reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Musze się Wam wyżalić, jak Wy tak o karmieniu tutaj zaczęłyście.. Ostatnio pilnowałam dwu i pół miesięcznej ciotecznej siostrzenicy, że tak ją nazwę. Boże, cóż za cudowne chwile. Spędziłam z nią raptem 8 godzin. Karmiłam, przewijałam, tuliłam, usypiałam. Te chwile, kiedy ją przewijałam, a ona się śmiała dosłownie i nóżkami machała, kiedy ją karmiłam z butli, a potem tuliłam i nosiłam, żeby jej się odbiło, a potem trzymałam ją tak na piersiach, a ona sobie leżała, spokojniutka i zadowolona... Przysnęła troszkę, a potem chyba potrzebowała już piersi mamy, bo normalnie szukała jej u mnie. Aż zasysała usteczkami moją skórę. Niestety jej mama była nieosiągalna z wyższych powodów i musiała być butla. Najadała się, bo zjadła sporo, 150 ml prawie naraz, ale cyc chyba był jej potrzebny dla takiego "spokoju" po prostu. Zresztą mama Małej tak właśnie robi, że daje i butle i karmi piersią.
Sama nie mam wyrobionej opinii jeszcze. Nie wiem co sama bym zrobiła.. Nie jest mi póki co potrzebne zastanawianie się ;)
Ale przyznam Wam się, że mimo mojej rezygnacji ze starań ten czas z Małą był cudowny i bolesny jednocześnie. Każda czynność i radość ogromną i smutek u mnie wywoływał.
Ale już nie smęcę! ;* tak tylko mi się przypomniaaało!
A druga sprawa, że synek kuzynki mojego M. był karmiony tylko piersią do 6 czy 7 miesiąca. Zaczęły się problemy z jego żelazem. Mały był nawet w szpitalu. I choć jego mama chciała jak najlepiej, to prawie nieświadomie zrobiła mu krzywdę, niestety... Pani doktor kazała wówczas minimalizować pierś, a dołożyć mleko kupne. Całej sprawy nie znam, i też nie krytykuję ani nie pochwalam żadnego zachowania kp, tylko informacyjnie tak opowiadam :)

reklama
AniuH takie chwile z maluszkiem jak się pragnie dziecka to są tak emocjonujące. .. z jednej strony pozytywne a z drugiej odbijają człowieka. .. ja tak miałam jak w styczniu znajoma urodziła i u niej byłam. On taki slimaczek jeszcze był malutki a mi serce rozrywalo każde jego kwilenie bo chciałam od raz go uspokajać a przecież jego mama była obok hehe musiałam się pilnować :)

♡ 21♡ Tymon albo Michałek ♡

Jezeli chodzi o francje to tu mieszkam i tak masz racje refundują cos około 60% brzuch i biust ... Ja tam nigdy nie robiłam a juz jestem po 2 ciazach ... Zobaczymy , ja jestem taka ze tak powiem jak bym miała zero cycków to moze bym se je zrobila, ale wole nie , a brzuch , No troche mam rozstępów ale az tak żebym panikować na punkcie swego wyglądu to nie .. Szybko chudnę po ciazy i nie mam jakiegoś sflaczałego brzucha ani 2tys rozstępów , No ale sa małe i na dole brzucha .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png
Ja nie rozstepy chcialabym likwidowac tylko skore z brzucha, ktora zostala luzna

[emoji209] Adrianka, 23 tydzień

Ja może nie będę miala rozstępów bo narazie nie mam brzucha i nic mi sie nie dzieje Lubie ladnie wyglądać ale dp cyckow bym sobie nic nie wszczepila nigdy i nie mam parcia na takie cos
Po co mam udawać potem ze to moje jak nie moje:p
Odnosnie cyckow to wypelniac tez nie chce. Mam maly biust i do I ciazy bardzo mi sie podobal. Niestety stracil na jedrnosci. Nie chcialabym wiekszych piersi, szczegolnie koedy teraz mam wieksze, nie chce ich[emoji14]wygodniej mi bylo z mniejszymi :-)

Odnosnie cyckow to wypelniac tez nie chce. Mam maly biust i do I ciazy bardzo mi sie podobal. Niestety stracil na jedrnosci. Nie chcialabym wiekszych piersi, szczegolnie koedy teraz mam wieksze, nie chce ich[emoji14]wygodniej mi bylo z mniejszymi :-)

Ale Indus robienie piersi to nie tylko ich powiekszanie. Po porodzie to raczej poprawa ich wygladu a nie robienie sie na Pamele ;)

9tc [emoji7]

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jedna rzecz bo do tej pory bralam sam kwas foliowy bo hemoglobine mi nie spada w ogóle narazie lekarz mówił ze mogę kupić witaminy jak mam uboga dietę ale narazie nie trzeba ale ja jem jogury naturalne duzo warzyw i owoców wyciskam soki no i nie potrzebuje ale czytałam ze kwasy dha sa potrzebne dla dzidzi najpierw dostałam próbkę mama dha ale one 60 zl w nich nie ma żelaza i wit a bo ponoć mozna je stosować tylko u kobiet z niedokrwistościa a jal jest za duzo to dziecko może miec jakieś wady a ze ja narazie u mamy tutaj w sklepach nie ma ryb za bardzo to kupilam sobie doppelherza one tańsze bo 44 dalam no droga apteka tu:/ no i tam jest żelazo i nie wiem czy mogę brać jak mam hemo dobra
Bo zależy mi tylko na tych kwasach
I nie wiem czy zamienić sie z mama na same kwasy a jej te dac bo ma malo zelaza czy normalnie brać i nic nie będzie? Najwyżej za miesiąc kupie te mama dha

Załączniki

• 20160610_160914.jpg
    20160610_160914.jpg
    523 KB · Wyświetleń: 56
  • 20160610_161015.jpg
    20160610_161015.jpg
    462,4 KB · Wyświetleń: 56
Do góry