reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko co powinno się znaleźć w tarbie do szpitala.

reklama
Małgosiu u mnie prawie to samo tylko czesto mam takie bole promieniujace od prawej strony w pachwinach....tak jakby ktos widelec mi skrobał ...ałłłłłłłłłłłłłłł

Gdzie Ewcia?
Też zaszalała i urodziła???

Do torby do szpitala dopakowała cukiereczki - bezcukrowe - owocowe - kwaskowe. Dają kopa ;), a nie obciążają żołądka. Patka, Magdusiek na Żelaznej można takie sobie ssać.
W tornie poza wszystkimi rzeczami mam już też sok z : aronii, jabłkowy, gruszkowy, winogronowy, 3 litry wody mineralnej!
Acha, mąż kochany, cudowny mąż :laugh:kupił mi koszulę nocną do szpitala. Chociaz zapewniam Was że na koszulę do szpitala nie wygląda. Zrzędzenie działa. ;D
Gadałam i gadałam o tej koszuli od tygodnia i kupił! Kochany :-*

Małgosiu, a jakie te cukierki są? Tzn jakiej firmy? Strasznie jestem ciekawa tej koszuli, którą dostałaś :)

Dziewczyny kupiłam sobie do szpitala tantum rosa ale nigdzie nie mam napisane jak to rozcieńczać w jakich proporcjach i czy woda do tego roztworu powinna być ciepła? Może któraś z was mi pomoże !!!!

kasiu znalazłam taką poradę :)
" W ulotce stoi coby rozpuścić zawartość jednej torebki (to jest w takich saszetkach) w 0,5 - 1 litrze wody.
Ja rozpuszczam w dwóch szklankach wody w dzbanku z uchem (poręczniej) i zużywam na jeden raz."

Kasiu w SzR poradzili mi (już o tym pisałam i Karen też mówiła ale przypomnę) żeby w szpitalu rozcieńczyć sobie w butelce po wodzie mineralnej w połowie wody (czyli np 2 saszetki do pól litrowej butelki) a przed użyciem mieszać np w kubku z ciepłą wodą pól na pół (połowa kubka wody i połowa roztworu z butelki).

reklama
W szpitalu ze względu na "skomplikowane" przygotowanie nie używałam Tantum Rosa, ale gotowy do okładu Rivanol. Dopiero po wyjściu do domu zaczęłam płukanki w TR. Preparat w sam sobie jest rewelacyjny :-)

Do góry