reklama
I
ivaz
Gość
a trójki to podobno wychodzą jak dziecko ma ok. 1,5 roku tak??
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak mniej więcej - książkowo:-) Ząbkowanie - Pierwsze ząbki - NetMama.pl
Moj m tez uczyl malego dmuchac ale jak przyszlo co do czego to wywinal tylko usta do przudu i tyle,powietrza nie mogl z siebie wydobycmy uczymy się dmuchać świeczkę, ale jak pokazuję Kubie jak to się robi to się śmieje tylko :-) zdmuchnął by świeczkę, ale noskiembo umie tak fajnie robić z taką śmieszną miną, ale jak by mu coś na tort wypadło z noska.. wolę nie ryzykować, bo goście mogą być zniesmaczeni
![]()

No gratulujemy.....u nas narazie 2A ja zapomniałam się pochwalić, że mamy 8 ząbka, lewą górną czwórkę, i mam dość tego ząbkowania. Zośka przez dwa dni prawie nic nie jadła, marudziła, ręce ciągle w buzi,noce masakra, chyba te czwórki są bolesne jak wychodzą??

No tez slyszalam ze czworki sa najgorsze....
To chyba 4 w tym czasie wychodza? ale pewnosci nie mam....a trójki to podobno wychodzą jak dziecko ma ok. 1,5 roku tak??
Moj Szym od 3 dni mi sciemnia z jedzeniem....rano kaszke jakos mu wcisne-z chlebem oczywiscie....pozniej jogurt z ciastkiem...obiad zje ale malo i nie chetnie i pozniej nic az do 20....a obiad je miedzy 13-14godzina:-(zawsze po obiedzie jadl jakis deser a pozniej miedzy 17-18godz jeszcze jakas kanapke z wedlina........
Nie wiem moze nie potzrebuje juz tyle jedzenia...

I
ivaz
Gość
Ewelcia wlasnie nie, najpierw wychodzą czwórki a póżniej trójki, takie to porąbane
ja mam niejadka:-( ale mial teraz dluzszy okres ze jadl duzo i wszystko a teraz mam powtorke z rozrywki....musze wmuszac w niego i zabawiac juz nawet tluczek do ziemniakow mu dzis dalam zeby tylko obiad zjadlHania też niby nie je nic nadzwyczajnego ale jeśli dziecko jest jadkiem to po prostu ma ładne przyrosty:-) Mamy "jadków" nie wiedzą i życzę żeby się nigdy nie dowiedziały jaki to problem mieć niejadka. Ja mam porównanie i teraz z Hanią to jest raj. Ze starszą w tym wieku (zresztą później też) spędzałam czas głównie na karmieniu, a i tak kiepsko przybierała. Teraz się nie przejmuję i czas spędzamy na zabawie a Hanka i tak rośnie całkiem fajnie:-)

Co do wagi to moj potroil wage urodzeniowa....jak sie urodzil to wazyl 2925g a teraz wazy 9300....nadgonil bo wczesniej byl jednym z najmniejszych dzieciaczkow tutaj
Ewelcia wlasnie nie, najpierw wychodzą czwórki a póżniej trójki, takie to porąbane

Wiem jaki to ból:-( Jedyna rada jakiej od siebie mogę Ci udzielić to proponować, proponować, proponować różne potrawy. Ja uczepiłam się kilku potraw które Zosia chciała jeść i nimi się była w stanie najeść. Rezultat jest niestety taki że jak pisałam waży przezszło 13 kg mając prawie 4 lata (3-10 centyl) a w przedszkolu potrafi cały dzień pościć jak jej nie podejdą dania:-(Staram się teraz żeby Hanka jadła wszystko. Ale ona inne geny ma

reklama
Kasia moj Szym napewno am geny po mnie:-(bo ja jak bylam mala to nie chcialam nic jesc....teraz przydalo by mi sie pwrocic do tamtych czasow bo mam apetyt az za natto

....
Jutro mu gotuje barszcz bialy....jadl dwa tygodnie temu i strasznie mu smakowal z kielbaska i jajkiem i do tego ziemniaczek....
Wiem ze Wy napewno tego nie podajecie maluchom ale ja nie mam wyjscia , SZym musi cos jesc....
Lubi jeszcze pulpety z sosem pomidorowym.....
CZasami ma tak ze nie zje na drugi dzien tego samego

Jutro mu gotuje barszcz bialy....jadl dwa tygodnie temu i strasznie mu smakowal z kielbaska i jajkiem i do tego ziemniaczek....
Wiem ze Wy napewno tego nie podajecie maluchom ale ja nie mam wyjscia , SZym musi cos jesc....
Lubi jeszcze pulpety z sosem pomidorowym.....
CZasami ma tak ze nie zje na drugi dzien tego samego