reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Dzień dobry
No po 2 godzinach też już się denerwuje. Ale w dzień z tą butla to różnie wypada. Rano zje cycki, płacz wielki, dostaje butle cisza spokój, potem znów przebieranie przewijanie znów cycek zaśnie a potem różnie. Wieczorem jest kąpanie cycek kolejne 2h, butla i spanie. I to cała porcja bo jak dostanie mniej to i tak spać nie pójdzie. Ja wiem że ona jest najważniejsza ale kobiety ogarniają po 2-3 maluchy a ja przy jednym jestem taka rozciapciana. Ogólnie to bałagan by mi wisiał ale jak przyjdzie położna czy ktoś to wstyd trochę.

A w ogóle to nie za wcześnie ona mi głowę podnosi? Podnosiła już z tydzień temu ale teraz już ja normalnie trzyma
Mój to mówi, ze ludzie maja 5 i dają radę[emoji23]
Za bardzo się stresujesz. A słyszysz połykanie?
Ja to sadze ręcznie cycki ściskac, nie laktatorem, tak mi kazała doradca laktacyjny.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiki, Ty jestes swiezo upieczona mama to zupelnie co innego niz posiadanie nawet kilku dzieci od jakiegos czasu.
To co sie teraz u Ciebie dzieje jest calkowicie NORMALNE i nie ma zadnego zwiazku z Twoimi predyspozycjami do bycia odpowiedzialna mama. Ola dobrze pisze - to IV trymestr, dziecko chce sie czuc tak jak sie czulo w brzuszku. Cieplo, ciasno, przytulenie, ciemno, szumno i w dodatku ze stalym dostepem do jedzenia. I nie ma co jej zalowac
Kurz nie ucieknie, malo tego - dzis posprzatasz, a jutro nazbiera sie nowy :p
Tulcie sie i odpoczywajcie, z dnia na dzien wszystko bedzie sie zmienialo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry

Mój to mówi, ze ludzie maja 5 i dają radę[emoji23]
Za bardzo się stresujesz. A słyszysz połykanie?
Ja to sadze ręcznie cycki ściskac, nie laktatorem, tak mi kazała doradca laktacyjny.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy to stres, po prostu mi serce pęka jak płacze z głodu, później już nie słychać żeby jeszcze połykała.

Wiki, Ty jestes swiezo upieczona mama to zupelnie co innego niz posiadanie nawet kilku dzieci od jakiegos czasu.
To co sie teraz u Ciebie dzieje jest calkowicie NORMALNE i nie ma zadnego zwiazku z Twoimi predyspozycjami do bycia odpowiedzialna mama. Ola dobrze pisze - to IV trymestr, dziecko chce sie czuc tak jak sie czulo w brzuszku. Cieplo, ciasno, przytulenie, ciemno, szumno i w dodatku ze stalym dostepem do jedzenia. I nie ma co jej zalowac
Kurz nie ucieknie, malo tego - dzis posprzatasz, a jutro nazbiera sie nowy :p
Tulcie sie i odpoczywajcie, z dnia na dzien wszystko bedzie sie zmienialo

No coś w tym jest, tylko ciasno nie lubi, ale włączam jej szum morza i się uspokaja. Pocieszające że to nie tylko u mnie tak jest, i tak w sumie jest lepiej, bo już wiem o co jej chodzi. I ładnie w nocy śpi, i ogólnie grzeczne dziecko mi się trafiło, tylko tyle że żarłoczek

reklama
Ada tez tylko jadla na poczatku, i byla nieodkladalna. Non stop na rekach, non stop cyc. Pamietam, ze bylo mi glupio jak przychodzili goscie, a ona co 20 min glodna i do cyca. Czulam sie oceniana, ze oczywiscie - malo pokarmu, kiepski pokarm itp( ale to starsze pokolenie tylko) - a to jest bzdura. Dziecko ma silna potrzebe i tylko mama ta potrzebe jest w stanie zaspokoic. I przytulac ile wlezie, bo dzieci tak szybko dorastaja, ze rodzice pozniej nie sa gotowi na to, ze musza prosic o przytulanie :p

Do góry