reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

witam:)
ja również karmię butelką i moja malutka je nie więcej jak 90ml po 6-7/dobę a ma 10dni... położna powiedziała,żeby karmić na zawołanie i z dnia na dzień podnosić dawkę,ale skoro moja nie chce więcej to tego nie robię.od 4dni je tyle samo i jej to starcza. :happy2:
martwi mnie kiedy wymiotuje :-( i po odbiciu często ma czkawkę-czy to normalne :confused:

reklama
RACJA czkawka to pikuś :-D:-D:-D:-D
igla mała bardzo ładnie ci zjada to dość sporo jak na 10 dni , może sie przejada dlatego część zwraca.
mikanda dawaj kiedy chce jeśli to twój pokarm , a odciągaj niedłużej niż co 3 h - mi tak kazali w szpitalu 15 min 1 cycek i 15 drugi:sorry2:

witam:)
ja również karmię butelką i moja malutka je nie więcej jak 90ml po 6-7/dobę a ma 10dni... położna powiedziała,żeby karmić na zawołanie i z dnia na dzień podnosić dawkę,ale skoro moja nie chce więcej to tego nie robię.od 4dni je tyle samo i jej to starcza. :happy2:
martwi mnie kiedy wymiotuje :-( i po odbiciu często ma czkawkę-czy to normalne :confused:
Igla nasz też je 90 ml co 2-3 godziny a ma już 3 tyg. więc chyba nie masz co się martwić. Też mamy akcję ulewania, czasem nawet zdarzy się i buzią i nosem. :szok: A czykawkę mamy codziennie.

byłam na wizycie kontrolnej u pediatry i u ortopedy i jeszcze szpital zaliczyliśmy po drodze(kolki:-() i wszyscy patrzą na mnie jak na dziwoląga i próbują wzbudzić we mnie poczucie winy, że nie karmię piersią. Chyba przestanę się przyznawac że mały na butli :angry::angry: bo zaczyna mnie to wkurzać

dziewczyny to ulewanie nosem i buzia to normalne nazywa sie refluks fizjologiczny ma minac do 3 mż na kolki idealna masc majerankowa masujemy brzuszek i po kolce ani sladu :)

Moja Majcia miala refluks do roku a i nadal jak za duzo wypije to potrafi jej sie ulac. W kazdym razie do 3 miesiecy miala wlasnie taki co nosem tez jej sie ulewalo, calymi nocami spalam czujnie co aby mi sie nie udlawila. Czasem robila sie sina tak sie potrafila zachlysnac. :-( Pozniej zmienilismy mleczko ktore bylo gesciejsze i bylo o niebo lepiej ale znow zaczela miec zatwardzenia :baffled:

Moj tez nalezy do tych ulewajacych, czasami jeszcze potrafi mu poleciec nosem, ale wiem, ze zazwyczaj refluks mija do trzeciego miesiaca, a najpozniej do roku, wiec luz blues:-D;-). Oli, Ty sie kobito nie przejmuj tym co inni mowia, bo to bezsens:tak:. To twoja sprawa jak karmisz i nikomu nie musisz sie tlumaczyc. Jeszcze w PL nie ma ustawowego karmienia piersia po porodzie:-D;-)

jak byłam z niuńkiem u pedjatry to też myślałam że od wzroku padne trupem , kazała mi ściągać i pobudzać , chlać herbatki bo pokarm musi być !:szok::szok::szok::szok:
mało komu mówie że niekarmie piersią bo co im dotego :dry:

Dziewczyny karmiące mlekiem AR, czy Wy konsultowałyście to z lekarzem??
Bo ja dzisiaj dostałam lekki opieprz od położnej, i przestawiam się na zwykłego Nana..... A tak w ogóle to moja Mała od dzisiaj już tylko na butli bo mi straciła 250g w 3 dni i decyzja jest taka że już tylko butla.........

reklama
Hej mamunie czytam was bo do nie dawna też dokarmiałam szt.mlekiem ale udała się i jesteśmy na cycusiu :tak:chcę wam napisać że tu w Irlandi to jest cud jak irlandki karmią na kobietę karmiąca patrzą jak na zjawę dla nich to rzadkość :tak:więc się nie przejmujcie jak ludziska komentują ja pierwsze karmiłam tylko miesiąc:-D

Do góry