reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

A myślałam że sama jestem,mnie też nie wychodzi karmienie cycem,boli bardzo :-(. Ale będę odciągać pokarm najdłużej jak się da. A w nocy mały raz dostaje butle ze sztucznego mleczka bo moim się nie najada i nie chce spać :-):-):-).

reklama
Milkada, co do poranionych piersi, to ja również to przerabiałam. Przez 2 dni zaciskałam pięści i nawet palce u stóp z bólu. W końcu wysłałam męża do apteki po takie silikonowe kapturki Aventu, do tego Bepanthen i po 2-3 dniach już mogłam do jednej piersi przystawiać bez kapturka :-)

U mnie jeszcze wszystko się zbiegło z nawałem pokarmu, który nie dawał się ni cholery ruszyć laktatorem, więc to była naprawdę masakra :szok:

A teraz już jest super, karmię tylko piersią i z piersi, bez żadnych kapturków i laktatorów. Jakoś mi się szczęśliwie udało :-)

A ja mam takie pytanko. Bo nasz Piotruś już tylko na butli. Mam zawsze przegotowaną wodę mineralną w dzbanku i ona po ostygnięciu ma temperaturę pokojową, Potem już jej nie podgrzewam z mlekiem tylko takie daję mleko. Hm, czy Wy podgrzewacie??? :confused: Bo może ja małemu za zimne daję?

Milkada, co do poranionych piersi, to ja również to przerabiałam. Przez 2 dni zaciskałam pięści i nawet palce u stóp z bólu. W końcu wysłałam męża do apteki po takie silikonowe kapturki Aventu, do tego Bepanthen i po 2-3 dniach już mogłam do jednej piersi przystawiać bez kapturka :-)

U mnie jeszcze wszystko się zbiegło z nawałem pokarmu, który nie dawał się ni cholery ruszyć laktatorem, więc to była naprawdę masakra :szok:

A teraz już jest super, karmię tylko piersią i z piersi, bez żadnych kapturków i laktatorów. Jakoś mi się szczęśliwie udało :-)

Witaj w klubie Kalina :-D ja też na razie na samym cycu :-D

Oli, ja mojej Julce jak rozrabiam z 210 ml to 140 daję zimna przegotowaną a 70 wrzątek. i takie zjada z apetytem i temperatura jest ok... może jak robisz 90 mleka to wlej 30 ciepłej a 60 zimnej???? może lepiej zje takie:confused:
Oli

Oli.B ja mam wodę w specjalnym garnku przegotowaną, podgrzewam 10 sek i rozrabiam mieszankę...zimnej raczej nie podawaj...chyba, ze w domu 40 stopni masz;-)....

Diewczyny, mi lekarz powiedzial, ze z mineralnej wody sie dziecku nie robi mleczka bo pozbawiamy je jakis tam mineralow. Jak to jest u Was?
A woda to dobrze jak ma tak ze 37 stopni, czyli taka letnia ;-)

Ja mam dzbanek tam wlewam wrzątek i pozostawiam do ostygnięcia :-) i potem tę wodę jako zimną używam do rozrabiania mleka. Z mineralną jeszcze nie robiłam mleka...

A ja kupilam termos specjalnie dla Michaska i tam trzymam goraca wode, a w dzbanku mam przegotowana chlodna. W ten sposob oszczdezam sobie grzania i zawsze mam cieple mleczko dla Miska. Mleko robie na zywcu zdroj.

Ja gotuje zwykla wode raz w dzbanku elektrycznym i pozniej tylko delikatnie podgrzewam. Nie wiem do jakiej temperatury, ale mleko w butli jest cieple:tak:.

reklama
Ja robię mleko na zywcu zdrój, mam w termosie przegotowaną wodę a w dzbanku przegotowaną zimną.....

Do góry