reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Moja starsza córcia jest od zawsze w 3-10 centylu a Hania - prawie w 75. Kompletnie nie zależy to od moich starań, zabiegów - jedna po prostu lubi jeść i mając 10 miesięcy jest całkowicie otwarta na nowe pokarmy. A Zosia do dziś monotematycznie: rosół, krupnik, pomidorówka... Do znudzenia:szok:
Są ludzie drobni i więksi a ja muszę to akceptować i koniec. Czego życzę wszystkim Mamom martwiącym się o niską wagę i przybory dzieciaczków:tak:

reklama
jadzka - ale to nie pediatra tylko internista.Ale i tak dobrze bo mnie zwolnienia trzaska jak potrzebuje;-)
Zazdroszczę, mnie ostatnio 2 lekarzy przepisało Hani Amoksiklav. Pierwsza lekarka powiedziała że ropna angina. Mnie się jednak wydawało że jak na anginę to za dobrą formę ma i poszłam tego samego dnia do innego lekarza. Ten stwierdził: gardło czyściutkie (!!!!), zapalenie ucha. Obydwie przepisały antybiotyk. 2 dni później młoda dostała wysypki więc przerwałam antybiotyk i znów konsultacja. 3 pediatra postawił diagnozę: gardło czyste, uszy czyste, trzydniówka!!!! Jak tu rąk nie załamać?? I w dodatku po tym co przepisują widać jaki przedstawiciel ostatnio w rajonie danym popracował. U mnie firma Sandoz górą:szok:

Sara, wysypki pewnie już nie będzie jak pojedziecie do taty:-) Adiemu zginęła w ciągu doby:tak: Na szczeście moja lekarka nie wystawia recept ot tak sobie. Jak Adi miał trzydniówkę, a ona nie była pewna co to, to zaleciła tylko Nurofen na zbicie i miałam go obserwować a w razie czego do kontroli przyjść:tak:

Ja tylko na chwilkę pochwalić się wpadłam- OFICJALNIE OGŁASZM, ŻE SZYMUŚ OD 12 LUTEGO CHODZI NA WŁASNYCH NÓŻKACH :-D

do tej pory podchodził 2-3 kroszki i upadał, więc nie robiła z tego afery, ale jak przeszedł sam z pokoju do kuchni czyli przez prawie całą długość mieszkania- to uznałam, że od tej chwili mogę liczyć-że chodzi sam :-D

Ja tylko na chwilusie zameldowac ze juz nie ma sladu po wysypce a wiec 100% trzydniowka to byla:tak:
lece wysawiac aukcje bo mialam plodny dzien w lumpku,a potem sie pouczyc na kurs ehh,na nic czasu nie mam:eek:

no to gratulacje dla Szymonka :-)

mój Kuba zawsze sam zasypiał, ale odkąd zaczęły mu iść zęby to muszę mu pomagać troszkę, najczęściej kładę się razem z nim, chwilę pogłaszczę go po pleckach, a jak zaśnie to przenoszę do łóżeczka i już :-p samego w łóżeczku go nie zostawię, bo zamiast spać to będzie skakał i przestawi łóżeczko na drugi koniec pokoju i tyle teraz z jego samodzielnego zasypiania :-)

a ktoś wcześniej pytał o samodzielne jedzenie łyżeczką, my próbowaliśmy i Kubie świetnie szło, tylko pomagałam mu nabierać kaszkę na łyżeczkę a dalej radził sobie sam i nawet nie wybrudził się za bardzo :rofl2:

Ostatnia edycja:
Nasze samodzielne próby jedzenia łyżeczką kończą się katastrofą zawsze. Hania nie cierpi kaszek i papek w ogóle więc muszę ją przekonywać do ich jedzenia:-D Natomiast wszelkie stałe pokarmy: mięsko, makarony, chlebek, banany wciąga absolutnie sama:-D

reklama
Do góry