reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Karolka ten filmik to troche taki nie udany hehe niepostarala sie dziewczyna (chyba krepowala sie aparatu ;p) ale zaraz dam drugi ;D

Jest;)
http://tinypic.com/player.php?v=2567bj4&s=3

P.s wyciagalam jej ta butelke bo byla pusta heheheh ale czasami jak pije mleko i tak zlapie to puszczam i daje sobie przez chwile rade hhihi (tylko musi byc malo mleczka bo jak jest ciezka to jej wypada;) )

Ostatnia edycja:
U nas w dzień Natalia zasypia we wózku - ze dwa razy nim ruszę i już śpi. To na pewno nie najlepsze rozwiązanie, ale u nas się sprawdza i na razie nie będę tego zmieniać. No i smoczek się jej bardzo kojarz ze spaniem, więc smok musi być.

miotlica u Nas też smok do spania to podstawa :tak: jak nie śpi to już ma coraz rzadziej smoczka, prawie w ogóle, jak zasypia to smoczka wypluwa ;-). Patrycja zasypia raczej sama, czasami u mnie na rękach ale nie dlatego że ona chce, ale dlatego że ja chcę :-D lubię jak się tak do mnie przytuli, rączkę położy na moich plecach i śpi , to takie cudowne :tak::-) ale raczej zasypia sama. Teraz po zabawie itd. położyłam ja na moim łóżku na boczku, dałam smoczka, przykryłam i za dwie minuty spała :tak:. Pozycja na boku też jej się głównie z spaniem kojarzy. W sumie ja jakoś stałego sposobu nie mam, tylko jak zauważam że Pati jest śpiąca (nie patrzę na ziewnięcia, tylko zauważam że moje dziecko już nie jest tak skłonne do gaworzenia, nie chce jej się bawić itd.) to kładę ją na boczek i daję smoczka :tak: ostatnio daję jej jeszcze do potrzymania pieluszkę tetrową :tak: bo spokojniej śpi jak się kogoś, czegoś trzyma.

Amelka ślicznie trzyma butelkę :tak: i jak sobie z powrotem sama wkłada do buźki :tak:. Patrycja ma butelkę Nuka taką malutka to już powoli też sama zaczyna pić :-D ale nie obejmuje jeszcze tak butelki jak Amelka. Raczej bierze jedną rączkę pod spód i udaje że trzyma :-D.

nie dołujcie mnie ... :-(
moje proby byly takie ze gdy widzialam ze mala jest spiaca to kladlam ja do lozeczka dostawalsa smoka ktorego wypluwala i pleluche tetrowa
lezala spokojna do czasu .... nagle był ryk ze nie dalo sie jej uspokoic; a gdy probowalam przy niej siedziec glaskac po glowce trzymac za reke to bylo tak samo spokoj do poewnego momentu potem ryk:-(
wasze maluchy od zawsze tak same usypialy?:-(

Amelka ślicznie trzyma butelkę :tak: i jak sobie z powrotem sama wkłada do buźki :tak:. Patrycja ma butelkę Nuka taką malutka to już powoli też sama zaczyna pić :-D ale nie obejmuje jeszcze tak butelki jak Amelka. Raczej bierze jedną rączkę pod spód i udaje że trzyma :-D.
Amelka tez lapie z pod spodu jak ja ja karmie (prawie za kazdym razem:-D)

reklama
MM, wiesz Adka tak samo z tą butlą sobie poczyna :tak:

Wczoraj zauważyłam, ze ze smokiem robi podobnie. Połozyłam ją do łóżeczka, dałam smoka, zasnęła to wypluła. Za jakiś czas podchodzę zobaczyć czy śpi (bo potrafi skubaniec się obudzić i nawet nie zajęknąć) a ona smoka ma w buzi :szok:

Do góry