście mogą być zniesmaczeni
No gratulujemy.....u nas narazie 2A ja zapomniałam się pochwalić, że mamy 8 ząbka, lewą górną czwórkę, i mam dość tego ząbkowania. Zośka przez dwa dni prawie nic nie jadła, marudziła, ręce ciągle w buzi,noce masakra, chyba te czwórki są bolesne jak wychodzą??
No tez slyszalam ze czworki sa najgorsze....
To chyba 4 w tym czasie wychodza? ale pewnosci nie mam....a trójki to podobno wychodzą jak dziecko ma ok. 1,5 roku tak??
Moj Szym od 3 dni mi sciemnia z jedzeniem....rano kaszke jakos mu wcisne-z chlebem oczywiscie....pozniej jogurt z ciastkiem...obiad zje ale malo i nie chetnie i pozniej nic az do 20....a obiad je miedzy 13-14godzina:-(zawsze po obiedzie jadl jakis deser a pozniej miedzy 17-18godz jeszcze jakas kanapke z wedlina........
Nie wiem moze nie potzrebuje juz tyle jedzenia...no ale dzis na noc tez malo zjadl:-(
I
ivaz
Gość
Ewelcia wlasnie nie, najpierw wychodzą czwórki a póżniej trójki, takie to porąbane
ja mam niejadka:-( ale mial teraz dluzszy okres ze jadl duzo i wszystko a teraz mam powtorke z rozrywki....musze wmuszac w niego i zabawiac juz nawet tluczek do ziemniakow mu dzis dalam zeby tylko obiad zjadl....Hania też niby nie je nic nadzwyczajnego ale jeśli dziecko jest jadkiem to po prostu ma ładne przyrosty:-) Mamy "jadków" nie wiedzą i życzę żeby się nigdy nie dowiedziały jaki to problem mieć niejadka. Ja mam porównanie i teraz z Hanią to jest raj. Ze starszą w tym wieku (zresztą później też) spędzałam czas głównie na karmieniu, a i tak kiepsko przybierała. Teraz się nie przejmuję i czas spędzamy na zabawie a Hanka i tak rośnie całkiem fajnie:-)
Co do wagi to moj potroil wage urodzeniowa....jak sie urodzil to wazyl 2925g a teraz wazy 9300....nadgonil bo wczesniej byl jednym z najmniejszych dzieciaczkow tutaj
Ewelcia wlasnie nie, najpierw wychodzą czwórki a póżniej trójki, takie to porąbane
Wiem jaki to ból:-( Jedyna rada jakiej od siebie mogę Ci udzielić to proponować, proponować, proponować różne potrawy. Ja uczepiłam się kilku potraw które Zosia chciała jeść i nimi się była w stanie najeść. Rezultat jest niestety taki że jak pisałam waży przezszło 13 kg mając prawie 4 lata (3-10 centyl) a w przedszkolu potrafi cały dzień pościć jak jej nie podejdą dania:-(Staram się teraz żeby Hanka jadła wszystko. Ale ona inne geny ma
reklama
Kasia moj Szym napewno am geny po mnie:-(bo ja jak bylam mala to nie chcialam nic jesc....teraz przydalo by mi sie pwrocic do tamtych czasow bo mam apetyt az za natto....
Jutro mu gotuje barszcz bialy....jadl dwa tygodnie temu i strasznie mu smakowal z kielbaska i jajkiem i do tego ziemniaczek....
Wiem ze Wy napewno tego nie podajecie maluchom ale ja nie mam wyjscia , SZym musi cos jesc....
Lubi jeszcze pulpety z sosem pomidorowym.....
CZasami ma tak ze nie zje na drugi dzien tego samego
Jutro mu gotuje barszcz bialy....jadl dwa tygodnie temu i strasznie mu smakowal z kielbaska i jajkiem i do tego ziemniaczek....
Wiem ze Wy napewno tego nie podajecie maluchom ale ja nie mam wyjscia , SZym musi cos jesc....
Lubi jeszcze pulpety z sosem pomidorowym.....
CZasami ma tak ze nie zje na drugi dzien tego samego