reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

witam:)
ja również karmię butelką i moja malutka je nie więcej jak 90ml po 6-7/dobę a ma 10dni... położna powiedziała,żeby karmić na zawołanie i z dnia na dzień podnosić dawkę,ale skoro moja nie chce więcej to tego nie robię.od 4dni je tyle samo i jej to starcza. :happy2:
martwi mnie kiedy wymiotuje :-( i po odbiciu często ma czkawkę-czy to normalne :confused:

reklama
RACJA czkawka to pikuś :-D:-D:-D:-D
igla mała bardzo ładnie ci zjada to dość sporo jak na 10 dni , może sie przejada dlatego część zwraca.
mikanda dawaj kiedy chce jeśli to twój pokarm , a odciągaj niedłużej niż co 3 h - mi tak kazali w szpitalu 15 min 1 cycek i 15 drugi:sorry2:

witam:)
ja również karmię butelką i moja malutka je nie więcej jak 90ml po 6-7/dobę a ma 10dni... położna powiedziała,żeby karmić na zawołanie i z dnia na dzień podnosić dawkę,ale skoro moja nie chce więcej to tego nie robię.od 4dni je tyle samo i jej to starcza. :happy2:
martwi mnie kiedy wymiotuje :-( i po odbiciu często ma czkawkę-czy to normalne :confused:
Igla nasz też je 90 ml co 2-3 godziny a ma już 3 tyg. więc chyba nie masz co się martwić. Też mamy akcję ulewania, czasem nawet zdarzy się i buzią i nosem. :szok: A czykawkę mamy codziennie.

byłam na wizycie kontrolnej u pediatry i u ortopedy i jeszcze szpital zaliczyliśmy po drodze(kolki:-() i wszyscy patrzą na mnie jak na dziwoląga i próbują wzbudzić we mnie poczucie winy, że nie karmię piersią. Chyba przestanę się przyznawac że mały na butli :angry::angry: bo zaczyna mnie to wkurzać

dziewczyny to ulewanie nosem i buzia to normalne nazywa sie refluks fizjologiczny ma minac do 3 mż na kolki idealna masc majerankowa masujemy brzuszek i po kolce ani sladu :)

Moja Majcia miala refluks do roku a i nadal jak za duzo wypije to potrafi jej sie ulac. W kazdym razie do 3 miesiecy miala wlasnie taki co nosem tez jej sie ulewalo, calymi nocami spalam czujnie co aby mi sie nie udlawila. Czasem robila sie sina tak sie potrafila zachlysnac. :-( Pozniej zmienilismy mleczko ktore bylo gesciejsze i bylo o niebo lepiej ale znow zaczela miec zatwardzenia :baffled:

Moj tez nalezy do tych ulewajacych, czasami jeszcze potrafi mu poleciec nosem, ale wiem, ze zazwyczaj refluks mija do trzeciego miesiaca, a najpozniej do roku, wiec luz blues:-D;-). Oli, Ty sie kobito nie przejmuj tym co inni mowia, bo to bezsens:tak:. To twoja sprawa jak karmisz i nikomu nie musisz sie tlumaczyc. Jeszcze w PL nie ma ustawowego karmienia piersia po porodzie:-D;-)

jak byłam z niuńkiem u pedjatry to też myślałam że od wzroku padne trupem , kazała mi ściągać i pobudzać , chlać herbatki bo pokarm musi być !:szok::szok::szok::szok:
mało komu mówie że niekarmie piersią bo co im dotego :dry:

Dziewczyny karmiące mlekiem AR, czy Wy konsultowałyście to z lekarzem??
Bo ja dzisiaj dostałam lekki opieprz od położnej, i przestawiam się na zwykłego Nana..... A tak w ogóle to moja Mała od dzisiaj już tylko na butli bo mi straciła 250g w 3 dni i decyzja jest taka że już tylko butla.........

reklama
Hej mamunie czytam was bo do nie dawna też dokarmiałam szt.mlekiem ale udała się i jesteśmy na cycusiu :tak:chcę wam napisać że tu w Irlandi to jest cud jak irlandki karmią na kobietę karmiąca patrzą jak na zjawę dla nich to rzadkość :tak:więc się nie przejmujcie jak ludziska komentują ja pierwsze karmiłam tylko miesiąc:-D

Do góry