reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Huraaaaaaaaaaaa :-D:-D:-D dziesiejsza waga Natanusia to ..................................................................................... 6090:tak::tak::tak: przekroczyliśmy 6 kg, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii oby tylko się utrzymało i nie spadło albo najlepiej poszło do góryyyyyyyyyyyyyyyyyy:-D:-D
Zrobił mamusi prezent z okazji ukończenia 4 miesięcy;-):-):tak::-D

reklama
Cudny film z Amelką w roli glównej :))):-D:-D:-D
Romek miał dwa szczepienia, raz trzymałam ja, raz tatuś. Ponieważ zdecydowałam się na szczepionkę infanrix hexa był kłuty tylko po razie.

Moje maleństwo ale zdolna dziewczynka z waszej Amelki :tak: drugi filmik najlepszy ( tak fajnie cmoka jak jej zabierasz butlę z buźki :-D
co do szczepień to Alanek był szczepiony już 2 razy na pierwszym była ze mna mama i go trzymała a ja prawie płakałam :sorry2: a na drugim poszła ze mną siostraja daje mu płatne szczepionki więc jest kłuty tylko raz teraz mamy szczepienie 23lipiec :tak:

Huraaaaaaaaaaaa :-D:-D:-D dziesiejsza waga Natanusia to ..................................................................................... 6090:tak::tak::tak: przekroczyliśmy 6 kg, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii oby tylko się utrzymało i nie spadło albo najlepiej poszło do góryyyyyyyyyyyyyyyyyy:-D:-D
Zrobił mamusi prezent z okazji ukończenia 4 miesięcy;-):-):tak::-D

super że Nataniel przybiera na wadze i przekroczył 6kg :-D oby tak dalej :tak:

ATsonia, zgadzam się, że dzieci robią postępy z godziny na godzinę!:tak:
A propos usypiania, to mój Romek jest najtrudniejszy z moich dzieci.:szok:
Nie uznaje smoka:no: - dla Michałka to była podstawa.
Nie zasypia przy piersi:no: - Michał i Krzyś usypiali
Nie toleruje wózka!!!! :szok::baffled:To jest dla mnie najtrudniejsze, bo kocham spacery i z moimi starszymi robiłam kilometry. W wózku jest rozpaczliwy płacz i krzyk. Tak było od początku, dałam za wygraną, chodzimy na krótkie spacery z nosidłem lub siedzimy z Romkiem w ogródku.
Zasypia niestety tylko na rączkach, ale nie jest to długie noszenie - przytula się, zasypia i na szczęście nie wybudza się przy odkładaniu do łóżeczka. Chcę go jednak przyuczać do samodzielnego zasypiania. Nie wiem jeszcze jak? Starsze zasypiały przy piersi...

Jeśli pozwolicie, wrócę jeszcze do sprawy Natalki i Miotlicy...no cóż...trochę drogo za ta wizytę...u nas w Centrum braliśmy-50 zł i mama zawsze miała wybór czy chce dostać instruktarz i ćwiczyć sama czy woli umawiac się na wizyty i obserwowac.
NIGDY NIE BYŁO TAK ZE WYPRASZAŁO SIĘ RODZICÓW!!!

Miotlica- trudno mi powiedzieć jak sprawa się rozwinie u Natalki, wygląda na to, że wszystko jest ok, poza tymi rączkami-ale rączki do podporu są bardzo ważne...więc ja powiem tak!!! BĄDZ CZUJNA I OBSERWUJ może być tak że z dnia na dzień Nati zrobi wielkie postępy i Twoje obawy okażą się bezpodstawne, a jak będzie z tym dalej problem to szukajcie dobrego specjalisty z sercem i podejsciem do dzieci.

proponuje Wam tydzien urlopu-luz i zabawa bez żadnych ćwiczeń, żeby i Mała poczuła, że jest wolna od tych wszystkich ćwiczen i ułożen.

Zyczę powodzenia i służę radą.

Atsonia - dzięki za wsparcie. Właśnie postanowiliśmy przez jakiś czas nie męczyć jej żadnymi ćwiczeniami - dziś gdy wróciłam z kursu to spędziłam z nią cały dzień, bawiłyśmy się, wygłupiały, pierwszy raz zaśmiała się w głos :-D:-D

reklama
Do góry