reklama
stokrotka.af
Fanka BB :)
już za późno ale wielorazowe też mam jakby co
Wszystko sobie poczytałam, dobra lektura, co dwie głowy to nie jedna ja mówia.Musze jeszcze pare drobiazgow dopakowac. Spakowana jestem w 1 torbe, ale faktycznie to dobry pomysl z osobna torba dla mamy i osobna dla malucha, chyba sie dzisiaj przepakuje w dwie.
P
polisia
Gość
WOW poszłam sprawdzić ile ma moja.... 30L jakaś oszczędna jestem czy połowy zapomniałam :OMy już spakowani, Torba 75 litrów, trochę waży, najwięcej przez wodę mineralną w półlitrowych butelkach chyba z 6 spakowałam. to tego też klapki dla M i też dla niego koszulka do przebrania. Jeszcze kupi się jakieś batoniki, żeby miał co przegryźć, bo parę ładnych godzin możemy tam razem spędzić ;-).
wody jeszcze nie mam i jakiś biszkoptów, klapki dla M, w sumie dopakować, ale reszta z listy jest, kurcze, moja torba chyba jest jakaś magiczna
ja zapomniałam spakowac jakiś luźnych ubrań do szpitala oprócz koszul nocnych i teraz jak byłam i poprosiłam męża żeby cos mi przywiózł to powiem szczerze że sie uśmiałam bo poprosiłam o jeną szeroką tunikę a on mi przywiózł tunikę i 3 sukienki w tym jedną taka elegancką sprzed ciąży ale i tak jest kochany
i doszłam do wniosku ze po cc muszę miec jakąś rozpinaną z przodu koszule - tylko że teraz to nie bardzo mam siłe żeby pójść do lumpa i coś znaleźć :-(
i doszłam do wniosku ze po cc muszę miec jakąś rozpinaną z przodu koszule - tylko że teraz to nie bardzo mam siłe żeby pójść do lumpa i coś znaleźć :-(
jasminum82
polisia ale ja mam tylko rzeczy z listy ze szkoły rodzenia, nic poza tym
Ja też mam taką małą torbę, ok. 30-35l i nawet zmieściłam do niej paczkę pieluch, więc jestem w szoku. A wodę mineralną mam tylko jedną i wydaję mi się że wystarczy. Mówicie dziewczyny, że potrzeba 6 naraz! Ja myślę, że w każdej chwili M mi dowiezie. Przy Starszaku nawet tyle rzeczy nie miałam, M mi później dowiózł. Dziś chyba nie ma z tym problemu, przecież odwiedziny w szpitalu są cały dzień. Nie wiem, może się mylę?
Tygrysek1985
Pytanko: ile kompletow ubranek bierzecie dla Dzidzi do szpitala?
ja nie biore zadnego, bo mam miec tylko na wyjscie, ale jak tak kiedys sie zastanawialam, to mi by wyszlo 3, najwyzej ktos by dowiozl. tylko lepiej temu komus spakowac je wczesniej w domu, zeby potem dostac to co chcemy, bez nerwow :-)Pytanko: ile kompletow ubranek bierzecie dla Dzidzi do szpitala?
reklama
jasminum82
my też ubranka tylko na wyjście, żadnych rożków ani kosmetyków dla dziecka mamy też nie brać. A co do tych butelek z wodą to wiadomo, że można dokupić, ale jak się w torbie mieści to dlaczego miałabym nie zabrać. Co do ilości- ja wzięłam 6 małych, półlitrowych. Do porodu muszę mieć takie 3, a małe dlatego, bo z takich się lepiej pije. Tak nam doradziła położna na poród.A pozostałe są dla M, bo przecież też coś musi pić. Torbę mam wielką, ale same pieluchy i wkłady poporodowe (2 opakowania) dużo miejsca zajęły, i szlafrok też. Nie wspomnę o ręcznikach. Przecież ja i tak tej torby targać nie będę.