reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Monik ja nie miałam jeszcze okresu, Małgosia ma ładną skórę, bez wysypek. A co do kupy "u nas" też jest rzadka. Piszę zwięźle bo 1 ręką, na 2 śpi malutka.

najczesciej sie budzi sama a jak nie to sie juz kreci wiec sama ja biore bo boje sie ze usne a ona za godz zrobi pobudke. Ale tak sobie teraz mysle ze moze niepotrzebnie:baffled: ale sama tez czesto sie budzi.

Kitki no wlasnie chyba niepotrzebnie:tak: ja tez tak robilam... widzialam ze mala sie kreci wiec ja bralam i karmilam .. pozniej przestalam tak robic.. Amelka niby sie krecila ale ja czekalam az sama sie obudzi i czasami do tej 3-4 wytrzymala:-) wiec sprobuj moze nie bedzie potrzeby karmienia jej o tej 23-24:tak:

brawo Caro!
Miotlica nie przejmuj się i moja niunia malutka przy innych marcowych maluszkach. o rozmiarze 74 jeszcze nawet nie marzę. dopiero weszłyśmy na 62 a i 56 jeszscze dobre:-p

ja też nie miałam a według wszelkiego prawdopodobieństwa dopóki będę karmić to raczej się ne mam co spodziewać. No chyba że...:confused:
Zuzka nie ma żadnych wysypek krosteczek itd. na poczatku miała - ale położna powiedziała mi że to trądzik niemowlęcy - i że jak ja narzekam na wysyke to nie widziałam dzieci z wysypką... teraz nic - gładka buzia.

he he, u nas kupy, jak już są (bo nadal nierówno - najkrócej 8 najdłużej 12 dni) to są papkowate i nie mieszczą się w pieluszce. jak zdejmuje to nie ma czego zbierac... i jak... więdz wsadzam pod kran i zmywam... ale są rzadkie papkowae, żółto musztardowe

Kitki no wlasnie chyba niepotrzebnie:tak: ja tez tak robilam... widzialam ze mala sie kreci wiec ja bralam i karmilam .. pozniej przestalam tak robic.. Amelka niby sie krecila ale ja czekalam az sama sie obudzi i czasami do tej 3-4 wytrzymala:-) wiec sprobuj moze nie bedzie potrzeby karmienia jej o tej 23-24:tak:

popiera, ja co prawda matka cycowa ale też jak widziałam, że Zu się kręci to ja brałam. aż się zmęczyłam i którejś nocy okazało ię ze ona się kręci ale się nie budzi... potem już było tylko lepiej i teraz wstajemy sobie o 7.30. bez nocnych karmień.

A co do pieluch to u nas tak samo jak u Miotlicy i Moje Maleństwo

Sory dziewczyny ale nie mam czasu na forum a na nadrabianie tym bardziej.
Ewelcia super że wyniki dobre mój też nadal je mało bo 500 góra 600 ml.
We wtorek idziemy na ważenie zobaczymy.
U nas nadal problemy z kupką odstawiliśmy debridat (2 tygodnie go pił )
kupki robił co 3 dni .
Po odstawieniu 5 dni kupy mi nie robił dałam już mu czopek na drugi dzień trochę po czopku zrobił postanowiłam dać soczku jabłkowego bobowity wypił i chyba pomogło.
Tylko dostał wysypki na brzuszku chyba po tym soczku i teraz nie wiem szlag mnie już trafia bo co chwila coś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam nadzieje że wkrótce to sie unormuje .
Pozdrawiam WAS serdecznie

Mamusia a musisz pobudzać mu tą kupe czopkiem?? Może masz tak jak ja ż edziecko robi rzadziej bo dobrze przyswaja pokarm?? moja potrafi nie robić 12 dni i nie gmeram jej niczym w pupie ani czopków nie daje. raz dałam i sie wypróżniła po 7 dniach. potem po 8 a potem po 12. teraz mamy 8 dzień bez kpy. ale to sie na pewno unormuje - tylko może nie trzeba naturze pomagać??

reklama
Do góry