reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Witajcie:-)
My mielismy pierwsza nie przespaną do końca noc mała obudziła sie o 4 i cały czas marudziła,cały czas była głodna prężyła się ja stawiam na kolkę zobaczymy jak to będzie dalej no i skąd sie wzieła mówia że na piersi dzieci żadziej mają kolki a tu guzik

reklama
dziewczynki mam pytanie co do pępuszka ( kikutka ) otóż jeszcze nie odpadł z jednej strony jest ładnie wysuszony a z drugiej jakiś taki biały się zrobił czy wasze dzieciaczki też tak miały :confused:
a jak mu smaruje spirytusem to mały płacze i nie wiem czy go to boli czy on taki panikaż :tak::-D

Witajcie
avanti mój też płakał jak mu robiłam spirytusem to ich raczej nie boli tylko szczypie tak mi się wydaje.
Co do kolek hmmmmmmmm moje dziewczynki miały a były tylko na piersi.
Kolki to niedojrzałość żołądkowa (do końca nie jest udowodnione skąd? dlaczego?
Wiadomo trzeba zastosować diete ale niekiedy kobieta jest na diecie męczy się a kolki i tak są.

Dziewczyny jakie temometry cyfrowe macie dla maluszków który polecacie .?

Może pokaż to położnej jak przyjdzie na wizytę. Ja pępuszek mam smarować fioletem na spirytusie- tak robili w szpitalu i kazali mi też kupić taki do domku. Jak narazie sprawdza się dobrze, pępuszek jak na 4 dni jest już fajnie wysuszony, jeden minus to brudzi skórę i ubranka, no ale cóż...

Co do kolek lub bolącego brzuszka to ja małego kładę sobie na jednym ręku główką do dołu i się uspokaja. Pogłaszczę go po pleckach, albo pomasuję trochę brzuszek - 2 minuty i po płaczu.

Dominika81 2 minuty fajnie u mnie mąż trzymał małego na klacie mały leżał na brzuszku przeszło po 2 godzinach i to tak nie do końca bo jeszcze cos mruczała :-(
mamusia no widzisz a ja juz sobie zarzucałam że najadłam się czegos wstretnego dochodzenie robiłam co mogło małej zaszkodzić a to po prostu czasmi tak jest i już :baffled:
mam pytanie do mamusi które juz mają dzieci i karmiły piersią jak wygląda to nocne karmienie później tzn jak długo karmi się dziecko w nocy,kiedy omija pierwsze nocne karmienie te ok 3 o ile wogóle omija bo ja mama butelkowa nie orientuje się zbytnio pamiętam że syn na butelce miał jakos ok półtorej miesiąca jak omijał karmienie o 3 i spał nie przerwanym snem ok 6-7 godz

Moj maly mial dzis znow kolke ale taka przez 10min,wlaczylam suszarke i gadalam do niego i mu przeszlo.
Nawet go nie suszylam hehe:-D\
Chyba chodzi o szum,bo na odkurzacz podobno jest taka sama reakcja.

Jak bedzie gorzej gotuje marchwianke:-)

Dziewczyny czy Wasze maluszki tez tak czesto kichaja? Moja mała kicha b czesto. U nas w domu nie grzejemy grzejnikami ale jest ciepło bo ponad 23 stopnie i wilgotnosc ok 30. Staram sie wietrzyc jak najczesciej ale przy dziecku nie da sie tak aby okno bylo non stop otwarte. I mysle ze to przez suche powietrze:-( Mozecie polecic mi jakis sprawdzony nawilzacz??? Nie chce kupowac w ciemno

reklama
Tylko ze Nadia jak oddycha to cos jej swiszcze ciagle w nosie a jak patrze to nic tam nie ma, frida tez próbowałam ale nic nie wychodzi;-)

Do góry