reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Ewelcia - super, że Szymuś zdrowy. Na pewno się trochę uspokoiłaś, cieszę się:tak:

Natalia najczęściej zasypia po 21 i budzi się ok.5-6 rano, zje i śpi jeszcze do 9 -9.30:-D:-D Czasami obudzi się ok. 4 to wtedy jeszcze raz budzi się o 7 zje i i tak spi do 9. A więc super, wysypiamy się przy niej:-)

Sory dziewczyny ale nie mam czasu na forum a na nadrabianie tym bardziej.
Ewelcia super że wyniki dobre mój też nadal je mało bo 500 góra 600 ml.
We wtorek idziemy na ważenie zobaczymy.
U nas nadal problemy z kupką odstawiliśmy debridat (2 tygodnie go pił )
kupki robił co 3 dni .
Po odstawieniu 5 dni kupy mi nie robił dałam już mu czopek na drugi dzień trochę po czopku zrobił postanowiłam dać soczku jabłkowego bobowity wypił i chyba pomogło.
Tylko dostał wysypki na brzuszku chyba po tym soczku i teraz nie wiem szlag mnie już trafia bo co chwila coś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam nadzieje że wkrótce to sie unormuje .
Pozdrawiam WAS serdecznie

Dominika dużo zdrówka dla Jasia
Ewelcia dobrze że Szymek zdrowy
mamusia u nas z kupką tak jak u was jak drała dwbridat to codziennie a teraz tp różnie co 3, 2 wiem co przeżywasza ile soczku dajesz i jak butlą?????
Moje maleństwo, kitki, miotlica ale ja wam zazdroszcze też tak ym chciała u mnie tak było po porodzie a od 2-3 tygodni masakra 21:30zasypia pbudka o 24, 2-3, 5, i nie śpi do 8 po tym ok 9 zasypia i ok godziny 2 max śpi HELP!!!!! mam nadzieje że jej przejdzie!!!!!!:angry::angry::angry:

A my po usg ciemiączka i wszystko ok pisałam już na głównym :-D:-D:-D

z innej beczki : ktoras z mam karmiacych tyllko piersia dostala juz okres?
a i jeszcze jedni : jakiej konsystencji sa kupy waszyvh malubhow? bo mi sie wydaje , ze tadzika sa za rzadkie :/
i jeszcze jedno: czy jest jskies sdziecko nas piersi, ktore nie ma zadnych wysypek? u nas policzki sa nieladne i troszke na raczkach sa takie plamki luszczacej sie skory. dobija mnie to :/

Ostatnia edycja:
A Tadzio konczy dzis 3 miesiace!!:tak:
Niestety nie wiem, ile wazy, za tydzien mamy szczepienie, to sie dowiem. Ale obstawiam jakies 5700g.
A u nas niestety zaczely siep roblemy z brzuszkiem... KOLKI!!!:baffled::-(Cos okropnego. Jak zalapalo malego za pierwszym razem, to nie wiedzialam, co sie mu dzieje. Probowalam wszystkiego, nic nie pomagalo. W koncu po godzinie wrzaskow zmeczyl sie i usnal, a ja spanikowana ruszylam do lekarza. U lekarza sie powtorzylo - lekarka jak to zobaczyla, to wypisala nam skierowanie do szpitala z zastrzezeniem, ze jesli sie nie poprawi i maly nie zacznie jesc, to mamy jechac. Ale maly siej akos uspokoił w pozycji jak do odbicia na ramieniu.a potem w domu juz bylo normalnie. No i teraz jak tylko zaczyna plakac (wczoraj po kapieli, dzis po spacerze w trakcie jedzenia) tak nietypowo (bo wczesniej tak sie nie zdarzalo). to go szybko bierzemy na ramie i po klilkunatu minutach jak na razie przechodzi.
Na wszelki wypadek zrobimy badanie moczu i kału. Tylko jak tu zlapac te siuski małego:baffled:
Ac o do nocek, to zwykle Tadzik sie budzi razz w nocy ok. 1-2 i potem o 4-5.Za drugim razem to juz jest dla ktoregos z nas pobudka, bo on juz po jedzonku wtedy chce sie bawic (w nocy to tylko flacha, odbic, zmiana pieluchy i dalej lulu).
Mnie dobija skóra na buzi małego, czoło i policzki są okropne i maly to drapie:-(
Ja jem juz w tej chwili tylko wieprzowine i indyka duszonego, troszke marchewki i sinlac (to jest pyszna taka kaszka dla bezglutenowców). Jak do wizyty u pediatry nie bedzie poprawy, to chyba wroce do normalnego jedzenia, no bo ile tak mozna wytrzymac:confused::baffled:

Moja mala w nocy chyba nie sika..:baffled:jak obudzi sie o 4-5 to pampers suchy :confused: dopiero jak zacznie sie chwile bawic to momentalnie jest przemoczony:tak: z jednej strony dobrze bo nie musze w nocy zmieniac (jak miala okolo miesiaca to co 2 h w nocy zmienialam) i nie rozbudza mi sie;-) ale z drugiej chyba to troche dziwne:confused: a wasze maluchy siusiaja w nocy???

moje malnstwo - u nas prawie zawsze pampers cięzki jest, a czesto jeszcze kupa wtrakcie jedzenia dojdzie, więc zawsze musze przewijac.

Moje maleńswto - ja też zauważyłam, że gdy Natalia budzi się po nocy (ok. 5-6 rano) to często jest pampers suchy. A potem cały dzień siusia bardzo dużo, pampersy ciężkie.

reklama
Moje maleńswto - ja też zauważyłam, że gdy Natalia budzi się po nocy (ok. 5-6 rano) to często jest pampers suchy. A potem cały dzień siusia bardzo dużo, pampersy ciężkie.

Dokladnie:tak: Jak powiedzmy ze Amelka obudzi sie o 5 to ma suchego pampersiaka a po 10 czy 15 minutach moze byc on tak mokry i ciezki ze szok..
W dzien tez duzo siusia :tak:

A kupy w nocy to juz dawno mi nie robi:no: cale szczescie:-D

Do góry