reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko co zwiazane z porodem jest tutaj :-)

Gola wlasnie w razie gdyby bylo nacinane krocze i zeby te wlosy tam sie nie panoszyly i do zszycia jest wygodniej.No ale lepiej dac sie mezowi ogolic bo pozniej w 9 miesiacu to ciezko na taka samotna gimnastyke :)

reklama
No ja ostatnio juz swojemu mowilam, o tym :-) bo coraz czesciej sie mecze przy zakladaniu butow a co dopiero puzniej taka gimnastyka

No z butami tez ciezko.....a z dnia na dzien gorzej.Moj juz mi zaczyna pomagac zakladac te buciory zimowe :) Smieje sie ze ma dwoje dzieci ktore ubiera :)

u nas jest tak ze zawsze na siedzaco staram sie ubierac, ale mam kozaczki na zamek tyle ze sa takie ozdobne sznureczki czy cos takiego i one czasami mi sie rozwiazujac, a bedac ubrana po uszy kurtka wszystko to wtedy naprawde cizko jest mi i ludzie sie czasami patrza jak gdzies jestesmy a moj Oluś kuca i wiaze mi te rzemyki :-)

ja na poprawe nastroju czesto mowie kobiety rodzily rodza i beda rodzic. Rodzily mlodsze odemnie starsze i duzo inne pod kazdym wzgledem kazda inaczej ale URODZILY wiec dla czego ja jedna na nie wiadomo ile milinow kobiet miala bym tego nie przejsc racja ????

ech.. jeszcze jak bym miala takie podejscie do konca ciazy by bylo dobrze :-)
hehe bedziemy sie pocieszac ze nie jestesmy same bo kazda z nas musi przez to przejsc

o masz faktycznie...... powinnas to opatentowac i powinni zaczac to sprzedawac w sklepach z artykulami dla kobitek w ciazy :-)

reklama
Piszą wszędzie, żeby jechać do szpitala, jak skurcze są regularne i mniej niż co 10 min. Ja ruszyłam, jak były co 7 min, i najlepiej chyba przetrwać 1 fazę w domu, jesli można oczywiście i jesli wody jeszcze nie odeszły..

A bóle parte juz nie bolą, ale trzeba cholernie dużo siły, zeby wyprzec dziecko. Po kilku godz. bólu tych sił sie nie ma i to jest czasem problem, ale jest za to adrenalinka, że za chwilę zobaczy sie swoje dziecko i to pomaga

Do góry