reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

W każdych witamina masz żelazo
Na pewno Ci nie zaszkodzi. Ja teraz biorę vitaminer a wcześniej nie pamiętam. Prenatal czy coś. Generalnie patrz na ceny. Wejdź sobie na apteka gemini i zobacz skład i cenę.

Sanderko no widzisz a mój mąż taki wybredny :D ny do niedawna mieliśmy dwa psy[emoji14]

Myślę że na spoko się zmieści my. Posegregowane mam w szafie , to odkurzacz i mop wejdzie .

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jedna rzecz bo do tej pory bralam sam kwas foliowy bo hemoglobine mi nie spada w ogóle narazie lekarz mówił ze mogę kupić witaminy jak mam uboga dietę ale narazie nie trzeba ale ja jem jogury naturalne duzo warzyw i owoców wyciskam soki no i nie potrzebuje ale czytałam ze kwasy dha sa potrzebne dla dzidzi najpierw dostałam próbkę mama dha ale one 60 zl w nich nie ma żelaza i wit a bo ponoć mozna je stosować tylko u kobiet z niedokrwistościa a jal jest za duzo to dziecko może miec jakieś wady a ze ja narazie u mamy tutaj w sklepach nie ma ryb za bardzo to kupilam sobie doppelherza one tańsze bo 44 dalam no droga apteka tu:/ no i tam jest żelazo i nie wiem czy mogę brać jak mam hemo dobra
Bo zależy mi tylko na tych kwasach
I nie wiem czy zamienić sie z mama na same kwasy a jej te dac bo ma malo zelaza czy normalnie brać i nic nie będzie? Najwyżej za miesiąc kupie te mama dha

Ja kochana biorę cała ciaze komplet witamin bez żadnej przerwy . A wszystkie wykonam dobre , No troszkę niedobór żelaza .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Kulci bede zamawiać właśnie w innej aptece bo tutaj u mojej mamy droga apteka jest. .
Niea samych kwasow bez witamin nie?
No właśnie w mama dha nie ma zelaza bo pisze zeby spożywać jal się ma niska hemo bo za duzo zelaza tez moze zaszkodzić ale one 60 zl niby raz na miesiąc to nie tragedia:D
Poszukam same moze gdzieś sa
Ale tez nie bede panikować

Ja kochana biorę cała ciaze komplet witamin bez żadnej przerwy . A wszystkie wykonam dobre , No troszkę niedobór żelaza .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png
A ja narazie wszystko ok i lekarz nie kazal nic brać pewnie położna mi zaleci sama te kwasy później
Koleżanka mówiła ze kazala jej później same kwasy brać bez witamin bo dziecko się urodzi spuchniete od witamin
No chyba ze ktoś ma niska hemo to tak i niedobór witamin mi urosła z 12,7 do 13 a sam kwas bralam:D

Aha:) no najlepiej z pożywienia ja zjem to opakowanie i kupie sobie same kwasy:)
Nie chce przesadzac z witaminami:)
Ja zauważyłam właśnie ze prawie w żadnych wit nie ma wit a i w połowie zelaza

Ostatnia edycja:
Życiowa :)
Violu do Międzywodzia juz miałam rezygnować bo obdzwonilam pol wybrzeża nigdzie miejsc nie było masakra ale babeczka w ostatniej chwili się odezwała
Tylko ze teraz płacimy 150 zl za dobe za dwie osoby a w tamtym roku płaciłam 70 za dobe ale tez zależy jaki standard
Ale to raz na rok to juz nie będę sobie żałować a Wy ile płacicie?

My jedziemy w sumie w 7 osób w tym dwojka trzylatkow i tez juz zrezygnowałam ze szukania i zarejestrowałam sie na stronie gdzie wpisslam ogłoszenie ze poszukuje noclegu i odezwalo sie Full kwater ale nam najbardziej odpowiadala ta w sarbinowie. To jest taki apartament ( Boże jak to brzmi :p ) po prostu na dole aneks, lazienka i salon a do góry dwa pokoje plus lazienka. I za to placimy 350zl za dobę na nas wszystkich. Wiec nie tak zle :)

Smaruje sie kremem Mustela przeciwko rozstępom. W poprzedniej ciąży tez go uzywalam, nie wiem czy to jego zasluga czy genów (bo mama nie ma po trojce dzieci) ale żaden mi nie wyskoczył. Wiec w tej tez postanowiłam go używać. Zobaczymy jak będzie tym razem :)

reklama
My jedziemy w sumie w 7 osób w tym dwojka trzylatkow i tez juz zrezygnowałam ze szukania i zarejestrowałam sie na stronie gdzie wpisslam ogłoszenie ze poszukuje noclegu i odezwalo sie Full kwater ale nam najbardziej odpowiadala ta w sarbinowie. To jest taki apartament ( Boże jak to brzmi :p ) po prostu na dole aneks, lazienka i salon a do góry dwa pokoje plus lazienka. I za to placimy 350zl za dobę na nas wszystkich. Wiec nie tak zle :)
Viola jak w 7 osob to spoko
Ale teraz w sezonie trzeba nawet 200 płacić za dobe
Tylko wcześniej zamawiać chyba juz w styczniu żeby miejsca były
No ja widziałam fajne kwatery za 150 odwalone ale co jak zajęte
U nas tez aneks sypialnia z podwojnym łóżkiem łazienka ogród z grillem

Do góry