reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

No a Ty nie musisz jakoś przez kłótnie niż zażywać. Ciekawe jakby się czuł gdybyś się co wieczór kladla obok na haju.

Wiatrak nic nie daje bo się poce a wiatrem chłodzi i mi zimno a poce się i tak xD uroki po prpstu. Na sierpniowkach wszystkie spocone :D

m3sxskjo1onnhrmc.png

reklama
Tatinka bo to się człowiek na słucha ze takie naturalne i nie uzależnia a go**o prawda. Najpierw natura a jak nie będzie to co po dopy sięgnie?
Kurde ja rozumiem przy weekendzie wypic/zapalić. ..
Ale nie codziennie... nie ma się podejścia poważnego do życia wtedy. nie wiem ale ja w stanie "upojenia" to miałam po prostu wywal one na jakikolwiek temat i podejście będzie co ma być bo i rąk nic w tym momencie nie zmienię. .. a to bardzo szkodzi... problemy narastaja, piętrze się i przytlaczaja coraz bardziej i wtedy łatwiej sięgnąć po browara czy blanta bo się ma świadomość że zaraz będzie się to wszystko zlewac. ..

Niestety ale też przechodziłam przez taką ścieżkę nawet w wieksze bagno się wplatalam. ..
Ale udało mi się. ...
I jestem z tego go dumna, że mogę normalnie funkcjonować i cieszyć się życiem :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem juz w domu.

Dziewczyny ja myślę że może i oni dzwonili ale stary numer został w karcie. Z resztą jak będzie kilka innych osób to zapytam czy dzwonili i przełożyli.
Jeśli nie.... Kiedyś to bym zrobiła aferę, a teraz to jakoś brak mi odwagi.
Uważajcie laski na promocję w biedronce, jest rabat na mleko, jaja, mąkę i cukier, a dziś wgl nie wszedł ten rabat i babcia zwróciła połowę zakupów. 20 min przy kasie :/

-Kulcia chłodne prysznice, od wiatraka to mogłabyś się zaziebic. A sny może erotyczne masz[emoji14]
-OlaMagda bierzesz ten magnez??? A jak z zaparciami? Przeszły całkiem??

-Kasia ja juz się nauczyłam na boku chooociaz na brzuchu tez śpię ale nie tak całkiem. Po prostu podkładam sobie dłoń pod biodro.

- Życiowa jak się spało? teraz kochana to masz dużo czasu dla siebie :) Maria do kiedy chodzi do przedszkola?

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

-Ania możesz zrobić drugi test za parę dni żeby zobaczyć ciemna kreche :)

-Dora współczuję Ci tego zęba strasznie. Męża masz teraz na miejscu?

-Tatinko a co u Ciebie? Jak spędziliscie dzień dziecka?

reklama
A jak te suwaczki się ustawia?
Z forum jest taki problem, ze jak ustawisz na kompie suwaczek to na apce nie widac. Jak ustawisz na apce to czesto nie dziala (mi przez 2 tygodnie pokazywal ciagle to samo, wywalilam go). Jak ustawisz na apce i na kompie to sie suwaczki dubluja i na kompie widac dwa suwaczki, nawet sie mnie pytali czy spodziewam sie blizniakow bo mam dwa suwaczki.
Ogolnie lipa pod tym wzgledem. Niedopracowany element forum.

To poszukam tu tych bamusowych powinny byc :-)
Ja to tetrowe na szmatki lubie :-) tu tego nie znają , ja szwagierka mi tego małego przyprowadza do bawienia to poprostu szału dostaje , z tymi jej sliniokami na rzepy co gryzą dziecko i drapią i do tego nie obcina metek , metka większa niż slikok No ja pierdziele ani w body ani w kaftanikach tez nie obcięła , dni ręce i cycki opadają

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png
O matko to sie dzieciak pewnie meczy z tymi metkami i rzepami. Ja stara dupa jestem i pierwsze co zrobilam po powrocie z Primarku to poucinalam wszystkie metki w kupionych ciuchach bo do szalu mne doprowadzaj te twarde metki.

17tc
A wy widzicie moj suwaczek?? Bo ja z Tel nie widzę, tylko z kompa
Na apce nie widze.

Viola ja bym alarmowala go mocniej. Tak to się zaczyna. Skoro uważa , że się czepiasz i dla świętego spokoju nie odpuści to jest coś nie tak. Poważnie kochana nie chce straszyć ale miałam z tym doczynienia. Lepiej zapobiegać niż leczyć jak to mówią.

m3sxskjo1onnhrmc.png
Wszelkie nalogi to bardzo podstepne potwory. Wszystkie zaczynaja sie niewinnie i przejscie z milego relaksu do nalogu jest bardzo plynne. Moze podsun mu jakies artukuly, ksiazki na ten temat, biografie alkoholikow, Zeby uswiadomil sobie jak latwo stracic kontrole i, ze alkoholik to nie tylko zataczajacy sie zul pod monopolowym. Nie mowie, ze Twoj maz ma problem ale granica jest bardzo cienka i warto mu to usiwadomic teraz niz obudzic sie z reka w nocniku.

Violu. Powiem Ci tak. U mojej mamy wyglądało dokładnie tak samo. Jedno piwko po pracy przecież nie szlaja sie po knajpach a tylko się rozluźnia. Później były 4 piwka. Przecież nie jestem pijana siedzę z Wami rozmawiam. Każdy czasem pije piwko przecież Ty też i nikt nic nie mówi. Ale nigdy nie odpuscila. W tej chwili jest alkoholiczka. Nigdy się z tego nie wyleczy. Nigdy nie będzie mogla wznieść toastu ani zjeść głupiego Pawełka z adwokatem. Zawsze będzie to nad nia wisieć i zawsze będzie strach , że się napije. Ja nigdy jej nie zaufam. Alkoholikiem się jest całe życie.
Nie piszę tego żeby Cię wystraszyć albo żeby Ci pokazać , że Twój mąż jest zły. Każdy człowiek jest inny , ma mniej lub bardziej silna wole. Jednak to tylko człowiek i często są rzeczy silniejsze od niego. Nie będę Cię umoralniac ale mogę Ci po prostu poradzić. Pogadaj z nim. Tak się zaczyna ta "choroba" . To jest moment nieuwagi i wpadasz.

m3sxskjo1onnhrmc.png
Dokladnie tak sie zaczyna. Nikt od razu nie pije codziennie do nieprzytomnosci. Strasznie podstepne swinstwo. Mam 3 sasiadow alkoholikow i serio juz mi ich nie szkoda ale do szalu mnie doprowadza widzac jak cierpia ich rodziny :(

No dokładnie. Nie mówię, że jest ale do tego szybko droga prowadzi niestety. Ja po prostu jestem przeczulona na tym punkcie.

Dorciu. Pisz pisz pisz. Wszystkie Cię tu wesprzemy, będziemy czytać wszystko i starać się doradzać w każdej kwestii.

Pytania ludzi są okropne. Niektórzy po prostu taktu nie mają. Moja koleżankę tak pytali. Ona w tej chwili ma 41 lat i nie ma dzieci, nie może. I kiedyś jeszcze się denerwowala itp a teraz odpowiada wprost. Nie mam bo nie mogę. I to ludziom zamyka usta. Ty możesz ale trzeba by jakaś cięta riposte wykombinować żeby ich wszystkich wessalo w glebę :D

Mnie chciał złapać skurcz wiec się obudziłam ale pokonałam gnoja!

Dzisiaj u mnie pada. Brzydko jest i mokro i chłodno.

m3sxskjo1onnhrmc.png
Ludzie malo kiedy zdaja sobie sprawe, ze ktos moze miec problemy z zajsciem w ciaze. Wiekszosc mysli, ze brak dziecka to wygodnictwo.

U mnie Kuleczko ładna pogoda :-)

Ja dlatego nigdy o dzieci i starania nie pytam, bo wiem, że różnie może być niestety.

Dora, możesz nam się wyżalać do znudzenia. :-)

oar8gox1q9487g3m.png
Tez nigdy nie pytam. Moja kolezanka przez 3 lata po slubie nie zaszla to wszyscy sie pytali kiedy dziecko. Nigdy nie poruszylam z nia tego tematu bo nie wiedzialam czy to swiadoma decyzja czy im nie wychodzi. Po 4 latach od slubu urodzila coreczke :)

Ale mam zgage[emoji15] [emoji13] [emoji12] [emoji7] [emoji3] Zobacz załącznik 759266
moj wczorajszy wieczorny test, cos tam widac...
oby rano byly moocccnnnee
@ nie ma

===Dwóch chłopców mamy, o trzeci Skarb się staramy :-D ===
Oł je oł je oł je!!!!! Gratuluje!! Jasniutka ale ewidentnie jest :) super!!! Ogromnie sie ciesze!!!!!!!!!!!! Nudnej ciazy :*

1464934752-1d1mld.jpeg
Bez komentarza. Jestem wściekła!

kuzwa u nich panuje chyba nadal XIX wiek kiedy to jeszcze nie bylo telefonow. Rece opadaja!

28tyd
1464942764-yyeiqm.jpeg

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png
Jejciu [emoji7] jaka pileczka cudna! Nie moge sie doczekac az u mnie bedzie widac cos wiecej nic ciaze spozywcza ;) chyba boje z K uwierzymy, ze mamy dzidziusia dopiero jak mi brzuchol urosnie. Widzielismy robaczka na usg ale to nadal dla nas strasznie surrealistyczne :)

Tatinka bo to się człowiek na słucha ze takie naturalne i nie uzależnia a go**o prawda. Najpierw natura a jak nie będzie to co po dopy sięgnie?
Kurde ja rozumiem przy weekendzie wypic/zapalić. ..
Ale nie codziennie... nie ma się podejścia poważnego do życia wtedy. nie wiem ale ja w stanie "upojenia" to miałam po prostu wywal one na jakikolwiek temat i podejście będzie co ma być bo i rąk nic w tym momencie nie zmienię. .. a to bardzo szkodzi... problemy narastaja, piętrze się i przytlaczaja coraz bardziej i wtedy łatwiej sięgnąć po browara czy blanta bo się ma świadomość że zaraz będzie się to wszystko zlewac. ..

Niestety ale też przechodziłam przez taką ścieżkę nawet w wieksze bagno się wplatalam. ..
Ale udało mi się. ...
I jestem z tego go dumna, że mogę normalnie funkcjonować i cieszyć się życiem :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Moj stanowczo za duzo palil trawy [emoji35] lubil bo wlasnie mial taka wyjebke wtedy ale kurcze to nie jest sposob aby radzic sobie z rzeczywistoscia!!! Uwazam, ze wszystko jest dla ludzi ale kurcze codziennie to przesada. Na szczescie chlopina sam sie ogarnal :)

8tc [emoji7]

Do góry