Ja szybki miałam porod bo jak dojechałam do szpitala to miałam rozwarcie na 8 szok bo balam sie ze bedzie gdzies na 2 i wtedy zaczął się horror ten ból to rzeźnia totalna a znieczulen nie ma wszędzie:/
A podają od 3 do 6 więc i tak bym nie dostała.
Chcę drugie za 5 lat ale się boję się znowu tego bólu.
Ale powiem wam że taka dumna i szczęśliwa byłam po że szok..
2 h po już sobie latalam mimo tego że na dupie nie mogłam usiasc
Często wracam do tamtego dnia
Ja przeklinalam kilka razy a drzec się nie miałam siły mówiłam i wygladalam jakbym zaraz miała umierać drgawki miałam nawet
Dużo dała mi obecność mojego Piotrka naprawdę chociaż momentami był blady jak widział co się ze mną dzieje
Nawet pamiętam jak lewatywe miałam to go do kibla wolałam wszystko mi jedno było i mówiłam do położnych że płacę za cc i to ostatnie dziecko jakie rodze xD
Polozne fajne śmiały do mojej się z tego co mowilam z bólu mama z teściowa za drzwiami ciśnienie ból głowy parly razem ze mną haha
A i sama rodziłam porodowka jednoosobowa ladna to też mega komfort.
Pamiętam że mój płakał a ja tak miałam dość że jednej łzy nie uronilam dopiero jak emocje opadły w nocy to zlapalam za raczki patrzyłam na małego i pół nocy przeplakalam
Emocje nie do opisania .
Cieszę się że jeszcze będę w ciąży ale z drugiej strony brrrr..
Polozne na noworodkach na medal mama az mi torta zaniosla.
A ja jeszcze nie umiałam przec i rodziłam na plecach a to ponoć najgorsza pozycja..
Raz do położnej zapyskowalam
A one tal pocieszaly ze naprawde szybko jak na 1 dziecko ...Nie chciałam sobie niczym pomoc chciałam jak najszybciej być na fotelu
Pamiętam jak mnie zmotywowaly słowa położonej i Piotrka że już widać czarny lepek i ma takie włosy jak chciałam
I Piotrek chciał go wynieść na korytarz pokazać ale polozne powiedziały że nie wolno
Ale krótko płakał pokazał że jest na świecie babci ok za drzwiami i tata do niego powiedział co jest gościu i się uspokoił
Potem taki w szoku siedział chwilę że został tata..pierwszy kapal itp a mówił w ciazy że weźmie na ręce jak skończy pół roku xD
To się rozpisalam
Może drugi błyskawiczny ważne żeby szczęśliwy