reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko co zwiazane z porodem jest tutaj :-)

a ile jest czasu od tych poczatkowych skurczy do odejscia wod plodowych ?? a jesli wody odejda wiem ze jak najszybciej do szpitala ale ja mam do niego 25 km

reklama
wiktoria mnie w szkole rodzenia powiedzieli ze jak odejda wody to faktycznie ostatni dzwonek do szpitala... ale jesli mieszka sie blisko to swobodnie godzine jeszcze w domu mozna byc wziasc prysznic spakowac meza i zabrac torbe i jechac ale tak jak w twoim przypadku 25 km to jest pol godz jazdy wiec drugie pol masz na przygotowanie siebie i meza i wyjazd do szpitala...:tak::tak:

Wiktoria nie ma zadnej normy ze najpierw sa skurcze a pozniej odchodza wody,lub ze najpirw odejda ci wody a dopiero pozniej dostaniesz skurczy.A czasami jest jeszcze tak ze w szpitalu ci przebijaja pecherz zeby przyspieszyc porod.

no wlasnie mnie przebijali pecherz w szpitalu:tak:a pojechalam do szpitala oddalonego o 60kg jak mialam skurcze co piec minut:-)

ja na poprawe nastroju czesto mowie kobiety rodzily rodza i beda rodzic. Rodzily mlodsze odemnie starsze i duzo inne pod kazdym wzgledem kazda inaczej ale URODZILY wiec dla czego ja jedna na nie wiadomo ile milinow kobiet miala bym tego nie przejsc racja ????

ech.. jeszcze jak bym miala takie podejscie do konca ciazy by bylo dobrze :-)
hehe bedziemy sie pocieszac ze nie jestesmy same bo kazda z nas musi przez to przejsc

a ja sobie mówie czasami że kobiety rodziły i w polu w przerwie miedzy zbieraniem ziemniaków i w ekstremalnych warunkach i dały rade to my w świecie cywilizowanym mamy nie dać ?:-p

pewnie że damy ...a jak nie my to kto :confused::-p:tak:

reklama
Do góry