reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
No niestety jak chcesz dojść do średniego blondu z ciemnego brązu to rudosci na 100% się pojawia:) możesz tonowac je farbami bez amoniaku ( np. Olia, Prodigi) w kolorze o ton jaśniejszy od tego co masz aktualnie na głowie:) i najlepiej w chłodnym odcieniu ( wszystkie jedynki na opakowaniu to chłodny odcien) :)

no wychodzi właśnie ze to był eksperyment i po farbowaniu zaszłam w ciążę :p ale teraz woli mnie w blondzie :p

ciekawe czy z czarnego do koloru 'migdał' udałoby się zejść dzięki temu pridigy. .. a India to jest farba czy coś na zasadzie rozjasniacza ? chodzi mi o ewentualne dorosły i jednolitosc koloru. ..

Ta kąpiel też mnie ciekawi, ale ja kiedyś rozjaśniałam włosy i pamiętam w jakiej były kondycji przez to.
Pamiętam takie traumatyczne przeżycie jak siostra mojego ówczesnego chłopaka rozjaśniała mi rano ( w dzień słubu i wesela, na które miałam iść) i jak poszłam zmyć rozjaśniacz to normalnie razem z wodą głowy spadały mi kosmyki włosów - przepaliły się. Ona miała duży problem, żeby mnie uczesać, bo razem z pociągnięciem szczotki wychodziły mi pasemka włosów. Jakoś jej się udało. Użyła tonę lakieru i było ok. Ale w poniedziałek fotel u fryzjera i cięcię na króciótko.

no wychodzi właśnie ze to był eksperyment i po farbowaniu zaszłam w ciążę :p ale teraz woli mnie w blondzie :p

ciekawe czy z czarnego do koloru 'migdał' udałoby się zejść dzięki temu pridigy. .. a India to jest farba czy coś na zasadzie rozjasniacza ? chodzi mi o ewentualne dorosły i jednolitosc koloru. ..

Madzia się lepiej na tym zna :)
Ja myślałam, że rozjaśniacz, bo dziwiły mnie te odcienie na opakowaniach, w sensie, że z ciemnego do jasnego, ale nie wiem dokładnie.
Ja chyba spróbuję LEN zrobić, jeśli na opakowaniu będzie ciemny brąz

Migdał chyba ze średniego blondu może wyjść niestety. To i len pewnie mi nie chwyci.
Może tylko te czerwieńsze odcienie łapią z ciemniejszych?
A teraz mi się przypomniało, ze i syoss zrobił serię odcieni rozjaśniających dla ciemnych włosów... zaraz poszukam w necie

Len tez spoko ale czy to jest trwały efekt. .. hmmm

a z tą kąpielą to zastanawia mnie co ile się myje tym włosy i czy za każdym razem trzeba rozjaśnia cz nowy kupować bo przecież on się utleniania a nie w leje my wszystkiego do tego szamponu. ..

reklama
India - rozjaśniacz może być niebezpieczny jak sie go nieumiejetnie nałoży i za długo trzyma :( trzeba brać pod uwagę ze rozjasnianie z czarnego trwaa... nie da się podczas jednego zabiegu zejść z koloru i mieć naturalny jasny odcien:/
Szampon i odżywka niweluje w połowie działanie rozjasniacza, wiec nie powinnien spalić Ci włosów.
I jeszcze jedno:)
Przy rozjasnianiu jest jedns złota zasada
" Nie nakladaj farby na farbe"
Trzeba wcześniej nałożyć rozjasniacz czy dekoloryzator. I nie ma co sugerowac się kolorami na pudełkach. Na zamieszczonych obrazkach są zdjęcia włosów naturalnych a nie farbowanych. Wiec kolor może wyjść zupełnie inny:)
Tak gadam żeby wam pomoc, nie mądrze sie:) Jestem dyplomowana fryzjerka i stad moje wywody:)

Do góry