reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Też jestem za podawaniem zupek, kaszek itp. łyżeczką. Są takie fajne śliniaki z ceratki kolorowe, które wygladają jak koszula z długim rękawem tylko wiązane z tyłu. Tym sposobem jest szansa że część ubrań będzie się nadawała do dalszego użytku :-):-)
A kiedy zaczyna się zagęszczać mleko kaszkami ??:confused:

reklama
Ja zagęszczałam kleikiem ryżowym, jak miały miał tak 3,5 miesiąca. Jak skończył 4 miesiące to zaczęłam wprowadzać pierwsze kaszki i te już dawałam łyżeczką.

Ja zamierzam podawac pierwsze "sloiczki" po ukonczeniu przez malego 4 miesiecy, a wiec okolo polowy wrzesnia. Gdybym karmila piersia wprowadzilabym je dopiero w 6 miesiacu:tak:

Moje starsze pierwszy sok marchwiowy domowy dostaly jak mialy 2 i pól miesiaca zupki gotowane od 3 mż kurcze to juz niedlugo ale czas leci :))

Czy któraś z was miała problem z podaniem butelki? Ja karmię małego piersią, ale on przez smoka nawet mojego mleka nie chce, nie wspomnę o herbatce!!!

Czy któraś z was miała problem z podaniem butelki? Ja karmię małego piersią, ale on przez smoka nawet mojego mleka nie chce, nie wspomnę o herbatce!!!
Nasz dostał butlę już w szpitalu, więc my mieliśmy problem z podaniem cyca.
Spróbuj zmienić smoczek bo może mu nie pasuje, np my używamy butelek Aventu i przy nich smoczek ma kształt sutka. ;-)

Mam pytanko do mam,które odciągają swoje mleczko i podają je w butelce :-):-):-).
Ile razy dziennie odciągacie pokarm?
Ile razy dziennie karmicie maluszka?
Podajecie herbatki do picia?

Ostatnia edycja:
Mam pytanko do mam,które odciągają swoje mleczko i podają je w butelce :-):-):-).
Ile razy dziennie odciągacie pokarm?
Ile razy dziennie karmicie maluszka karmicie maluszka ?
Podajecie herbatki do picia?

Ja ściągałam pokarm co 3 h - raz z jednej raz z drugiej piersi przez ok 15-20 min
Karmienie też co 3 h
Jak Mała była na moim mleku to herbatek nie dostawała. Teraz jak jest na Nanie to staram się jej te 20 -30 ml wmusić codziennie.

Mikada ja odciągałam na początku 2 razy dziennie potem raz a potem co kilka dni. I po trzech tygodniach mi zanikł.
Jak chcesz utrzymać laktację to co 3 godziny. Bo co 3 godziny podobno się karmi, ja podawałam na żądanie.
Herbatki zaczęłam dawać po 1 tyg. hippa koperkową lub wodę najpier 50 teraz 100 dziennie. Podobno się nie przepaja jak dostaje mleko matki, ale ja wychodzę z założenia, że w takie upały napewno nie zaszkodzi.

reklama
Ja odciagam co 3 h i dzieki temu chyba jeszcze laktacja nie zanikla,ale i tak na raz sciagam tylko juz gdzies okolo 80,100 tak ze niewiele,:baffled:herbatke daje Gabi pare razy na dzien tez okolo 100 m.

Do góry