reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Mnie bolaly i obkladalam cyce kapucha ale "zastoj " to mialam na mysli to ze sie kamienie zrobily i mleko nie lecialo:-Dchyba zle napisalam.

M*R* ja tez mialam zastoj i na to gorace oklady goracy prysznic albo termofor tak jak Sara robila.
mi akurat to nie pomoglo obwiazalam kapucha i pielucha i po 3dniach cycki byly ok i pokarmu nie bylo.
Mi Maniulka tak pisala ze jak chce zgubic to troszke co mam w jednym cycku to kapucha:-D

Mnie bolaly i obkladalam cyce kapucha ale "zastoj " to mialam na mysli to ze sie kamienie zrobily i mleko nie lecialo:-Dchyba zle napisalam.

ja też tak miałam w szpitalu kamienie mały nie umiał pociągnąć więc okładałam się kapustą i pomogło .
Zrobiły się trochę mieksze i mały już ciągnął oki .
Nawet dostawałam leki hemoopatyczne na wstrzymanie laktacji bo ja bym mogła cały szpital pokarmić.
Teraz jest oki wystarczająco mały ściąga bardzo dobrze więc problemu nie mam oby tak dalej :-D:-D:-D

Ale się uśmiałam :-)
Nie wiem jak to jest, mi pomogło na zastój- ważne że i w jednym i drugim przypadku osiągnęłyśmy zamierzonyt efekt.

Otoz to ..ja potraktowalam pozniej cyce laktatorem i poszedl kranik...a po dwoch dniach suchoty 100ml na dzien:-(,ale co tam .Przeciez dziecko mam zdrowe na butli odchowane:-D a drugie jak bedzie chcialo cyca to bedzie cyc a jak nie bedzie mleka to sie nie potne;-)

ja też miałam problem z twardymi cyckami na 3/4 dzień ale przystawiałam małego często do cycka i ciepły prysznic pomagał bo piersi jak kamienie były :tak: a teraz są mięciutkie a mały je co 3godz i produkuje sie tylko tyle [pokarmu ile mały potrzebuje :sorry2:

Mi w 3 dobie tez zrobily sie straszne kamienie ale siedzialam z laktatorem 2 godziny i spuscilam mleko do konca przy czym caly czas masowalam piersi;-) no i pomoglo cycuchy zrobily sie mieciutkie a pokarm zaraz mialam spowrotem wiec mleczkiem modyfikowanym karmic nie musze no i piersi tez nie bola:tak:
Tylko ze moja mala nie daje sobie rady z ciagnieciem z piersi wiem caly czas sciagam i podaje jej w butli od 2 doby, bo jak w pierwszy dzien probowalam dawac jej cyca to caly czas byla nienajedzona .. wiec stwierdzilam ze niema co meczyc maluszka:-) No i przyznam sie ze dla mnie jest to tez wieksza wygoda bo jak czasem jeszcze dam jej cyca na chwile to w mig mi go tak pogryzie ze szok:laugh2:

reklama
avanti super ze laktacja sie rozkrecila i nie masz problemow:-).
moje malenstwo nie wazne jak karmisz wazne ze dzidzia najedzona:-)
madzik ja niestety nie wiem jak to jest z ta zoltaczka.moj maly byl troszke zolty i kazali mi go do cycka przystawiac i tak tez robilam ale...
po kilku dniach juz nie byl zolty.

a u nas tak.
nie wiem jak maly to robi ale gacie znow sa mokre:baffled::angry:ukladam mu malego do dolu a oh i tak sie osikuje:baffled::angry::angry:

Do góry